25.11.2006 Podelitev 2006
v Festivalni dvorani je bila podelitev priznanj najuspešnejšim voznikom motošporta v letošnji sezoni. Številne obiskovalce je z pevskim nastopom ogrela Sanja Grohar, sezono pa sta za zelo uspešno označila predsednik AMZS Šport Peter Verbič in predsednik AMZS Boris Perko. Priznanje motorist leta je prejel Beno Štern Slike z podelitve

22.11.2006 Podelitev 2006 - lokacija
Jutri bo slovesna podelitev priznanj najboljšim dirkačem moto športa letošnje sezone. Podelitev bo v Festivalni dvorani in za tiste, ki lokacije Festivalne dvorane v Ljubljani ne poznate smo pripravili zemljevid, na kateri je označena Festivalna dvorana. Zemljevid

21.11.2006 Seznam društev
Objavljen je osvežen seznam društev, z veljavno športno licenco. Najdete ga s klikom na rubriko Društva. Seznam

12.11.2006 Podelitev 2006
Slovesna podelitev nagrad državnim prvakom Avto-moto zveze Slovenije za sezono 2006 bo 23. novembra 2006 v Festivalni dvorani v Ljubljani, s pričetkom ob 18 uri. Vse, ki vabila za podelitev niste prejeli, pa bi se prireditve želeli udeležiti, oz. vsi, ki bi radi naročili dodatne karte obveščam, da je nakup dodatnih kart po ceni 3.000 SIT (vključena večerja) možen do 17.11.2006 preko e-pošte sport@amzs.si ali na telefon 01- 53 05 230. Vse, ki ste po pošti prejeli vabilo tudi pozivamo, da do 17.11.2006  potrdite udeležbo.

11.11.2006 Vpis dirk v koledar 2007
Vse zainteresirane organizatorje, ki bi v letu 2007 želeli organizirati kakšno dirko za državno ali pokalno prvenstvo Slovenije v kateri izmed panog moto športov pod okriljem AMZS Šport še zadnjič obveščamo, da je rok za prijavo dirk do 15. novembra 2006. Obrazec za vpis dirk

05.11.2006 Supermoto SP - Zmaga Aleša Hlada na zadnji dirki svetovnega prvenstva supermoto preberi vse
Atene - Grška prestolnica je ta konec tedna gostila zadnjo letošnjo dirko svetovnega prvenstva v supermotu, v razredu S1 se je svoje prve zmage veselil slovenski dirkač Aleš Hlad (motor KTM, član AMD Sitar Dunlop racing). Prvič na je dirki najvišjega ranga nastopil tudi Marko Škarja, prav tako v razredu S1, (Husqvarna, AMD Sitar Dunlop racing) in osvojil 7 mesto.
 

09.10.2006 Supermoto - Štern evropski prvak, Hlad 4. na dirki SP v Italiji preberi vse
V bližini Istanbula (Turčija) je bila včeraj predzadnja dirka evropskega prvenstva v supermotu in z novo zmago si je Beno Štern (AMD Domžale) že dirko pred koncem privozil naslov evropskega prvaka! Šternu je delo olajšal češki konkurent Vorlicek, ki se ni udeležil dirke, očitno je precenil, da nima veliko možnosti da prehiteti Šterna. Odlično se je odrezal tudi Jernej Gomboc (MK Bartog Fortuna Trebnje) z drugim in četrtim mestom in je trenutno je na skupnem tretjem mestu.

09.10.2006 Mladi kartisti uspešni v tujini preberi vse
Pretekli vikend so se trije mladi Slovenski kartisti v Italijanskem Lonatu pomerili na mednarodni dirki 16° Trofeo d'Autunno. Na stezi Sauth Garda so se Rok Grm, Klemen Prešeren in Matija Jurkovič v kategoriji 60 MINI pomerili s konkurenco izven naših meja in dosegli lepe rezultate. Na sobotnem uradnem treningu so se uvrščali v sam vrh nastopajočih, v nedeljo, ko so razmere postajale ...

09.10.2006 Motokros DP - Motokrosisti v Konjicah končali sezono preberi vse
Minuli vikend so motokrosisti še zadnjič letos merili moči na dirki za državno prvenstvo. Na progi Škedenj v Slovenskih Konjicah, smo na sedmi dirki tako dobili šest državnih prvakov. Pri podmladku do 65 ccm je zmagal Rok Majerič (MK Slov. Gradec), ki je postal tudi državni prvak. Podprvak je Nick Škorja (AMD Feroda), tretje mesto pa je osvojil Miran Kovačič (AMD Trebnje).

09.10.2006 SP CHD - M. Jerman in Pintar za zaključek z najboljšima letošnjima dosežkoma preberi vse
Na francoskem dirkališču Magny cours je bila zadnja letošnja dirka svetovnega prvenstva razredov FIM Superstock 1000, Supersport in evropskega prvenstva superstock 600. V razredu FIM Superstock 1000 je Marko Jerman (MD Depala vas) s svojim Suzukijem na treningu osvojil sedemnajsto štartno pozicijo. Zaradi tehničnih težav je na predštart prispel nekaj sekund prepozno, zato je moral štartati iz zadnjega, 37 mesta. Ponovno je štartal odlično ter prvi krog pripeljal skozi cilj kot 21.

06.10.2006 Sprememba koledarja - speedway
Dirka DP ekip v speedway, ki bi morala biti prvotno 16.09 v Krškem in je bila prestavljena, je dokončno odpovedana.
Koledar z vnešenimi spremembami

02.10.2006 Supermoto: Smola na svetovnem pokalu narodov botrovala 12 mestu preberi vse
Precej smole je spremljalo člane Slovenske supermoto reprezentance na svetovnem pokalu narodov, ki je pretekli konec tedna potekal na Irskem dirkališču Bishopscourt, 70 km od Belfasta. Slovenija je na koncu osvojila 12. mesto, naslova prvaka pa se veselijo Italijani.

02.10.2006 Motokros: Slovenski motokrosisti sedmi na evropskem pokalu narodov preberi vse
Zarnesti (Romunija) je bil prizorišče letošnje dirke evropskega pokala narodov v motokrosu. Med 20 reprezentancami je bila tudi Slovenska, za katero so tokrat nastopali Klemen Gerčar v razredu MX1, Erik Slavec v razredu MX2 in Miha Špindler v razredu MX3, ki so osvojili sedmo mesto. Na sobotnih kvalifikacijah so so vsi trije odlično odrezali,skupno si bili četrti.  

02.10.2006 CHD: Nove točke Jermana za SP in Pintarja za EP preberi vse
Imola je gostila predzadnjo dirko svetovnega prvenstva razredov Superstock 1000 in supersport, ter prav tako predzadnjo dirko evropskega prvenstva superstock 600. V kategoriji Superstock 1000 je Marko Jerman (MD depala vas) dirko sicer zaključil na 12. mestu, a je bil kasneje diskvalificiran zmagovalec Scasso in Jerman je napredoval na 11 mesto, s tem pa je izenačil svojo letošnjo najboljšo uvrstitev.

02.10.2006 Finale EP speedway: Žagar padel v prvem nastopu preberi vse
Finalna dirka letošnjega evropskega prvenstva za posameznike v speedwayu v Miškolcu (Madžarska) se je za Mateja Žagarja (AMTK Ljubljana) končala že v njegovem  prvem nastopu. Žagar je sicer v prvi vožnji do zadnjega zavoja vozil na drugem mestu, potem pa je zaradi napake na prednjem kolesu grdo padel. Vrglo ga je čez motor v zaščitno ogrado, Matej pa je imel to smolo, da je nanj zatem padel še motor.

27.09.2006 Sprememba koledarja
Dirka DP karting in pokal Sportstil, ki bi morala biti 03.09. v Krškem je prestavljena na 30.09.2006.
Dirka DP karting in pokal Sportstil, ki bi morala biti 07.10. v Luciji je prestavljena na 14.10.2006 v Čedad. Točkuje se tudi za razrede ICA.
Dirka DP Speedway posamezniki, 30.09. v Goričanu (HR) ni prestavljena.
Koledar z vnešenimi spremembami

26.09.2006 Enduraši končali s prvenstvom, prvaka Omar Al Hiasat in Janko Šumah preberi vse
V neposredni bližini Zagreba se skriva vasica, ki upravičeno nosi svoje ime - Mala Mlaka. Majhna vas leži na močvirnem terenu, ki se razteza še daleč naokrog. In tu je bila, kot že več let zapored, enduro dirka, ki je štela za Slovensko in Hrvaško prvenstvo ter za pokal Alpe Adria. Udeležba je bila dobra, saj so se tekmovanja udeležili kar 104 enduro vozniki, od tega 16 voznikov s Slovensko licenco. 

26.09.2006 Supermoto EP - Nova zmaga Šterna, na stopničkah tudi Nastran
V Madžarskem Nyradu je bila šesta dirka evropskega prvenstva v supermotu. V prvi vožnji razreda 450 je zmagal Čeh Vorliček, drugi je bil Beno Štern (AMD Domžale) in tretji Uroš Nastran (AMD Sitar Dunlop racing). Še bolje sta se Štern in Nastran odrezala v drugi vožnji, Štern je zmagal, Nastran pa je bil drugi, s tem pa je Štern prednost v skupnem seštevku  povečal na 20 točk. V drugi vožnji je dobro nastopil tudi Jernej Gomboc (MK Mitas Fortuna Trebnje), ki je bil 4 (v prvi vožnji 7), in je v skupnem seštevku še vedno 3, v obeh vožnjah pa je 11 mesto zasedel Rok Bizjak (AMD Kranj).

26.09.2006 Karting - Urban Stare 27. na EP
Z dirko v Genku (Belgija) se je končalo letošnje evropsko prvenstvo v Formuli Rotax 125. Stare je bil na zadnji dirki 21. v repesažu, v skupnem seštevku osmih dirk pa je zasedel 27.mesto. Njegovi najboljši letošnji uvrstitvi sta 16.mesto v Lonatu (Italiaj) in 2.mesto v repesažu, prav tako v Lonatu. Letos je nastopilo kar 123 dirkačev iz 33 držav, novi(stari) evropski prvak pa je južno Afričan Wesley Orr, ki nastopa z belgijsko licenco. Drugo mesto je osvojil Anglež Martin Pearce, katerega je Stare v Genku prehitel, tretji pa Nizozemec Joosens. 

26.09.2006 MX – POKAL NARODOV: Slike
Pogledate si lahko nekaj slik iz letošnjega svetovnega pokala narodov, katerega si je ogledalo 85 tisoč gledalcev. Slike

24.09.2006 MX – POKAL NARODOV: Deveti v B finalu preberi vse
V angleškem mestu Winchester je minuli vikend potekala prestižna dirka za Pokal narodov v motokrosu. Gre za največjo in najbolj spektakularno dirko, zato se tekmovanje imenuje tudi Olimpijada motokrosa. Slovensko reprezentanco so sestavljali Jaka Može v razredu MX1, Matevž Irt v razredu MX2 in Sašo Kragelj v razredu MX3. Angleška proga je bila izjemno zahtevna, dan pred pričetkom pa je razmere otežilo še močno deževje.

23.09.2006 SGP: Žagar sedmi tako na zadnji dirki kot v skupnem seštevku preberi vse
Glavna in najbolj razveseljiva novica z zadnje dirke svetovnega prvenstva v speedwayu (SGP) je, da si je slovenski voznik Matej Žagar z današnjim 7. mestom priboril dovolj točk (97) za sedmo mesto v skupni razvrstitvi in s tem tudi direktno uvrstitev v Grand Prix v naslednjem letu, to je bil tudi Matejev glavni cilj.

23.09.2006 MX – POKAL NARODOV: Po Kragljevi nesreči brez finala A preberi vse
V angleškem mestu Winchester ta vikend poteka prestižni Pokal narodov v motokrosu. Slovensko reprezentanco zastopajo Jaka Može v razredu MX1, Matevž Irt v razredu MX3 in Sašo Kragelj v razredu MX3. Angleška proga je zelo zahtevna, teren, ki je bil iz kroga v krog bolj nemogoč, pa je dodatno razmehčalo včerajšnje obilno deževje.

22.09.2006 Starodobniki DP - Urnik dirke na Mobikrogu
Pogledate si lahko urnik treningov posameznih skupin za dirko DP starodobnikov na Mobikrogu. Urnik
Pogledate si lahko urnik dirk posameznih skupin za dirko DP starodobnikov na Mobikrogu. Urnik

22.09.2006 Sklepi komisije za speedway
Objavljeni so sklepi 15. seje komisije za karting. Sklepi 15
Objavljeni so sklepi 15. seje komisije za karting. Sklepi 16

18.09.2006 SP Endurance: I. Jerman z ekipo Yamaha team Austria drugi na svetu preberi vse
24 urna preizkušnja na Francoskem dirkališču Magny Cours je bila zadnja dirka svetovnega prvenstva vztrajnostnega motociklizma. Ekipa Yamaha team Austria, za katero nastopa tudi Igor Jerman (MD depala Vas) je z osvojenim drugim mestom le še potrdila skupno drugo mesto v letošnjem prvenstvu, kjer se naslova svetovnega prvaka veseli ekipa Castrol Suzuki, za katero so nastopali Phillipe, Kitagawa in Lagrive.

15.09.2006 Sklepi komisije za karting
Objavljeni so sklepi 16. seje komisije za karting. Sklepi

15.09.2006 SP prikoličarji: Špendal končal sezono na 16. mestu preberi vse
Z dirko na dirkališču Karlskoga na Švedskem se je končalo letošnje svetovno prvenstvo prikoličarjev, debitantsko leto med svetovno elito pa je Milan Špendal (AMD Kranj) končal na skupnem 16. mestu. Pred zadnjo dirko je imela Špendalova ekipa sicer precej dela, predzadnjo dirko v Assnu sta namreč Špendal in sovoznik Mark Pickering končala že takoj po štartu, prišlo je namreč do manjšega trka, zaradi česar ju je zavrtelo in zletela sta s ceste.

15.09.2006 Skuteristi uspešni v Belgiji preberi vse
Na Belgijskem dirkališču SPA je v začetku septembra potekala prva od dveh dirk mednarodnega tekmovanja International scooter championship (ISC). Na dirki so nastopili in se dobro odrezali tudi štirje slovenski vozniki Tomaž Koršič, Luka Koren (oba AMD Domžale) ter brata Aljoša in Matjaž Leban (AMTK Koper).

14.09.2006 Supermoto EP, SP - Dvojna zmaga Šterna za EP, Hlad šesti na SP preberi vse
Nemški Sankt Wendel je gostil peto dirko evropskega in peto dirko svetovnega supermoto prvenstva, v obeh pa sta vidno vlogo igrala tudi slovenska voznika. Aleš Hlad (AMD Sitar Dunlop racing) je tako v svetovnem prvenstvu razreda S1 v prvi vožnji osvojil odlično 5. mesto, kar je po težavah na zadnjih dirkah nova potrditev, da se lahko kosa z najboljšimi. Nekaj več težav je sicer imel takoj po štartu druge vožnje, ko mu je ugasnil motor in je dirko nadaljeval iz 19 mesta ...

14.09.2006 CHD SP: M. Jerman 11, Pintar 14, Nedog brez uvrstitve preberi vse
Marko Jerman (MD Depala vas) je na osmi dirki svetovnega prvenstva razreda superstock 1000 osvojil enajsto mesto v kategoriji, kar je njegova najboljša letošnja uvrstitev. Jerman je skupno na 18. mestu, v dosedanjem delu sezone je osvojil 13 točk. V evropskem prvenstvu kategorije superstock je nastopil Boštjan Pintar (Inotherm racing team) in prvič letos osvojil točke, bil je 14.

14.09.2006 Sklepi sej komisij
Objavljeni so sklepi 14. seje komisije za speedway. Sklepi
Objavljen so sklepi  26. seje komisije za motokros. Sklepi
Objavljen so sklepi  25. seje komisije za motokros. Sklepi

11.09.2006 SGP: Žagar pred zadnjo dirko ostaja med osmerico preberi vse
Na predzadnji dirki letošnje FIM Speedway Grand Prix sezone, dirki za VN Latvije je Greg Hancock dosegel svojo prvo letošnjo zmago v GP seriji. Ameriški veteran je v ponovitveni (v prvi je bil Jonsson izključen) finalni vožnji po dveh krogih zasledovanja prehitel Lindbacka in pokazal svoje z leti nakopičene izkušnje. Čeprav je to njegove letošnja prva zmaga, je po zaslugi dobrih rezultatov ostalih dirk trenutno na drugem mestu v skupni razvrstitvi.

11.09.2006 Šesta dirka motokros DP preberi vse
Minulo nedeljo je AMD Orehova vas organiziralo predzadnjo dirko za državno prvenstvo v motokrosu. Poletne temperature so v Radizel privabile lepo število navijačev, ki so bili zadovoljni s predstavami najboljših slovenskih motokrosistov. V odprtem razredu je po startu povedel Jaka Može (AMD Trebnje) in vse je kazalo na zanimiv dvoboj z domačinom Sašom Kragljem (AMD Feroda). Vendar je Možetu po nekaj krogih odpovedal motor in Kragelj je na koncu zmagal.

04.09.2006 Motokros SP MX3: Kragelj končal sezono na 7 mestu preberi vse
Z dirko v Roggenburgu (Švica) se je končalo letošnje svetovno prvenstvo v motokrosu za razred MX3, na dirki pa sta nastopila tudi dva slovenska voznika, Sašo Kragelj (AMD Feroda) in Miha Špindler (AMD Sitar Dunlop racing). Predvsem Kragelj je dirko dobro odpeljal in na koncu osvojil 5. mesto, kar je dovolj za skupno 7. mesto v letošnjem prvenstvu. Špindler je dirko končal kot 18.

04.09.2006 CHD SP: Jerman za las ob točke, Nedog padel
Na 7. dirki sezone v kategoriji 1000 Superstock FIM cup, na nizozemskem dirkališču Assen je Marko Jerman (MD Depala vas) med 37 dirkači osvojil šestnajsto mesto in tako za las zgrešil točko. Zmagal je Italijan Corti z Yamaho. V razredu supersport pa je nastopil Luka Nedog (Lines racing). in imel smolo, saj je zapeljal na olje, ki je bilo na progi zaradi nesreče enega izmed sotekmovalcev, pri tem pa padel. Dirka je bila sicer prekinjena, vendar Luka ni uspel priti do štartnega mesta v času, kot to določajo predpisi. Boštjan Pintar (Inotherm racing team) pa je na dirki evropskega prvenstva superstock 600 osvojil 20. mesto.

31.08.2006 Sprememba koledarja - supermoto, minimoto, skuter
Dirka DP supermoto, minimoto, skuter, ki bi morala biti 24. septembra v Domžalah je prestavljena na 14.10.2006 v Logatec. Organizator je ŠD IN Šport. Koledar z vnešenimi spremembami

31.08.2006 Sprememba koledarja - speedway
Pozivna speedway dirka za Zlato Čelado (organizator ST Lendava), ki bi morala biti 3. septembra, je prestavljena na 16.09.
Dirka DP Speedway ekipe, ki bi morala biti 16.09. v Krškem je prestavljena. Nadomestni termin še ni določen.
Dirka DP Speedway posamezniki, ki bi morala biti 30.09. v Goričanu (HR) je prestavljena. Nadomestni termin še ni določen.
Koledar z vnešenimi spremembami

29.08.2006 SGP: Žagar z drugim mestom med osmerico preberi vse
Glavno mesto Češke, Praga, je v soboto gostilo osmo dirko letošnje serije Speedway Grand Prix. Odlično se je odrezal  Matej Žagar (AMTK Ljubljana) in z drugim mestom pokazal, kaj vse lahko stori v konkurenci najboljših svetovnih voznikov speedwaya. Vsota borbenosti, poznavanja proge in brezhibnih motorjev se mu je tokrat obrestovala bolj kot kdaj prej in ga povzpela na drugo mesto.

23.08.2006 Peta dirka motokros DP preberi vse
Po trimesečni pavzi se je na progi Dolina pod Kalom v Šentvidu pri Stični nadaljevalo državno prvenstvo v motokrosu. Na peti letošnji dirki se je v lepem vremenu ob progi zbrala velika množica navijačev. Po tekmovanju v Šentvidu sta do konca prvenstva ostali le še dve dirki, zato so boji med najboljšimi še toliko večji in zanimivejši. Nekateri tekmovalci so si že po prvi polovici prvenstva privozili veliko prednost, drugi pa še lovijo več kot potrebne točke na poti do naslova.

18.08.2006 Spremembe koledarja - starodobniki, supermoto, minimoto, skuter
Dirka DP strarodobniki, ki bi morala biti 2. oktobra v Portorožu je prestavljena na 23. september na Mobikrog. Izvedeni bosta 2 dirki.
V koledar DP starodobnikov je bila naknadno vpisana dirka v Idriji, ki bo izvedena 15. oktobra.
Dirka DP supermoto, minimoto, skuter, ki bi morala biti 17. septembra v Kamniku je odpovedana. Išče še možnost organizacije nadomestne dirke na drugem prizorišču.
Dirka DP supermoto, minimoto, skuter, ki bi morala biti 24. septembra v Domžalah je odpovedana. Išče še možnost organizacije nadomestne dirke na drugem prizorišču in v drugem terminu. 
Koledar z vnešenimi spremembami

13.08.2006 SP Motokros Junior - Mladi slovenski motokrosisti brez finala preberi vse
Na Finskem je potekalo mladinsko svetovno prvenstvo v motokrosu, ki se za naše tekmovalce ni razpletlo tako, kot so si želeli. Konkurenca je bila izredno močna, saj je tekmovalo preko 160 dirkačev iz 25 držav. Največ težav je tekmovalcem povzročala težka in predvsem peščena proga, na kateri se tudi Slovenci niso najbolje znašli. V razredu do 80 kubičnih centimetrov so tekmovali ...

13.08.2006 SP Endurance - Drugo mesto I. Jermana
Igor Jerman (MD Depala Vas) je s svojo ekipo Yamaha Austria šesto dirko sezone, 24 ur Oscherslebna, končal na odličnem drugem mestu. Na treningu si je ekipa priborila drugo štartno mesto med 45 ekipami, po odličnem štartu pa je imela ekipa kar nekaj težav z motorjem. Zato so zamenjali kar nekaj delov, kar jih je stalo dodatnih minut v boxu in tako zdrs na šesto mesto. Prav v začetnih urah dirke so si nabrali zaostanek, ki ga kljub odlični vožnji vseh treh voznikov niso mogli privoziti do konca tekme in je na koncu znašal štiri kroge. Zmagala je ponovno ekipa Castrol Suzuki, ki je tako še povečala prednost pred Igorjevo ekipo v skupnem seštevku.

13.08.2006 SP Prikoličarji: Špendal uspešen na Grobniku
Milan Špendal (AMD Kranj) je na 6. dirki svetovnega prvenstva prikoličarjev natopil s sovoznikom Stuartom Grahamom s katerim sta obe dirki zaradi sovoznikove napake na kvalifikacijah, začela povsem iz ozadja. V sprint dirki sta se uspela prebiti vse do 12 pozicije, dobro pa jima je šlo tudi na glavni dirki. Ta je bila po prvi tretjini zaradi nesreče prekinjena, v drugo pa je Milan izvrstno štartal in se kar nekaj krogov vozil na devetem mestu, zatem pa sta začela izgubljati mesta. Kot se je izkazalo, so se preveč obrabile gume, tako da je le malo manjkalo, da nista v zadnjem zavoju zletela v ograjo. Navkljub tem težavam sta dirko zaključila kot 13.

12.08.2006 Spedway SGP: Žagarju na Švedskem 4 točke
Matej Žagar (AMTK Ljubljana) je po 7. dirki Speedway Grand prix serije na skupnem 11. mestu, za osmim mestom, ki še neposredno zagotavlja nastop v SGP tudi v sezoni 2007 pa zaostaja 8. točk. Dirko v Švedski Malilli je Žagar končal z izkupičkom 4. točk, ter tako izgubil tri mesta. V Malilli je v eni vožnji zmagal, enkrat je bil tretji, kar v treh vožnjah pa je ostal brez točk, kar dokazuje da mu Skandinavske dirke ne ležijo, za nameček pa je med dirko v Malilli tudi deževalo, na razmočeni progi pa je žreb Žagarju namenil tudi dva štarta z neugodne zunanje pozicije. Na srečo pa so prizorišča zadnjih treh dirk bolj pisane na njegovo kožo, tako da izpolnitev zastavljenega cilja ni nemogoča.

11.08.2006 Motokros DP: Treningi za dirko v Stični in seznam prijavljenih
Organizator pete dirke državnega prvenstva v motokrosu, AMD Šentvid pri Stični sporoča, da bo zadnji trening pred dirko 20. avgusta, na prenovljeni progi v Dolini pod Kalom, organiziran v torek 15. avgusta od 17. ure dalje. Trening bo potekal v vsakem vremenu, vozniki vozijo na lastno odgovornost. Cena treninga je; za kategorije 65 in 80 podmladek ter 80 člani 1.000 tolarjev, za 125 in OPEN člani ter veterani pa 2.000 tolarjev. Vse dodatne informacije so možne na tel. številki 031 412-705 (Jože Zidar) in na spletnem naslovu www.amdsentvid.si, info@amdsentvid.si.  Seznam prijavljenih

07.08.2006 Supermoto EP pokal narodov: Slovenci evropski prvaki! preberi vse
Slovenska supermoto reprezentanca v postavi Beno Štern (AMD Domžale), Aleš Hlad (AMD Sitar Dunlop racing) in Marjan Habat (AMD Kamnik) je v Bolgarskem Plevnu na dirki evropskega pokala narodov osvojila naslov evropskega prvaka. Za točko so ugnali Češko reprezentanco, tretje mesto pa so osvojili domačini. 

07.08.2006 Motokros SP Veterani: Rus 10, Vesenjak 11
V Belgijskem Namurju je bilo prvo svetovno prvenstvo v motokrosu za veterane. Med veterani od 40 do 50 let sta nastopila dva Slovenska predstavnika, Andrej Rus (MK Bartog Fortuna Trebnje) in Silvin Vesenjak (Enduro sport Maribor). Obema se je preko kvalifikacij uspelo uvrstiti na glavno dirko, kjer je bil na koncu za odtenek uspešnejši Rus na 10 mestu, Vesenjak pa se je uvrstil tik za njim. Prvi naslov veteranskega svetovnega prvaka si je privozil Belgijec Thierry Godfroid.

07.08.2006 Motokros SP: Može v Namurju do nove točke
Jaka Može (AMD Trebnje) je na 12. dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MX1 v Belgijskem Namurju v prvi vožnji z 20. mestom osvojil 1 točko, v drugi vožnji pa po štirih krogih odstopil. Novo zmago je dosegel Stefan Everts in s tem tri dirke pred koncem že osvojil svoj 10 in s tem tudi  zadnji naslov svetovnega prvaka, saj je napovedal da se po tej sezoni poslavlja.

07.08.2006 SP Prikoličarji: Nove točke Špendala
Milan Špendal (AMD Kranj) je s sovoznikom Markom Pickeringom na peti dirki svetovnega prvenstva prikoličarjem v Avstrijskem Salzburgrincu na sprint dirki osvojil 17 mesto in s tem za las zgrešil točke. Bolje jima je šlo na glavni dirki, na mokri progi sta se iz 22. štartne pozicije prebila do 12 mesta in s tem novih 4 točk. V skupnem seštevku je špendal po petih dirkah na skupnem 16. mestu. Naslednja dirka bo že ta konec tedna in sicer na Hrvaškem Grobniku. 

07.08.2006 SP Superstock, Supersport: M. Jerman in Nedog brez točk
Na dirkališču Brands Hatch je bila 6 letošnja dirka svetovnega prvenstva Superstock 1000 in supersport. V razredu Superstock 1000 je Marko Jerman (MD Depala vas) na treningu med močno konkurenco 37 voznikov osvojil 23. štartno pozicijo. Na dirki je štartal malce slabše in ves čas vozil okoli 22.mesta. Zaradi zelo majhnih razlik med časi krogov tekmovalcev na dirki ni napredoval in tako na koncu osvojil 20.mesto. Dirko je končalo 29 voznikov. Tudi Luka Nedog (Lines racing) je v kategoriji supersport ostal brez točk, osvojil je 29. mesto.

07.08.2006 Speedway EP pari: Žagar, Kolenko in Šantej srebrni preberi vse
ST Lendava je preteklo soboto organiziral finalno dirko evropskega prvenstva v speedwayu za pare. Naslov evropskega prvaka so si, tudi s pomočjo sodnika, privozili Poljaki, na odlično drugo mesto pa se je uvrstila slovenska ekipa, za katero so nastopali Matej Žagar, Jernej Koleneko in kot rezerva Izak Šantej, za zmagovalci pa so zaostali vsega 2 točki. Bron je pripadel Madžarskemu paru, ki je na dirki nastopil kot zamenjava za Fince, ki so nastop tik pred zdajci odpovedali.

07.08.2006 Minimoto EP: Mario Livk osmi v Evropi
Z dirko v Brnu se je končalo evropsko pokalno prvenstvo v minimotu. V razredu Junior A je nastopil Mario Livk (AMD Domžale), ki je prvo vožnjo končal na 8, drugo pa na 9. mestu. V skupnem seštevku je z osvojenimi 31. točkami zasedel 8. mesto, prvak je postal Italijan Matteo Ferrari.

30.07.2006 CHD Endurance: Jerman popeljal ekipo do zmage v Suzuki preberi vse
Končana je peta dirka sezone svetovnega prvenstva Endurance, potekala je na japonskem dirkališču Suzuka. Na dirki je s svojo ekipo Yamaha Austria nastopil tudi Igor Jerman (MD Depala vas). Za nastop na tej 8-urni dirki se je v kvalifikacijah potegovalo 80 ekip (približno 230 voznikov).

30.07.2006 Motokros: Kragelj 5, Špindler tik za najboljšo deseterico preberi vse
Samokov v Bolgariji je gostil predzadnjo dirko svetovnega prvenstva MX 3. Tokrat sta na dirki nastopila dva Slovenska predstavnika, Sašo Kragelj (AMD Feroda) in Miha Špindler (AMD Sitar Dunlop racing). Odlično je nastopil Kragelj, saj je osvojil skupno 5. mesto. Kragelj je prvo vožnjo končal kot 7, v drugi vožnji pa je bil 5.

30.07.2006 Speedway SGP: Žagar peti v Lonigu
Na šesti dirki serije Speedway Grand prix v Italijanskem Lonigu je Matej Žagar (AMTK Ljubljana) osvojil 5. mesto. Že po treh vožnjah rednega dela, ko je najprej osvojil tretje mesto, potem pa dve zmagi, v eni vožnji je ugnal tudi letos najboljšega voznika Jasona Crumpa, je kazalo, da bo tokratna dirka za Žagarja zelo uspešna. Uvrstitev v polfinale je potrdil še z po enim drugim in tretjim mestom, žal pa je v polfinalni vožnji Britanec Nichols zadel Žagarjev motor, sledil je Žagarjev padec in pa njegova diskvalifikacija, proti kateri je sicer Žagar, ki za padec ni bil kriv sam, protestiral, a sodnik je vztrajal pri svoji odločitvi. Po šestih dirkah je Žagar še vedno na skupnem devetem mestu.

23.07.2006 CHD: Camlek brez točk na SP Superbike, Jerman odličen 12 v Superstock 1000 preberi vse
Pretekli vikend je bilo dirkališče v Češkem Brnu povsem v znamenju motociklističnih dirk, med udeleženci pa so bili tudi trije slovenski vozniki. Prvi je nastopil Boštjan Pintar (Inotherm racing team) v evropskem prvenstvu superstock 600 in na koncu osvojil 21. mesto.

23.07.2006 SP Supermoto: Hlad ponovno z težavami
Na četrti dirki SP Supermoto na Sardiniji, je imel Aleš Hlad (AMD Sitar Dunlop racing) ponovno precej tehničnih težav. V prvi vožnji je, kljub težavam z elektroniko osvojil 4 točke s 17. mestom, v drugi vožnji pa je odstopil. Razlog odstopa je bil ponovno tehnične narave, saj motor ni deloval. Kot se je izkazalo po dirki, je bil razlog tesnilu. Po polovici prvenstva je Hlad na skupnem 14. mestu.

22.07.2006 Speedway: EP klubov
V Debrecenu je bila polfinalna dirka klubskih prvakov stare celine v speedwayu. Slovenski prvaki AMTK Ljubljana so na dirki nastopili v postavi Matej Žagar, Jernej Kolenko, Izak Šantej, Matic Voldrih in Maks Gregorič in na koncu osvojili 3. mesto, kar ni bilo dovolj za napredovanje v finale. Slovenski vozniki so imeli na dirki precej tehničnih težav, saj so trikrat ostali brez točk potem, ko so bili v zelo dobri poziciji. Največ točk sta zbrala Žagar in Kolenko, vsak po 12.

19.07.2006 Starodobniki DP - sprememba koledarja
30.06 je bila objavljena sprememba koledarja  za DP starodobnikov in sicer naj bi bila organizirana 27.08.2006 dirka na Rogli. Ta dirka ne bo izvedena.

16.07.2006 Motokros: Tokrat nastopil le Kragelj preberi vse
V Kegumsu (Latvija) je bila 12. dirka svetovnega prvenstva v motokrosu MX3. Edini slovenski predstavnik Sašo Kragelj (AMD Feroda) se je na koncu veselil 9. mesta, v skupnem seštevku pa je dve dirki pred koncem prvenstva na 7. mestu.

09.07.2006 Motokros: Trije Slovenci do točk preberi vse
Svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX3 se je nadaljevalo z dirko v Faenzi (Italija). Med štirimi slovenskimi predstavniki je bil najuspešnejši Roman jelen (AMD Sitar Dunlop racing), ki je osvojil 12. mesto. Jaka Može (AMD Trebnje) se je uvrstil na 15. mesto, Sašo Kragelj (AMD Feroda) pa na 17, medtem ko je Miha Špindler (AMD Sitar Dunlop racing) v obeh vožnjah odstopil. 

09.07.2006 Kolenko in Šantej neuspešna na kvalifikacijah za SGP
V Miskolcu (Madžarska) je bila ena izmed treh kvalifikacijskih dirk za nastop v finalu letošnjih kvalifikacij za nastopanje v seriji Grand prix v sezoni 2006. Slovenske barve sta zastopala Jernej Kolenko (AMTK Ljubljana) in Izak Šantej (AMD Krško), ki pa se nista uspela uvrstiti v veliki finale, Kolenko je bil 10, Šantej pa 13. Oba sta sicer dirko dobro pričela, Šantej z zmago, Kolenko pa z drugim mestom, a sta bila v naslednjih vožnjah prepočasna.

09.07.2006 Minimoto EP: Livk 8
Na prvi dirki evropskega prvenstva v Minimotu, dirka je potekala v Italijanskem kraju Forli, je Mario Livk (AMD Domžale) v razredu Junior A osvojil 8. mesto. 

02.07.2006 Motokros: Smola za Kraglja in Bekanoviča preberi vse
Na Nizozemskem je bila deseta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MX3. Sašo Kragelj (AMD Feroda) je na kvalifikacijah dosegel 10. čas in se brez težav uvrstil na dirko. A dirka ni potekala po njegovih željah. V prvi vožnji mu je po trku s konkurentom odpovedala zavora, z dirko je sicer lahko nadaljeval, krog pred koncem pa mu je odpovedal še izpušni sistem in Kragelj je moral odstopiti.

30.06.2006 Delovanje pisarne AMZS Šport
Zaradi dopustov bo pisarna AMZS Šport do 17.07.2006 med delavniki delovala med 8 in 12 uro. Za informacije lahko pokličete 01 53 05 230. Zaradi istega razloga bo do 17.07. neažurna tudi spletna stran, na kateri ne bo novih novic, rezultatov, pravilnikov, ...

30.06.2006 Karting DP - sprememba koledarja
Karting dirka, ki bo 8. julija potekala  v Čedadu, na podlagi dopisa prejetega s strani organizatorja dirke, ne šteje za točke državnega prvenstva, temveč samo za točke pokalnega prvenstva Sposrtstil.

30.06.2006 Starodobniki DP - sprememba koledarja
V koledar državnega prvenstva starodobnikov je vpisana dodatna dirka (gorska), ki bo organizirana 27.08.2006 na cesti od Zreč proti Rogli. Organizator je AMD Domžale. 

30.06.2006 Sklepi 16. seje komisije za hitrostni motociklizem
Objavljeni so sklepi 16. seje komisije za hitrostni motociklizem. Sklepi

28.06.2006 DP Enduro: Zmaga za Murenca in Dolerja preberi vse
Kljub vročini, ki je zaznamovala pretekli konec tedna, so se vozniki državnega prvenstva Slovenije v enduru zbrali v Klanjcu, majhnem kraju zraven Kumrovca. Poleg Slovenskih voznikov so na dirki nastopili tudi vozniki iz Hrvaške, Avstrije, Italije in Madžarske.

26.06.2006 SP Prikoličarji: Nove točke Špendala preberi vse
Preteklo soboto je vzporedno z dirko svetovnega prvenstva Moto GP v Assnu na nizozemskem potekala tudi tretja dirka svetovnega prvenstva prikoličarjev. Kljub težav z elektroniko motorja, 1000 kubičnega Suzukija, sta Milan Špendal in Mark Pickring (AMD Kranj) na prvem kvalifikacijskem treningu osvojila 14 pozicijo. Mark je že v drugo nadomestil poškodovanega sovoznika Petra Hilla, ki pa dobro okreva saj se je pridružil ekipi na tej dirki kot strateg.

26.06.2006 SGP: Žagar 13 v Kopenhagnu
Peta dirka serije Speedway grand prix je bila v Kopenhagnu (Danska) od kjer se Matej Žagar vrača z osvojenim 13. mestom in 4 novimi točkami. Žagar je v štirih vožnjah osvojil tretje mesto, v eni pa je bil izključen, saj je prehitro startal.  V skupnem seštevku svetovnega prvenstva je Žagar po polovici sezone na devetem mestu. Šesta dirka bo 29. julija v Lonigu (Italija).

26.06.2006 SP Supermoto: Hlad enkrat brez uvrstitve in enkrat 10
Na tretji dirki SP v supermotu v Avstrijskem Melku, je imel Aleš Hlad (AMD Sitar Dunlop racing) precej tehničnih težav. Že na treningu motor v visokih obratih ni deloval kot bi moral, zato je tudi osvojil dokaj skromno, šele 21., štartno pozicijo. Težave so se v prvi vožnji še stopnjevale, in po odpovedi elektronike je moral Hlad po prvem krogu odstopiti. V drugi vožnji pa je Hlad izjemno dobro štartal, se že po prvem krogu prebil iz 21 na 10 mesto in na tej poziciji dirko tudi zaključil. Po treh dirkah je v skupnem seštevku na 11. mestu. 

26.06.2006 FIM 1000 Superstock cup: Dve točki za M. Jerman v Misanu preberi vse
Končana je četrta dirka 21-letnega slovenskega motociklista Markota Jermana (MD Depala vas), v kategoriji 1000 Superstock, ki šteje za svetovno prvenstvo FIM cup in se organizira vzporedno s svetovnimi dirkami kategorije Superbike in Supersport. Dirka se je odvijala v italijanskem Misanu in na treningu Marko z ekipo ni ujel popolnoma pravih nastavitev in tako med konkurenco 35 voznikov osvojil 26. štartno pozicijo, a z majhnim zaostankom za tekmovalci pred seboj.

26.06.2006 EP Supermoto: Štern obdržal vodstvo
V Kuli (Srbija) se je nadaljevalo EP v supermotu. Z dvema drugima mestoma je Beno Štern (AMD Domžale) obdržal vodilno pozicijo v skupnem seštevku. V prvi vožnji je Šternu ugasnil motor, v drugi pa je bil sicer hitrejši od Čeha Vorlička, a ga ni uspel prehiteti. Sicer pa je Štern na sobotnem treningu grdo padel, a kljub bolečinam uspel ubraniti skupno vodstvo. Na dirki je nastopil tudi Jernej Gomboc (MK Bartog Fortuna Trebnje) in bil v prvi vožnji zaradi neupoštevanja kazni stop&go diskvalificiran, v drugi vožnji pa je osvojil četrto mesto. V skupnem seštevku je peti. 

22.06.2006 Enduro DP - Odpoved dirke
Vse voznike državnega prvenstva v enduru obveščamo, da je dirka, ki bi morala potekati 2. julija v Dolegni (Italija) odpovedana.

22.06.2006 CHD EP: B. Pintar napredoval na 3 mesto
Pisali smo, da je BOštjan Pintar preteklo nedeljo na dirki EP hitrostnega prvenstva v razredu superstock 600 dirko končal na 4 mestu. Vendar pa je bil Madžarski voznik Rizmayer po naknadno izključen, saj njegov motor ni bil skladen s homologacijo, tako da je Pintar napredoval na tretje mesto. 

18.06.2006 SP Endurance: Igor Jerman drugi v Zolderju preberi vse
Na belgijskem dirkališču Zolder je bila četrta tekma letošnjega svetovnega prvenstva kategorije Endurance. Igor Jerman je s svojo ekipo Yamaha Austria dosegel izjemen rezultat, dirko so končali na drugem mestu. Na treningu si je eden od Igorjevih sotekmovalcev poškodoval levo roko, tako da je moral Igor dirko, katero sicer za ekipo odpeljejo trije tekmovalci, odpeljati le skupaj s Scarnatom (Francija).

18.06.2006 CHD EP: Urška Turnšek 3, B. Pintar 4
Na hrvaškem dirkališču Grobnik je bila 3 dirka evropskega prvenstva v hitrostnem motociklizmu, ter tretja ženskega evropskega pokala. V slednjem se je na odlično 3. mesto v kategoriji 600 uvrstila Urška Turnšek (ŠD Doogy sport), ki se je s tem povzpela tudi na tretje mesto v skupnem seštevku, do konca prvenstva pa je le še ena dirka. V pokalu superstock 600 pa je nastopil Boštjan Pintar (Inotherm racing team) in dirko končal na 4 mestu. Boštjan je slabo štartal in se z desetega mesta prebil tik pod stopničke. Tudi tokrat so ga spremljale težave z elektroniko in vzmetenjem, tako da je na kvalifikacijah osvojil 6 štartno pozicijo.

18.06.2006 Žagar v finalu EP
V Ljubljani je bila prva polfinalna dirka evropskega prvenstva za posameznike v speedwayu. Med nastopajočimi sta bila tudi Matej Žagar in Jernej Kolenko (oba AMTK Ljubljana), v finale pa se je uspelo uvrstiti Žagarju, medtem ko je imel Kolenko kar nekaj smole. Zmagal je Čeh Aleš Dryml, drugi je bil Nemec Christian Hefenbrock tretji pa Poljak Jacek Rempala. Finale bo 1.oktobra v Miškolcu.

16.06.2006 Šola motokros podmladka
Tudi letos bo organizirana šola za podmladek v motokrosu. Potekala bo od 27 do 29. junija v Orehovi vasi in je namenjen voznikom od 5 do 14 let. Rok za prijave je 24 junij. Program in prijavnica (klikni)

12.06.2006 SP prikoličarji - Špendal tudi z novim sovoznikom uspešen preberi vse
Pretekli vikend je bila na sporedu druga dirka za svetovno prvenstvo prikoličarjev. Osemindvajset ekip iz celega sveta so se zbrale na angleškem dirkališču Castle Combe, približno 300 km SZ od Londona. Slovenske barve je zastopal voznik AMD Kranj Milan Špendal ter sovoznik Anglež Marc Pickring. Slednjega so s pomočjo poškodovanega Petra Hilla poiskali v Angliji. Omenjeno dirkališče je pravi preizkus za fizično moč voznikov ter odpornost materijala saj je proga izredno valovita, še posebno na zaviralnih območjih.

12.06.2006 Motokros SP MX1 - Jelen in Može osvojila točke
Roman Jelen (AMD Sitar Dunlop) in Jaka Može (AMD Trebnje) sta nastopila na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MX1 v Montevarchiju (Italija). Oba sta se preko kvalifikacij uspela uvrstiti na dirko, dirko pa sta oba odpeljala zelo dobro. Jelen je v prvi vožnji osvojil 14. v drugi pa 17. mesto, tudi skupaj je bil 17. Može pa je s 17. in 23. mestom osvojil skupno 22 mesto.

12.06.2006 Motokros SP MX3 - Kragelj 6, Špindler 19 preberi vse
Jastrebarsko na Hrvaškem je minuli vikend gostilo osmo dirko za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX3. Tudi tokrat ni šlo brez dežja in sobotne kvalifikacije je kmalu po začetku prekinila nevihta s točo. Kvalifikacije so tako opravili v nedeljo pred dirko in Sašo Kragelj (AMD Feroda) ter Miha Špindler (AMD Sitar Dunlop) sta se zanesljivo uvrstila na glavno dirko.

12.06.2006 Motokros EP 125 - Slovenski vozniki uspešni
Sedma dirka evropskega prvenstva v motokrosu za razred 125 je bila v Jastrebarskem na Hrvaškem. Od slovenskih voznikov so nastopili Klemen Gerčar, Jernej in Matevž Irt (vsi AMD Sitar Dunlop), Rok Bekanovič (Rolum RT) in Toni Mulec (MK Slovenj Gradec). Že na kvalifikacijah sta bila od naših najboljša brata Irt,  Matevž je bil šesti, Jernej pa osmi. Tudi na dirki sta od slovenskih tekmovalcev začela najbolje. Matevž je bil v drugi vožnji po štartu celo drugi. Prvo vožnjo je končal na petnajstem, drugo pa na sedemnajstem mestu, s čimer je bil skupno petnajsti. Ostali naši so zasedli mesta med trideseterico. Jernej Irt je bil skupno 22., Bekanovič 25., Gerčar 26. in Mulec 29. (ap)

06.06.2006 Sklepi 24. seje komisije za motokros
Objavljeni so sklepi 24. seje komisije za motokros. Vključene so tudi spremembe pravilnika. Sklepi

06.06.2006 Sklepi 12 in 13 seje komisije za speedway
V rubriki Komisije so objavljeni sklepi 12 in 13 seje komisije za speedway.

04.06.2006 DP Motokros - Sprememba koledarja - odpoved 5. dirke
Zaradi težav pri pridobivanju dovoljenj za organizacijo dirke, je AMD Sitar Dunlop racing primoran odpovedati peto dirko letošnjega državnega prvenstva v motokrosu, ki bi morala biti 25. junija. O morebitni nadomesti dirki bo na svoji naslednji seji odločala komisija za motokros.  

04.06.2006 EP motokros 250 - Slovenske Konjice - Smrekar na stopničkah preberi vse
Proga Škedenj v Slovenskih Konjicah je minuli vikend gostila četrto letošnjo dirko za evropsko prvenstvo v motokrosu za razred do 250 kubičnih centimetrov. Ob progi se je kljub muhastemu vremenu zbralo lepo število ljubiteljev motokrosa. Od Slovencev so tekmovali: Miha Špindler (AMD Sitar Dunlop), Damjan Smrekar (AMD Šentvid), Boris Cerar (AMD Lukovica) in Aleksander Osek (AMD Slovenske Konjice). 

04.06.2006 Volk in Kukovica obstala v polfinalu
Davor Volk in Samo Kukovica sta se udeležila druge polfinalne dirke EP za mladince v speedwayu v Ostrowu (Poljska). V svojem drugem nastopu sta Kukovica in Volk nastopila v isti skupini in se zapletla v padec, zaradi česar je bil Kukovica tudi prepeljan v bolnišnico in zato svoj nastop končal predčasno. Volk je z tekmovanjem sicer nadaljeval, a do konca dirke ni uspel zbrati nobene točke.

04.06.2006 Motokros SP MX1 - Može brez točk
Jaka Može (AMD Trebnje) se je prvič pomeril v konkurenci MX1. Na dirki v Bolgariji je Može v obeh vožnjah ostal brez točk, v obeh vožnjah je osvojil 25. mesto. Na dirki bi moral nastopiti tudi Roman Jelen, ki pa je moral nastop zaradi bolezni odpovedati.

04.06.2006 Motokros SP MX3 - 15 mesto Kraglja
Na sedmi dirki svetovnega prvenstva v motokrosu, razred MX3 v Švedski Tomelilli, je Sašo Kragelj (AMD Feroda) osvojil skupno 15 mesto in s tem novih 14 točk. V prvi vožnji je bil Kragelj 15., v drugi pa še mesto boljši. V skupnem seštevku je Kragelj na 7. mestu. Naslednji dve dirki bosta potekali v Mladini (Hrvaška) in v Orehovi Vasi, kjer je lani Kragelj osvojil odlično 2. mesto. V skupnem seštevku sicer vodi Francoz Yves Demaria, ki je zmagal tudi na Švedskem.

03.06.2006 Speedway SGP - Žagar sedmi
Na četrti letošnji dirki serije speedway grand prix (SGP) je MAtej Žagar (AMTK Ljubljana) osvojil sedmo mesto. V petih kvalifikacijskih vožnjah je Žagar zbral 9 točk, kar je bilo dovolj za uvrstitev v polfinalu, kjer pa je padel in tako dirko zaključil na sedmem mestu, na isti poziciji pa je tudi v skupnem seštevku po štirih dirkah. Že tretjič letos pa se je zmage veselil Avstralec Jason Crump, ki tudi zanesljivo vodi v skupnem seštevku. 

02.06.2006 DP supermoto, minimoto, skuter - Sprememba koledarja
V koledar dirk državnega prvenstva supermoto, minimoto, skuter in pokalnega prvenstva Tomos, je bila naknadno vpisana dirka v Zagorju. Dirka bo potekala 17.06.2006, rok za prijave pa je 10.06.2006. Pravilnik

28.05.2006 Supermoto SP, EP: Hlad nazadoval, Štern ponovno blestel preberi vse
V Franciji je potekala druga dirka svetovnega prvenstva v supermotu, ter tretja dirka evroppskega prvenstva. Manj sreče kot na prvi dirki je  imel Aleš Hlad (AMD Sitar Dunlop racing), predvsem virusna angina, katera ga je spremljala v tednu pred dirko, mu je pobrala precej moči, tako da je že v kvalifikacijah dosegel le 16 čas. Dan kasneje je dirko spremljal dež, a Hladu je štart dobro uspel, žal pa mu je v enem izmed zavojev ugasnil motor, tako da je padel povsem na začelje. Z zadnjega mesta se mu je sicer uspelo do konca prve vožnje prebiti do 19. mesta.

28.05.2006 SP Prikoličarji - Nesrečen zaključek dirke za Špendala in Hilla preberi vse
Ekipa AMD Kranj v sestavi Milan Špendal in Peter Hill, sta se kot aktualna evropska prvaka udeležila prve dirke za svetovno prvenstvo prikoličarjev v nemškem Schleizu. Cel konec tedna je deževalo, temperature pa so bile do 10 stopinj. Prvi neuradni trening je bil za ekipo čisto presenečenje. Pričakovali so čase, ki bi ju uvrstili tja med 18 in 20 mesto, končali pa sta na sedmem mestu. Sledila sta dva treninga za štartno pozicijo.

28.05.2006 Speedway world cup: Slovenija izpadla preberi vse
Slovenska speedway reprezentaca se ni uspela kvalificirati na finalni turnir ekipnega svetovnega prvenstva v spidveju. Na kvalifikacijski dirki, ki je potekala v Miškolcu na Madžarskem, je bila za naše fante premočna ekipa Združenih držav Amerike, ki je dominirala skozi celotno dirko in na koncu slavila z 59 točkami.

28.05.2006 Naši tokrat brez točk
Svetovno prvenstvo Superstock in Supersport, ter evropsko prvenstvo superstock se je nadaljevalo z dirko v Silverstonu (Anglija). V kategoriji 1000 Superstock, je Marko Jerman (Depala vas) na treningu med močno konkurenco 36 voznikov osvojil odlično16. štartno pozicijo, z majhnim zaostankom za tekmovalci pred seboj. Na dirki je slabo štartal in ves čas vozil okoli 20.mesta. Zaradi zelo majhnih razlik med časi krogov tekmovalcev na dirki ni napredoval in tako na koncu osvojil 21.mesto. Boštjan Pintar (Inotherm racing team) je v kategoriji superstock dosegel na dirki 16 mesto in za las zgrešil točke. Predvsem je imel Pintar težave z nastavitvijo in vodljivostjo motorja, potem ko je zamenjal prednje vilice. V razredu supersport pa je na treningu nastopil Luka Nedog (Lines racing), kateremu pa se ni uspelo uvrstiti na dirko, dosegel je 37 kvalifikacijski čas.

25.05.2006 SP MX 3: Težave za Kraglja
Šesta dirka je bila v nizozemskem mestu Rhenen. Sašo Kragelj (AMD Feroda) je bil edini slovenski predstavnik na dirki in že pred tekmovanjem je imel veliko težav, saj se je na dirki v Nemčiji se lažje poškodoval, časa za počitek in sanacijo poškodbe pa ni bilo. Še dodatno je pogoje dirkanja otežilo slabo vreme. Na kvalifikacijah je Kragelj dosegel 21. čas. Dirka je potekala v velikem blatu in Kragelj je imel na štartu precej težav. Kasneje je še padel, za tem pa zaradi težkih pogojev še odstopil. V drugi vožnji je bil uspešnejši in kljub bolečinam zaradi poškodbe osvojil trinajsto mesto, s tem pa tudi zadržal 6. mesto v skupnem seštevku.

23.05.2006 Hitrostni moticiklizem - druga dirka DP preberi vse
Na Grobniku je bila druga dirka državnega prvenstva v hitrostnem motociklizmu, dirka pa se je točkovala tudi za prvenstvo Alpe Adria. Ponovno je v razredu superbike blestel Berto Camlek (Bertec racing), ki je ponovno izboljšal svoj osebni rekord. Na treningu je bil hitrejši za desetinko (1.28.677) od svoje dosedanje najboljše znamke, še vedno pa za 2 desetinki zaostaja za Raineyevim absolutnim rekordom steze (1.28.433).

23.05.2006 Urška Turnšek tokrat 6
Na drugi dirki EP hitrostnega motociklizma za ženske je Urška Turnšek (Doogy sport) osvojila 6 mesto. Dirka v Hengelu na Nazozemskem je potekala v slabih vremenskih pogojih, saj je deževalo. Z novimi desetimi točkami se je Urška  v skupnem seštevku povzpela na 5 mesto, za tretjim mesto pa zaostaja le dve točki. 

21.05.2006 Supermoto EP - Štern znova odlično
Druge dirke evropskega prvenstva v supermotu, potekala je v Aradu (Romunija) sta se udeležila Beno Štern in Jernej Gomboc, oba sta nastopila v razredu 450. V prvi vožnji je Štern (AMD Domžale) kljub padcu osvojil drugo mesto, v drugi vožnji pa je, po tesnem boju z Čehom Vorlicekom zmagal in se še bolj utrdil v vodstvu skupnem seštevku. Gomboc (MK Bartog Fortuna Trebnje) je bil v prvi vožnji četrti, v drugi vožnji šesti, v skupnem seštevku pa je po dveh dirkah na 5 mestu. Naslednja dirka bo že prihodnji konec tedna v Franciji.

21.05.2006 Motokros EP 65,80 Lemberg - Zmagi v Nemčijo in na Češko preberi vse
Lemberg je minuli vikend gostil četrto dirko za evropsko prvenstvo v motokrosu v razredu do 80 kubičnih centimetrov in tretjo v razredu do 65 kubičnih centimetrov. Med skupno 78. tekmovalci so Slovenijo zastopali: Peter Tadič (MTD racing) in Aljoša Molnar (AMD Feroda) v razredu do 80 kubičnih centimetrov, v šibkejšem razredu pa Tim Gajser (Gajser Team), ki vozi s hrvaško licenco. Na dirko se ni uvrstil le Molnar, ki je bil zaradi težav z motorjem prepočasen v kvalifikacijah.

21.05.2006 SP MX3: Kragelj napredoval na 6. mesto preberi vse
Minuli vikend je bila v nemškem mestu Reutlingen peta dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu za razred MX3 in četrta dirka za evropsko prvenstvo v razredu do 125 kubičnih centimetrov. Miha Špindler (AMD Sitar Dunlop) si je v tednu pred dirko lažje poškodoval ramo in na dirko ni odpotoval, zato je v razredu MX3 je od Slovencev nastopil le Sašo Kragelj (AMD Feroda).

21.05.2006 Žagar na Švedskem zbral le 4 točke preberi vse
Veliki zmagovalec 3. dirke Speedway Grand Prix serije, ki je bila na Smedstadionu v švedski Eskilstuni, je Avstralec Jason Crump. V ponovitvi finala iz Wroclawa je Crump v zadnji vožnji znova prehitel Američana Grega Hancocka in tako povsem zasluženo slavil. V finalu sta nastopila še Tomasz Gollob in Nicki Pedersen, daleč od njega pa je bil Matej Žagar, ki se tokrat ni izkazal in s 4 točkami pristal na 14. mestu.

21.05.2006 Drugo mesto I. Jermana preberi vse
Na španskem dirkališču Albacete je bila tretja tekma sezone svetovnega prvenstva kategorije Endurance. Slovenski motociklist Igor Jerman (MD Depala vas) je s svojo ekipo Yamaha Austria dosegel izjemen rezultat. Po končanih treningih in šele šesti startni poziciji je Igor skupaj s sotekmovalcema Giabbanijem in Scarnatom na tekmi osvojil odlično 2. mesto ...

21.05.2006 Urban Stare 16 v Lonatu preberi vse
Kartist Urban Stare (AMD Moste), se je na drugi od štirih dirk za evropsko prvenstvo v kartingu v formuli Rotax, dirka je potekala v Lonatu (Italija) dobro odrezal, osvojil je 16 mesto. Urban je imel na merjenju časa smolo, pihal je močan veter, kar je pomenilo slabše čase, vseeno pa je osvojil 7 mesto. Druga skupine je imela precej boljše pogoje, tako da je bil Stare na koncu med 64 dirkači 28.

18.05.2006 Druga dirka DP karting preberi vse
Na dirkališču Alberone pri Čedadu se je zbralo 121 kartistov,ki so se pomerili na drugi dirki za državno prvenstvo in pokale Sportsila. V sončnem vremenu smo videli izjemne boje in tudi nekaj diskvalifikacij zaradi tehničnih nepopolnosti in nevarne vožnje. Značilnost dirke je, da smo dobil v vseh razredih nove zmagovalce, razen v Formuli Rotax 125, kjer je drugič zapored zmagal Urban Stare (AMD Moste) pred Tino Markovič (AMD Self)...

18.05.2006 Motokros EP 65,80 Lemberg- seznam prijavljenih
Na dirko evropskega prvenstva v motokrosu za razred 65 in 80, ki bo ta konec tedna potekala v Lembergu, se je prijavilo 123 voznikov. Seznam prijavljenih

12.05.2006 Pomembno obvestilo - Supermoto EP preberi vse
Zaradi sporazuma med promotorjem Youthstream in Dunlopom je na dirkah evropskega prvenstva supermoto obvezna uporaba pnevmatik znamke Dunlop. Na vsaki dirki bo prisoten tovornjak Dunlop in prodajal ustrezne gume. Za suho podlago bodo na voljo trda in mehka različica, za mokro podlago pa bo na voljo le en tip gum.

12.05.2006 DP Supermoto, minimoto, skuter
Za prvo dirko državnega prvenstva v hitrostnem motociklizmu za razrede Supermoto, minimoto, skuter in pokalnega prvenstva Tomos ki bo v nedeljo v M. Soboti je bilo prejetih še nekaj dodatnih prijav-
Dopolnjen seznam prijav

10.05.2006 DP Supermoto, minimoto, skuter
V nedeljo 14. maja bo v Murski Soboti prva letošnja dirka državnega prvenstva v hitrostnem motociklizmu za razrede Supermoto, minimoto, skuter in pokalnega prvenstva Tomos. Pogledate si lahko seznam prijavljenih.
Seznam prijav

10.05.2006 Sklepi 15 seje komisije za hitrostni motociklizem
Objavljeni so sklepi 15. seje komisije za hitrostni motociklizem. Vključene so tudi spremembe pravilnika za DP minimoto.
Sklepi

09.05.2006 CHD in Starodobniki - seminar ŠF
V soboto 13. maja bo v prostorih AMD Kranj, organiziran seminar za športne funkcionarje in komisarje v hitrostnem motociklizmu in za starodobnike. Seminar se bo pričel ob 9 uri, po predavanju pa bo sledil pisni izpit.

08.05.2006 Sklepi 14 seje komisije za hitrostni motociklizem
Objavljeni so sklepi 14. seje komisije za hitrostni motociklizem. Vključene so tudi spremembe pravilnika za DP SM 125.
Sklepi

08.05.2006 Tretje mesto Žagarja
Matej Žagar (AMTK Ljubljana) je na drugi dirki letošnje serije Speedway grand prix na Poljskem osvojil izvrstno tretje mesto. V finalni vožnji sta bila od njega , boljša le Jason Crump in Greg Hancock, prehitel pa je Poljaka Jaroslawa Hampla. Po dveh dirkah si Žagar v skupnem seštevku deli tretje mesto z Poljakom Gollobom.
Rezultati Izak Šantej pa je nastopil na kvalifikacijski dirki EP posameznikov v Blijhamu (Nizozemska) in z zbranimi 6 točkami osvojil 11 mesto kar ni bilo dovolj za napredovanje v polfinale.

08.05.2006 Jerman do točk, Pintar in Nedog odstopila preberi vse
Trije slovenski motociklisti so nastopili na dirki svetovnega prvenstva za VN Monze. Marko Jerman (MD Depala vas) je v razredu FIM 1000 Superstock Cup na treningu med močno konkurenco 39 voznikov, od tega je bilo 17 Italijanov, osvojil 18. štartno pozicijo, z majhnim zaostankom za vozniki pred seboj. Po odličnem štartu in dobrimi časi na dirki, je uspel prehiteti še nekaj tekmovalcev in na koncu je osvojil odlično štirinajsto mesto in s tem dobil svoji prvi dve točki v letošnji sezoni.

08.05.2006 Točke Jelena v MX1 in Kraglja v MX3 preberi vse
Četrta letošnja dirka za svetovno prvenstvo v kraljevskem razredu Motocross MX1 se je za Romana Jelena (AMD Sitar Dunlop racing) končala srečno, čeprav ne ravno po njegovih pričakovanjih. Roman se je veselil prvih 4 točk v omenjenem prvenstvu. Velika nagrada Nemčije na dirkališču Teutschenthal se je za Jelena začela zelo obetavno, na sobotnem prostem treningu, ki je vseboval dve vožnji, je dosegal čase med dvajsetim in petindvajsetim mestom.

03.05.2006 Enduro DP - Odpoved dirke
Vse voznike državnega prvenstva v enduru obveščamo, da je dirka, ki bi morala potekati 7. maja v Gradisci (Italija) odpovedana.

03.05.2006 Motokros DP - četrta dirka preberi vse
Četrta dirka za državno prvenstvo v motokrosu je bila v ponedeljek, na praznik dela na progi Stranska vas pri Semiču, kjer se je zbralo lepo število privržencev motorjev. Po nekaj deževnih dneh je bila proga zelo razmočena. Dirka je k sreči potekala v suhem vremenu in pogoji za tekmovanje so se že po treningih izboljšali.

03.05.2006 Začetek DP v hitrostnem motociklizmu preberi vse
Na dirkališču Hungaroring na Madžarskem se je pričela sezona državnega prvenstva in pokala Alpe Adria v hitrostnem motociklizmu. Od treh slovenskih voznikov, dva sta nastopila v razredu Superbike, eden pa v razredu Supersport 600, je bil najuspešnejši Berto Camlek (Bertec racing). Camlekova ekipa se je na dirko odpravila nekoliko v skrbeh, saj Bertova roka po operaciji slabo okreva in ob naporu oteka.

03.05.2006 Motokros DP - tretja dirka preberi vse
Tretja dirka za državno prvenstvo v motokrosu je bila zaradi praznika v četrtek, na skoraj dva kilometra dolgi progi v Lembergu. Tekmovanje je potekalo v težkih vremenskih razmerah in razmočena proga je dirkačem povzročala kar nekaj preglavic. Najtežje je bilo prav najmlajšim v razredih podmladka, ki so svoje motorje le s težavo izkopali iz blata.

30.04.2006 Supermoto - Slovenci uspešni na uvodni dirki SP in EP preberi vse
V Italijanskem mestu Casteletto di Branduzzo se je danes pričelo svetovno in evropsko prvenstvo v supermotu. Lanski evropski prvak Aleš Hlad (AMD Sitar Dunlop racing), ki bo letos nastopal na svetovnem prvenstvu, se je drugič v svoji karieri pomeril s svetovno elito v razredu S1 in že na uvodni dirki nakazal, da se bo boril za sam vrh. Oba prosta treninga je Hlad zaključil na tretjem mestu, kvalifikacijski trening pa je končal kot peti.

26.04.2006 Motokros DP - Semič - Seznam prijavljenih
Četrta dirka državnega prvenstva v motokrosu bo potekala 01.05 v Semiču.
Seznam prijavljenih

26.04.2006 Motokros DP - Lemberg - Seznam prijavljenih
Tretja dirka državnega prvenstva v motokrosu bo potekala 27.04 v Lembergu.
Seznam prijavljenih

24.04.2006 Slovenci v Valenciji brez točk preberi vse
Pretekli konec tedna so na dirkališču v Valenciji (Španija) nastopili trije slovenski vozniki in se v različnih kategorijah različno odrezali. 21-letni  Marko Jerman (MD Depala vas), je nastopil v kategoriji 1000 Superstock, ki se točkuje za prvenstvo FIM in se organizira vzporedno s svetovnimi dirkami kategorije Superbike in Supersport.

24.04.2006 V Brežicah slavje Italijanov preberi vse
Brežice so bile ta konec tedna prizorišče prve dirke za evropsko mladinsko prvenstvo v motokrosu v razredu do 125 kubičnih centimetrov. V soboto so bile na programu kvalifikacije. Slovenci smo imeli šest predstavnikov, med katerimi so se štirje uvrstili na nedeljsko dirko: Klemen Gerčar, Rok Bekanovič ter Theo in Miha Urbas.

24.04.2006 Motokros SP MX1, MX3 preberi vse
Minuli vikend je bila v italijanskem mestu Cingoli tretja dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX3. Od Slovencev sta tekmovala Sašo Kragelj (AMD Feroda) in prvič tudi Miha Špindler (AMD Sitar Dunlop). Proga je bila zelo trda in tekmovalci so imeli že v kvalifikacijah kar nekaj težav s pnevmatikami. Naša tekmovalca sta se kljub temu uvrstila na nedeljsko dirko. Kragelj s 17. in Špindler s 33. kvalifikacijskim časom.

24.04.2006 DP Enduro preberi vse
V Bjelovarju (Hrvaška) sta potekali 3 in 4 dirka letošnjega državnega prvenstva v enduru. Prvi dan so vozniki kategorije Profi vozili po tri kroge ter tri speciale (štela sta drugi in tretji special), razred Turist pa je peljal dva kroga.

24.04.2006 SP Endurance - Odstop I. Jermana
Na drugi letošnji dirki svetovnega prvenstva Endurance je morala ekipa Yamaha team Austria, za katero nastopa Igor Jerman (MD Depala vas) zaradi tehnične težave odstopiti. Kvalifikacije so sicer zaključili na 3 mestu in tudi ob odstopu so bili na isti poziciji.

21.04.2006 Napoved - Motokros EP 125 junior, Brežice preberi vse
Prihajajoči konec tedna bo dolenjska povsem v znamenju motošporta. Poleg Grand prix dirke v Krškem, se bodo v Brežicah pomerili mladi motokrosisti na dirki evropskega prvenstva v razredu 125 junior. Na dirko je prijavljenih 70 voznikov iz 19 evropskih držav, med njimi tudi 8 slovenskih. Ker bo dirka v Brežicah uvodna dirka tega prvenstva in glede na številne prestope med zimskim premorom ...

19.04.2006 Motokros EP 125 junior - Brežice
Ta konec tedna bo v Brežicah potekala dirka evropskega prvenstva v motokrosu za razred 125 junior. Zaenkrat je na voljo seznam prijavljenih, več o dirki pa jutri. Seznam prijavljenih

18.04.2006 Roman Jelen na MX 1 v Španiji preberi vse
Roman Jelen (AMD Sitar Dunlop racing) je prvič v svoji motokros karieri vozil dirko v kraljevskem razredu. Čeprav konkurenco pozna, že dolgo ni vozil z njimi. Po prvi izpuščeni dirki v Belgiji mu je tokrat uspelo nasopiti. Zaradi težko pričakovanega nastopa na tem tekmovanju je bil na sobotnih treningih malce zmeden, saj nikakor ni uspel sestaviti dobrega kvalifikacijskega kroga. Šele 25 sekund pred iztekom kvalifikacij se je pognal v zadnji krog in popravil čas za 3 sekunde, kar je zadostovalo za 21 štartno pozicijo.

18.04.2006 Drugo mesto I. Jermana preberi vse
Na nizozemskem dirkališču Assen, je Igor Jerman, član MD Depala vas, na prvi letošnji dirki svetovnega prvenstva vztrajnostnih dirk, s svojo ekipo Yamaha Austria dosegel odlično drugo mesto. Ekipa je imela že na treningu nekaj smole, saj je francoski tekmovalec Giabbani zbolel, tako da sta drugi trening in 500km dolgo dirko odpeljala le dva voznika in sicer Francoz Scarnato in Igor.

18.04.2006 Druga dirka motokros DP preberi vse
Druga dirka za državno prvenstvo v motokrosu je bila ta ponedeljek na progi Mislinjska Dobrava v Slovenj Gradcu. Na "velikonočni" dirki se je ob progi v prijetnem vremenu zbralo lepo število gledalcev. Reševalci so ponovno imeli delo že na treningu, ko se je poškodoval Deni Ušaj (MK Bartog Fortuna) in dirko z zlomljeno nogo končal v bolnišnici. V podmladku do 65 kubičnih centimetrov je zmagal domač tekmovalec Rok Majerič pred Miranom Kovačičem (AMD Trebnje) in Nikom Škorjo (AMD Feroda).

07.04.2006 Na uvodni dirki DP Enduro najboljša Al Hiasat in Dolar preberi vse
Buzet - Prva dirka DP Enduro je potekala pretekli konec tedna v okolici Buzeta na Hrvaškem,. Na lepo pripravljena dirki, so vozniki kategorije Profi prvi dan vozili 3 kroge (skupaj 240 km), amaterji pa dva kroga. Drugi dan so vozili po dva kroga oba razreda, vsak krog je bil sestavljen iz dveh etap, prva je bila dolga 75 minut, druga pa 90. Vmes sta bila dva speciala, prvi po hribu, zaraslem s travo, drugi je bil bolj v stilu motokrosa.

30.03.2006 Drugo mesto in rekord za kartista Lajkoviča
Na prvenstvu 1000 dollari v Italijanski Pomposi je slovenski voznik Žan Lajkovič (Chiesa Corse - Zanardi) v razredu 100 ICA/junior zasedel drugo mesto, obenem pa je tudi postavil nov rekord proge za razred ICA junior, ki sedaj znaša  56"366. V istem razredu je nastopil tudi Matevž Habjan in osvojil 10 mesto.

29.03.2006 Padec Nedoga na testiranjih
Luka Nedog se je z ekipo Team Carrachi udeležil tridnevnih testiranj v Valenciji, ki pa mu ne bodo ostala v najbolj prijetnem spominu. Luka je namreč drugi dan testiranj atraktivno padel, a jo na srečo odnesel, z izjemo odrgnin na roki, brez težjih poškodb. Sicer pa Luka v odpeljanih 31 krogih ni uspel ponoviti časov iz februarskega testiranja na istem dirkališču.

29.03.2006 Urban Stare 19. na dirki za EP v Salbrisu (Francija) preberi vse
Petnajstletni kartist iz Ljubljane Urban Stare (AD Moste) je dosegel lep dosežek na dirki za evropsko prvenstvo v formuli Rotax v Salbrisu v Franciji. Na koncu je osvojil 19.mesto, kar je tretja najboljša slovenska uvrstitev doslej. Urban je imel veliko smole, saj mu je na merjenju časa zagorel motor, ki je uničil elektroniko.

26.03.2006 Prva dirka motokros DP preberi vse
Z dirko v Prilipah pri Brežicah, se je to nedeljo začelo državno prvenstvo v motokrosu. Dirko so odprli tekmovalci v razredih podmladka. Pri najmlajših je slavil Miran Kovačič (AMD Trebnje), pred Nikom Škorjo (AMD Feroda) in Rokom Majeričem (MK Slovenj Gradec). V podmladku do 80 kubičnih centimetrov je ciljno črto kot prvi prevozil Luka Kutnar (AMD Šentvid), ...

23.03.2006 Motokros DP - dirka v Brežicah bo
Glede na številna vprašanja glede prve dirke DP v motokrosu obveščamo vse voznike, da dirka v Brežicah bo. Prosti trening (brez merjenja časov) bo, ob plačilu 3.000 SIT, na voljo v soboto med 15 in  17 uro, nastop na prostem treningu pa je na lastno odgovornost.

23.03.2006 CHD in Starodobniki - seminar ŠF
V petek 7. aprila bo v sejni dvorani AMZS, organiziran seminar za športne funkcionarje in komisarje v hitrostnem motociklizmu in za starodobnike. Seminar se bo pričel ob 16 uri, rok za prijavo na seminar pa je 04.04.2006.
Prijavnica

23.03.2006 CHD in Starodobniki - seminar tehnični komisarji
V petek 7. aprila bo v sejni sobi AMZS, organiziran seminar za tehnične komisarje za hitrostni motociklizem in starodobnike. Seminar se bo pričel ob 16 uri, rok za prijavo na seminar pa je 04.04.2006.
Prijavnica

22.03.2006 Sklepi 13 seje komisije za hitrostni motociklizem
Objavljeni so sklepi 13. seje komisije za hitrostni motociklizem.
Sklepi

20.03.2006 Sklepi 21 seje strokovnega sveta
Objavljeni so sklepi 21. seje strokovnega sveta.
Sklepi

17.03.2006 Motokros DP - Brežice
Prva dirka DP motokros bo 26. marca v Brežicah. Znan je seznam prijavljeni voznikov, prav tako pa si lahko pogledate dopolnjen in tudi delno spremenjen seznam štartnih številk.
Seznam prijavljenih  
Številke 2006

14.03.2006 Vozniki ekipe Intherm racinga uspešni v Daytoni preberi vse
Že 65. ponovitev slovite dirke v Daytoni je za nami in Slovencem se je posrečil izjemen uspeh. Članom Inotherm Honda teama je uspelo preseči svoje zastavljene cilje, saj so pred odhodom v Daytono ciljali na uvrstitve okrog 30 mesta.
Po 68 krogih odpeljane dirke je Boštjan Pintar dirko končal na 20., Boštjan Skubic po dveh urah in pol le 8 sekund za njim na 22. in Dejan Šenk na 44. mestu, izmed 69 tekmovalcev, katerim se je uspelo kvalificirati na dirko.

08.03.2006 Motokros - Jelen začel sezono z dirko v Italiji preberi vse
Štart v motokros sezono 2006 je Roman Jelen Suzuki RM-Z Edo racing team odpeljal 5. in 6. marca v italijanskem Fermu. Dirka je štela za prvenstvo Internazionali d'italia di Motocross. Sobotne kvalifikacijske vožnje so Jelenu obetale vse najboljše, kljub zelo težki progi, katere podlaga je bila dobro namočena od dežja. Prosti trening je odpeljal z najboljšim časom v konkurenci, v kvalifikacijski vožnji pa je zasedel peto mesto.

07.03.2006 Sklepi 23 seje komisije za motokros
Komisija za motokros je sprejela sklep, da se minimalna starost za razred člani 80 zniža iz 12 na 11 let. Sprememba velja tako za državno prvenstvo , kakor tudi Akrapovič pokal.
Sklepi

07.03.2006 Sklepi 4 seje komisije za enduro
Komisija za enduro je sprejela sklep, da se v koledar dirk za DP enduro 2006 doda dve dirki in sicer 07.05.2006 Gradisca (Italija) in 02.07.2006 Dolegna (Italija).
Sklepi

06.03.2006 Motokros - seminar
V četrtek 16. marca bo v sejni dvorani AMZS, organiziran seminar za športne funkcionarje in komisarje v motokrosu. Seminar se bo pričel ob 16 uri, rok za prijavo na seminar pa je 13.03.2006.
Prijavnica

06.03.2006 Sklepi 22 seje komisije za motokros
Objavljeni so sklepi 22. seje (korespondenčne) komisije za motokros.
Sklepi

06.03.2006 Padec Nedoga na drugi dirki SP Supersport
V Avstraliji je bila druga dirka SP superbike in supersport. V slednjem je ponovno nastopil Luka Nedog, ki pa tokrat ni videl cilja. Na kvalifikacijah ni bil najbolj zadovoljen z doseženim časom, in po spremenjenih nastavitvah je Luka na ogrevanju dosegel dve sekundi boljši čas kroga, kar ga je navdajalo z optimizmom. Žal pa je potem prehitro štartal, sledila je kazen vožnje skozi bokse, sredi dirke pa je Luka padel, a imel srečo, saj se pri padcu ni poškodoval, prav tako pa tudi motor ni utrpel hujših poškodb.

06.03.2006 Supermoto, minimoto, skuter - sprememba koledarja
Spremeni se koledar dirk DP v panogah supermoto, minimoto, skuter in pokalno prvenstvo Supermoto Tomos in sicer tako, da se dirka SMST-03, ki bi morala biti 09.07.2006, prestavi na 11.06.2006.
Zapisnik

27.02.2006 Nedog brez točk na uvodni dirki
Pustno soboto je Luka Nedog (Lines racing) preživel v Katarju, kjer je potekala prva dirka svetovnega prvenstva v razredu Supersport. Na sedežu Ducatija 749 R je Luka na treningu na progi, na kateri je nastopil prvič, dosegel 33 čas, na dirki pa je imel precej tehničnih težav, tako da je odpeljal le 14 od 18 krogov in bil na koncu uvrščen na 27 mesto. 

27.02.2006 Nedog brez točk na uvodni dirki
Pustno soboto je Luka Nedog (Lines racing) preživel v Katarju, kjer je potekala prva dirka svetovnega prvenstva v razredu Supersport. Na sedežu Ducatija 749 R je Luka na treningu na progi, na kateri je nastopil prvič, dosegel 33 čas, na dirki pa je imel precej tehničnih težav, tako da je odpeljal le 14 od 18 krogov in bil na koncu uvrščen na 27 mesto. 

27.02.2006 Karting - odpoved prve dirke
Prva dirka državnega prvenstva in Sportstil pokala v kartingu, ki bi morala biti 18.03.22006. na kartodromu Pista Azzuro - Jesolo (VE) Italije je odpovedana, saj italijanska karting zveza FIK ni izdala soglasja za izvedbo dirke v Italiji. O nadomestnem terminu bo komisija odločala naknadno.

27.02.2006 Motokros - štartne številke za DP - dopolnjene
Objavljen je dopolnjen seznam štartnih številk za državno prvenstvo Slovenije in Akrapovič pokal v motokrosu za sezono 2006.
Številke za sezono 2006

17.02.2006 Motokros - štartne številke za DP
Objavljene so štartne številke za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu za sezono 2006. Številke se bodo uporabljale tudi na pokalnem prvenstvu Akrapovič. Vsakkemu novemu vozniku bo dodeljene številk, ki bo sledila zadnji izdani številki.
Številke za sezono 2006

06.02.2006 Sklepi 11 seje komisije za speedway
Objavljeni so sklepi 11. seje komisije za speedway.
Sklepi
06.02.2006 Motokros - sestanek z organizatorji
9. januarja je potekal sestanek komisije za motokros z organizatorji dirk.
Zapisnik
06.02.2006 Sklepi 21 seje komisije za motokros
Objavljeni so sklepi 21. seje (korespondenčne) komisije za motokros.
Sklepi
03.02.2006 Zavarovanje - obvestilo
Vsi vozniki, kateri želite skleniti zavarovanje pri Zavarovalnici Triglav preko AMZS, morate izpolniti Vlogo za zavarovanje (Obrazec AMZS Šport - 11).
Obrazec
27.01.2006 Sprememba koledarja
Spremeni se datum dirke DP v motokrosu, št. dirke MX-02. Namesto 16.04.2006 bo dirka organizirana dan kasneje, torej v ponedeljek (praznik) 17.04.2006. Spremenjen datum bo objavljen tudi v Modri knjigi, ki je v tisku, prav tako pa je sprememba vnešena v rubriki Koledar. 
27.01.2006 Licence za evropska prvenstva
UEM je spremenil odločitev glede zahtevanih licenc na dirkah evropskega prvenstva ali pokalov. Z novo odločitvijo bo tudi letos na omenjenih tekmovanjih možno nastopati z licencami FIM.
24.01.2006 Sklepi 20 seje strokovnega sveta
Objavljeni so sklepi 20. seje strokovnega sveta.
Sklepi
24.01.2006 Postopek za izdajo licenc/izkaznic preberi vse
Voznike, športne funkcionarje in društva pozivamo, da popolno izpolnjene vloge za izdajo izkaznic športnih funkcionarjev vrnete najkasneje do 01.03.2006, vloge za izdajo vozniških in tekmovalnih licenc pa najkasneje 30 dni pred prvo dirko v panogi.
24.01.2006 Zahtevane licence preberi vse
Vozniki potrebujejo za nastopanje na posameznih prvenstvih/dirkah sledeče licence:
DRŽAVNO ali POKALNO PRVENSTVO
Za nastop na dirkah državnega prvenstva mora biti voznik imetnik FIM, UEM, CIK FIA ali AMZS licence (letne ali enodnevne).
23.01.2006 Umrl je Roman Kreč
Po dolgotrajni bolezni je umrl član strokovnega svet za avto-moto šport in predsednik komisije za hitrostni motociklizem Roman Kreč (1954 - 2006). Roman Kreč, nekdaj tudi sam aktiven športnik, je vse svoje življenje posvetil moto športu, zadnja leta pa je bil tudi predsednik komisije za hitrostni motociklizem, v tej vlogi pa je največ pripomogel k razvoju supermota v Sloveniji. Pogreb bo v četrtek 26. januarja ob 15:30 uri na pokopališču v Mengšu. Žara pokojnega bo v tamkajšnjo mrliško vežico pripeljana v četrtek 26.01.2006, ob 9. uri. 
18.01.2006 Zavarovanje
Skladno s sklepom strokovnega sveta ostaja minimalna zavarovalna vsota za primer nezgodne smrti 2 mio SIT in za primer nezgodne invalidnosti 4 mio SIT. Zavarovalnica Triglav nam je tako kot lani pripravila ponudbo in sicer za primer nezgodne smrt 4.3 mio SIT, za  primer nezgodne invalidnosti 8.6 mio SIT in pa dnevno odškodnino v višini 2.800 SIT. Premija znaša 15.000 SIT + DDV (skupaj 18.000 SIT), zavarovanje pa velja samo za uradna tekmovanja in uradne treninge. Vozniki, ki se želite zavarovati pri Triglavu, lahko to uredite ob dvigu licence pri Tajdi Truppe ali preko telefona 01 53 05 232.
18.01.2006 Sklepi 14 seje komisije za starodobnike
Objavljeni so sklepi 14. seje komisije za starodobnike.
Sklepi
18.01.2006 Boštjan Pintar opravil prvi test nove Yamahe R6 preberi vse
Boštjan Pintar (Inotherm racing team) bo letošnjem letu vozil nov motor znamke Yamaha R6 in sicer bo nastopal v razredu v kategoriji superstock 600. Odpeljal bo dirke v sklopu svetovnega prvenstva Superbike v razredu Superstock 600. Konec decembra se je Boštjan z ekipo odpravil v Španijo na dirkališče v Valencijo na na testiranje novega motorja.
13.01.2006 Koledar 2006
Pogledate si lahko koledar dirk državnega in pokalnih prvenstev AMZS za sezono 2006, ter koledar mednarodnih dirk, ki bodo v letu 2006 organizirane v Sloveniji. 
Koledar
12.01.2006 Razpis - motokros
Skladno s sklepom MX-19/4 komisije za motokros, se do 30.01.2006 zbira prijave za enotnega napovedovalca in tiskovnega predstavnika na vseh dirkah državnega prvenstva Slovenije v motokrosu za sezono 2006. Prijav je potrebno poslati na naslov AMZS, Dunajska 128, SI - 1000 Ljubljana najkasneje do 30.01.2006, ...
Razpis
12.01.2006 Športni pravilnik 2006 - spremembe
Strokovni svet za avto-moto šport AMZS je na svoji 20. seji sprejel čistopis športnega pravilnika za sezono 2006. Pogledate si lahko spremembe ŠP. Tekst, ki se črta je prečrtan in obarvan rdeče, tekst ki se doda pa je obarvan modro.
ŠP 2006
12.01.2006 Sklepi 15 seje karting komisije
Objavljeni so sklepi 15. seje karting komisije.
Sklepi
11.01.2006 Zdravniški pregledi preberi vse
Skladno s sklepom strokovnega sveta, mora vsak voznik na zdravniškem pregledu opraviti tudi elektrokardiogram (EKG). Po dogovoru z dr. Andrej Staretom, je EKG možno opraviti tudi pri njem, cena zdravniškega pregleda vključujoč EKG pa znaša 7.000 SIT (brez EKG je cena 5.000 SIT).
03.01.2006 Nedog z ekipo Ducati SC Caracchi preberi vse
Luka Nedog, evropski prvak 2005 v razredu 600 Superstock, je v preteklih dneh podpisal pogodbo z Ekipo Ducati SC Caracchi, s katero bo v sezoni 2006 nastopal na svetovnem prvenstvu Supersport. Ekipa Ducati SC Caracchi je med drugim uradna ekipa Ducatija za nastopanja na Svetovnem Prvenstvu Supersport in tako bo Luka tovarniški voznik Ducatija v razredu 600.
03.01.2006 Srečno 2006
Veliko sreče in zdravja v letu 2006 želimo vsem dirkačem in ljubiteljem in spremljevalcem motošporta. Da bi tudi leto 2006 ostalo v tako lepem spominu, kot je leto 2005. 
Sezona 2005 - novice