Tretja dirka motokros DP

Tretja dirka za državno prvenstvo v motokrosu je bila zaradi praznika v četrtek, na skoraj dva kilometra dolgi progi v Lembergu. Tekmovanje je potekalo v težkih vremenskih razmerah in razmočena proga je dirkačem povzročala kar nekaj preglavic. Najtežje je bilo prav najmlajšim v razredih podmladka, ki so svoje motorje le s težavo izkopali iz blata. V razredu do 65 kubičnih centimetrov se je najbolje znašel Tim Gajser, ki od letos tekmuje za Hrvaško, drugi je bil Rok Majerič (MK Slovenj Gradec) in tretji Nick Škorja (AMD Feroda). V podmladku do 80 kubičnih centimetrov je zmagal Jaka Juvan (Geodrill RT) pred Gajserjem in Gašperjem Petrinom (MK Slovenj Gradec).
V članskem razredu do 80 kubičnih centimetrov je štart prve vožnje najbolje uspel Aljoši Molnarju (AMD Feroda). Vodil je skoraj polovico vožnje, nato pa je vajeti prevzel zmagovalec zadnje dirke Peter Tadič (MTD racing) in vodstvo obdržal do konca. Molnar je bil drugi, tretji pa Jan Koren (MK Slovenj Gradec). Pred začetkom drugih voženj se je deževje še pojačalo in s tem tudi težave tekmovalcev. Tadič je po spektakularnem štartu "poletel" ob motorju in začel kot zadnji, na koncu pa tudi v drugo zmagal in tako osvojil drugo zaporedno dirko. Skupno drugi na dirki je bil Molnar, tretji pa Jani Perovšek (AMD Šentvid).
Da gre v tretje rado, je dokazal Andrej Rus (MK Bartog Fortuna) v razredu veterani, ki je na tretji dirki premagal klubskega kolega Janeza Juhanta in mu s tem prizadejal prvi poraz v letošnji sezoni. Juhanta poraz očitno ni zmedel in drugo vožnjo je odločil sebi v prid. To je zanj pomenilo zmago na dirki, drugo mesto si je privozil Rus in tretje Boštjan Kermavner (MK Notranjska).
V razredu do 125 kubičnih centimetrov je bila na štartu velika gneča, v kateri se je najbolje znašel Rok Bekanovič (Rolum RT), ki je od začetka do konca prve vožnje vodil z ogromno prednostjo. Vodilni v seštevku za DP Klemen Gerčar (AMD Sitar Dunlop), je bil po štartu šele na devetem mestu in je na koncu kljub težkim razmeram zaostal le za Bekanovičem. V drugi vožnji je bil Gerčar na štartu bolj zbran in je poletel novi zmagi naproti. Bekanoviča, ki je dolgo časa držal drugo mesto, je po napaki prehitel Toni Mulec (MK Slovenj Gradec). Skupno je za Gerčarjem Bekanovič osvojil drugo mesto, tretji pa je bil Mulec.
Tudi tekmovalci odprtega razreda so prvo vožnjo pričeli z veliko prerivanja. Najspretnejši je bil Sašo Kragelj (AMD Feroda). Z dobrim štartom si je ustvaril prednost pred Jako Možetom (AMD Trebnje) in na koncu tudi zmagal. V drugi vožnji je bil začetek še tesnejši in zopet je bil najboljši Kragelj, ki je imel kot vodilni najboljšo vidljivost. Že v drugem krogu je njegova prednost narasla in do konca ni bil ogrožen. Može je bil drugi tako na dirki kot tudi skupno, na tretji stopnički pa je stal Damjan Smrekar (AMD Šentvid).

Andreja Prel/mediaspeed.net

Fotografije

Rezultati dirke:

Podmladek 65 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Podmladek 80 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani 80 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani 125 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani Open Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Veterani Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno

Skupni vrstni red

Andreja Prel/mediaspeed.net