Druga dirka motokros DP

Druga dirka za državno prvenstvo v motokrosu je bila ta ponedeljek na progi Mislinjska Dobrava v Slovenj Gradcu. Na "velikonočni" dirki se je ob progi v prijetnem vremenu zbralo lepo število gledalcev. Reševalci so ponovno imeli delo že na treningu, ko se je poškodoval Deni Ušaj (MK Bartog Fortuna) in dirko z zlomljeno nogo končal v bolnišnici. V podmladku do 65 kubičnih centimetrov je zmagal domač tekmovalec Rok Majerič pred Miranom Kovačičem (AMD Trebnje) in Nikom Škorjo (AMD Feroda). V razredu do 85 kubičnih centimetrov je bil pri podmladku tudi tokrat najboljši Jaka Juvan (Geodrill RT), ki se v obeh vožnjah ni pustil premagati. Drugi je bil Luka Kutnar (AMD Šentvid) in tretji Matevž Jerebic (AMD Feroda).
Na dirki so manjkali vsi trije bratje Irt, saj so poškodovani. V članskem razredu do 80 kubičnih centimetrov je v obeh vožnjah zmagal Peter Tadič (MTD racing), ki je že na uvodni dirki dokazal, da je letos med kandidati za osvojitev naslova. Drugo mesto iz prve dirke je tudi tokrat ponovil Aljoša Molnar (AMD Feroda), na tretjo stopničko pa se je povzpel koroški tekmovalec Jan Koren (MK Slovenj Gradec).
Klemen Gerčar (AMD Sitar Dunlop), vodilni v seštevku za državno prvenstvo v razredu do 125 kubičnih centimetrov, je kmalu po štartu padel in ko je že izgledalo, da tokrat ne bo v boju za najvišja mesta, je na koncu prve vožnje zaostal le za domačinom Tonijem Mulcem (MK Slovenj Gradec), tretji pa je bil Jure Fortuna (MK Bartog Fortuna). V drugi vožnji je povedel Fortuna, a ga je Gerčar prehitel že pred koncem prvega kroga in na koncu zasluženo zmagal. Nekaj časa ga je ogrožal Rok Bekanovič (Rolum RT), a mu je za tem padec preprečil borbo za vrh. S tem Gerčar tudi vodi po dveh dirkah za državno prvenstvo. Drugo mesto je na dirki osvojil Mulec in tretje Aleksander Žafran (AMD Feroda).
V odprtem razredu se je že pred dirko pričakoval dvoboj Jake Možeta (AMD Trebnje) in Saša Kraglja (AMD Feroda). Štart je tokrat najbolje uspel Kraglju in Može se mu je kmalu približal. Tudi ostali tekmovalci so bili sprva za njima, a sta se vodilna kmalu odlepila od večine. V nadaljevanju je Može Kraglju tesno sledil vse do osmega kroga, ko se je zapletel v varnostno ograjo in je nazadoval na rep uvrščenih. Po prvi vožnji se je tako veselil Sašo Kragelj, na drugem mestu je bil Miha Špindler (AMD Sitar Dunlop) in na tretjem Damjan Smrekar (AMD Šentvid). Tudi v drugo je povedel Kragelj, ki tokrat vodstva do cilja ni izpustil iz rok in se je s tem Možetu oddolžil za poraz iz prve dirke. Tretji mesto je osvojil Špindler.
Med veterani ostaja Janez Juhant (MK Bartog Fortuna) še naprej nepremagljiv in tudi tokrat je suvereno zmagal v obeh vožnjah. Drugo mesto je osvojil Andrej Rus (MK Bartog Fortuna) in tretje Silvin Vesenjak (Enduro sport Mb).
Tretja dirka za državno prvenstvo v motokrosu bo 27. aprila v Lembergu.

Andreja Prel/mediaspeed.net
Foto: mediaspeed.net

Fotografije

Rezultati dirke:

Podmladek 65 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Podmladek 80 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani 80 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani 125 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani Open Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Veterani Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno

Skupni vrstni red

Andreja Prel/mediaspeed.net