Motokros EP 125 junior, Brežice - Zmaga v Italijo

Brežice so bile ta konec tedna prizorišče prve dirke za evropsko mladinsko prvenstvo v motokrosu v razredu do 125 kubičnih centimetrov. V soboto so bile na programu kvalifikacije. Slovenci smo imeli šest predstavnikov, med katerimi so se štirje uvrstili na nedeljsko dirko: Klemen Gerčar, Rok Bekanovič ter Theo in Miha Urbas.
Mladinci za razliko od članov na vsaki dirki odpeljejo tri vožnje. Med finalisti so imeli največ predstavnikov Italijani, ki so pobrali zmage prav v vseh vožnjah. V prvi vožnji se je kar nekaj tekmovalcev zapletlo takoj po štartu, a k sreči brez posledic. Od naših je najbolje štartal Klemen Gerčar. Sprva ni bil med najhitrejšimi, vendar je svoj zaostanek kmalu zmanjšal in v prvi vožnji dosegel četrto mesto. Za stopničkami je zaostal le slabih pet sekund. Med deseterico najboljših se je uvrstil tudi Rok Bekanovič, ki je bil deveti. Theo Urbas je bil 23. Miha Urbas pa 33. Zmagal je Italijan Bertuzzo.
V drugi vožnji je našim tekmovalcem kazalo še bolje. Gerčar je skoraj vso vožnjo držal odlično tretje mesto, nato pa je v zadnjem krogu naletel na krog zaostala tekmovalca, ki ga nista spustila predse in zdrsnil je na deseto mesto. Naš najbolje uvrščeni tekmovalec je bil tako Bekanovič na šestem mestu. Tokrat je bil od bratov Urbas na Miha na 28. mestu, Theo pa je končal kot 31. Zmagal je Italijan Madii.
V zadnji, tretji vožnji je Bekanoviču odpovedal motor in Slovenci smo imeli na progi le tri predstavnike. Gerčar je bil po slabšem štartu na dvajsetem mestu, do konca pa je napredoval na petnajsto. Theo Urbas je bil 24., Miha pa 34. Ponovno je zmagal italijanski tekmovalec Madii. Skupno po treh dirkah je so v vodstvu trije Italijani: Madii, Bertuzzo in Martini. Gerčar je bil skupno na desetem mestu, Bekanovič pa mesto za njim.

Andreja Prel/mediaspeed.net

Rezultati dirke:
Trening 1 - skupina A
Trening 1 - skupina B
Trening 2 - skupina A
Trening 2 - skupina B
Kvalifikacije - skupina A
Kvalifikacije - skupina B
Warm up
Dirka 1
Dirka 2
Dirka 3
Dirka  - skupno