Prva dirka motokros DP
DIRKA ZA DOBRE ŽIVCE

Z dirko v Prilipah pri Brežicah, se je to nedeljo začelo državno prvenstvo v motokrosu. Dirko so odprli tekmovalci v razredih podmladka. Pri najmlajših je slavil Miran Kovačič (AMD Trebnje), pred Nikom Škorjo (AMD Feroda) in Rokom Majeričem (MK Slovenj Gradec). V podmladku do 80 kubičnih centimetrov je ciljno črto kot prvi prevozil Luka Kutnar (AMD Šentvid), za njim pa sta se na zmagovalnem odru zvrstila še Nik Pušnik (MX Adrenalin in Jaka Juvan (Geodrill RT).
Med člani so najprej tekmovali dirkači v razredu do 80 kubičnih centimetrov. Prva tri mesta so v obeh vožnjah pripadla istim tekmovalcem. Zmagovalec obeh voženj je postal Deni Ušaj (MK Bartog Fortuna), kot drugi je obakrat v cilj pripeljal Aljoša Molnar (AMD Feroda). Peter Tadič (MTD RT), ki je v prvi vožnji po štartu padel, je z dobrim nadaljevanjem vožnjo zaključil na tretjem mestu, na tretje mesto pa se je uvrstil tudi v drugi vožnji. V razredu do 125 kubičnih centimetrov je bil v prvi vožnji najboljši Klemen Gerčar, takoj za njim pa se je na drugem mestu zvrstil njegov klubski kolega in povratnik po poškodbi, Matevž Irt (oba Sitar Dunlop RT). V drugi vožnji je Matevž Irt silovito štartal in si po začetni gneči privozil lepo prednost. Vendar Irta očitno še vedno spremlja smola. Ko je skoraj celotno drugo vožnjo vodil, je proti koncu na strmini grdo padel, a se k sreči ni poškodoval in je nadaljeval z vožnjo. Vodstvo je za tem prevzel Gerčar in s tem postal skupni zmagovalec dirke. Skupno drugi je bil v razredu do 125 kubičnih centimetrov Rok Bekanovič (Rolum RT), tretji pa Matevž Irt.
Že na treningu razreda open se je zgodil neljub dogodek, saj je Erik Slavec (MK Bartog Fortuna) nerodno padel in si poškodoval ključnico. Na štartu se je pojavil tudi Jaka Može (AMD Trebnje), ki se mu prvenstvo v Nemčiji še ni začelo in to je napovedovalo razburljivo dirko. Sašo Kragelj (AMD Feroda) je štartal silovito, a ga je Može po nekaj krogih prehitel in na koncu tudi zmagal prvo vožnjo. Za njima se je na tretje mesto uvrstil Miha Špindler (Sitar Dunlop RT). Druga vožnja razreda open je bila prava preizkušnja živcev za vse gledalce. Kragelj in Može sta se sprva izmenjevala na prvem mestu, nato pa je povedel Kragelj. A ne za dolgo, saj je v enem izmed ovinkov za trenutek zletel s proge in v vodstvo je šel Može. Tudi njegovo vodstvo ni trajalo dolgo, ker ga je Kragelj s silovitim tempom kmalu prehitel. Na koncu se je zmage vseeno veselil Može, Kragelj se je moral zadovoljiti z drugim mestom, tretji pa je bil Miha Špindler. Na dirki so tekmovali tudi člani razreda veterani, kjer je bil prepričljivo najboljši Janez Juhant (MK Bartog Fortuna) pred Boštjanom Kermavnerjem (MK Notranjska) in svojim klubskim kolegom Andrejem Rusom.
Naslednja dirka za državno prvenstvo bo v ponedeljek 17. aprila v Slovenj Gradcu.

Fotografije
Rezultati dirke:

Podmladek 65 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Podmladek 80 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani 80 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani 125 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani Open Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Veterani Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno

Skupni vrstni red

Andreja Prel/mediaspeed.net