Četrta dirka motokros DP

Četrta dirka za državno prvenstvo v motokrosu je bila v ponedeljek, na praznik dela na progi Stranska vas pri Semiču, kjer se je zbralo lepo število privržencev motorjev. Po nekaj deževnih dneh je bila proga zelo razmočena. Dirka je k sreči potekala v suhem vremenu in pogoji za tekmovanje so se že po treningih izboljšali.
Pri podmladku do 65 kubičnih centimetrov je na dirki slavil Rok Majerič (MK Slovenj Gradec) pred Nickom Škorjo (AMD Feroda) in Možetovim varovancem Miranom Kovačičem (AMD Trebnje). V razredu podmladka do 80 kubičnih centimetrov je tako kot na prejšnji dirki, zmagal Jaka Juvan (Geodrill RT), drugi je bil Rok Rus (AMD Šentvid), tretji pa Nik Pušnik (AMD Orehova vas).
Člani do 80 kubičnih centimetrov in veterani so na dirki vozili skupaj. Pri veteranih je v prvi vožnji Janez Juhant (MK Bartog Fortuna) zabeležil drugi letošnji poraz, ki mu ga je zadal klubski kolega Andrej Rus. V drugi vožnji sta se vlogi ponovno zamenjali in slavil je Juhant pred Rusom, tretje mesto pa je v obeh vožnjah pripadlo Milošu Sojerju (Buhc). Zmagovalec dirke v razredu veterani je postal Janez Juhant.
V razredu do 80 kubičnih centimetrov Peter Tadič (MTD racing) še naprej potrjuje svojo prevlado in tudi iz Semiča je domov odnesel zmagi v obeh vožnjah. Aljoša Molnar (AMD Feroda), do te dirke drugouvrščeni v seštevku za DP, je imel na dirki veliko smole, saj mu je dva kroga pred koncem prve vožnje odpovedala veriga in izgubil je preveč, da bi na koncu lahko posegel po najvišjih mestih. S tem je izgubil drugo mesto v skupnem seštevku, na katerem ga je zamenjal Jan Koren (MK Slovenj Gradec). V drugi vožnji Molnar ni imel težav in je bil drugi, na tretjem mestu pa je bil Jani Perovšek (AMD Šentvid).
V razredu do 125 kubičnih centimetrov je v prvi vožnji najbolje štartal Jure Fortuna (MK Bartog Fortuna). Klemen Gerčar (AMD Sitar Dunlop) je bil takoj za njim in v tretjem krogu mu je vodstvo tudi odvzel. Fortuna je za tem izgubil še eno mesto in je bil na koncu tretji, drugo mesto v prvi vožnji pa je pripadlo Toniju Mulcu (MK Slovenj Gradec). V drugi vožnji je Gerčar povedel takoj po štartu. Za njim je bil Rok Bekanovič (Rolum RT), vse dokler ga ni prehitel Jernej Irt (AMD Sitar Dunlop), ki se po poškodbi očitno vrača v staro formo. Irtu drugo mesto ni bilo dovolj in kmalu je ogrozil vodstvo klubskega kolega Gerčarja, ki ga je tudi premagal. Gerčar je pred koncem še poskušal priti do zmage, a se Irt ni dal. Zmagovalec dirke je kljub temu postal Gerčar, drugi je bil Irt in tretji Fortuna.
V odprtem razredu je že na jutranjem treningu Miha Špindler (AMD Sitar Dunlop) z dobro vožnjo napovedal, da bo na dirki v boju za najvišja mesta. Takoj po štartu je celo povedel, a je Sašo Kragelj (AMD Feroda) stvari kmalu vzel v svoje roke in je prehitel Špindlerja, ki je bil na koncu odličen drugi. Domačin Jaka Može (AMD Trebnje) tokrat ni najbolje štartal. Največje težave mu je povzročal Damjan Smrekar (AMD Šentvid), ki je skoraj vso prvo vožnjo vozil pred njim na tretjem mestu, pred koncem pa je moral vseeno priznati premoč Možetu. V drugi vožnji je najboljše štartal Kragelj. Može je z napadom začel že v prvem krogu, vendar je Kragelj povečal svoje vodstvo. V tretjem krogu Kraglju ni več šlo vse po načrtih. Počila mu je zadnja guma in vodstvo je prevzel Može. Kragelj je ob vseh težavah nadaljeval z dirko, le da je izgubil nekaj mest in drugo vožnjo končal na osmem mestu. Drugega mesta se je veselil Špindler, tretji pa je skozi cilj pripeljal Smrekar. Zmagal je Može in s tem razveselil številne domače navijače.
S to dirko se je zaključila polovica letošnjega državnega prvenstva, ki se bo nadaljevalo 25. junija na Brniku.

Andreja Prel/mediaspeed.net

Fotografije

Rezultati dirke:

Podmladek 65 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Podmladek 80 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani 80 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani 125 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani Open Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Veterani Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno

Skupni vrstni red

Andreja Prel/mediaspeed.net