Motokros EP 65,80 Lemberg

Lemberg je minuli vikend gostil četrto dirko za evropsko prvenstvo v motokrosu v razredu do 80 kubičnih centimetrov in tretjo v razredu do 65 kubičnih centimetrov. Med skupno 78. tekmovalci so Slovenijo zastopali: Peter Tadič (MTD racing) in Aljoša Molnar (AMD Feroda) v razredu do 80 kubičnih centimetrov, v šibkejšem razredu pa Tim Gajser (Gajser Team), ki vozi s hrvaško licenco. Na dirko se ni uvrstil le Molnar, ki je bil zaradi težav z motorjem prepočasen v kvalifikacijah.
Na štartih razreda do 80 kubičnih centimetrov je prišlo do prerivanja in Tadiču prva štarta nista najbolje uspela. V prvi vožnji je bil 20., v drugi pa 25. V tretji vožnji je bil po boljšem štartu najprej petnajsti, do konca pa je napredoval še mesto više in je končal kot štirinajsti. Skupno na dirki je Tadič zasedel 21. mesto. Zmagovalec dirke je postal Nemec Ken Roczen.
V razredu do 65 kubičnih centimetrov je Gajser v prvi vožnji zabeležil drugo mesto, v drugo je po težavah z motorjem odstopil, v tretje pa je bil ponovno drugi, s čimer je skupno na dirki zasedel skupno četrto mesto. Zmagovalec tega razreda je postal Vaclav Kovar iz Češke.

Andreja Prel/mediaspeed.net

Rezultati

Razred 65

Razred 80

1. prosti trening

1. prosti trening

2. prosti trening

2. prosti trening

Kvalifikacije

Kvalifikacije

Warm up

Warm up

1. vožnja

1. vožnja

2. vožnja

2. vožnja

3. vožnja

3. vožnja

Skupna uvrstitev

Skupna uvrstitev