SP prikoličarji - Špendal tudi z novim sovoznikom uspešen

Pretekli vikend je bila na sporedu druga dirka za svetovno prvenstvo prikoličarjev. Osemindvajset ekip iz celega sveta so se zbrale na angleškem dirkališču Castle Combe, približno 300 km SZ od Londona. Slovenske barve je zastopal voznik AMD Kranj Milan Špendal ter sovoznik Anglež Marc Pickring. Slednjega so s pomočjo poškodovanega Petra Hilla poiskali v Angliji. Omenjeno dirkališče je pravi preizkus za fizično moč voznikov ter odpornost materijala saj je proga izredno valovita, še posebno na zaviralnih območjih. Po besedah Špendala, je Grobnik popolnoma raven v primerjavi s tem dirkališčem. V soboto so bili na sporedu neuradni, uradni treningi ter prva krajša dirka imenovana sprintrace. Na prvih treningih je kazalo precej klavrno, saj se Špendal ter Pickring nikakor nista mogla ujeti. Sprintrace sta začela na dvajseti poziciji, ker pa Slovenci slovimo v svetu kot neizprosni borci, sta dirko končala na 12. mestu in s tem zaslužila nove 4. točke. Imela pa sta deseti najhitrejši čas kroga na dirki. V ospredju so bili Angleži z duom Reevs na čelu. Trenutno vodilna v skupnem seštevku Finca Mannien / Kuismanen sta bila šele osma.
V nedeljo je bila na sporedu Goldrace. Goldrace je bila sestavljena iz 22 krogov. Špendal in Pickring sta štartala iz dvajsete pozicije. Kalu sta si priborila petnajsto mesto. V deset krogu pa je sovoznik Pickring opozoril Špendala, da je na koncu s svojimi močmi, tako da sta bil primorana malo upočasniti. Kljub vsem napadom hitrejših voznikov jima je uspelo obdržati petnajsto mesto in s tem tudi še eno točko v skupnem seštevku. Zmagala sta zopet Angleža brata Reevs in s tem prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku. Prednost domačega terena je bila res očitna saj so bili na prvih osmih mestih sami Angleži. Držimo pesti, da bo prednost domačega terena v prid ekipi AMD Kranj in sicer 13. avgusta na "domačem" dirkališču Grobnik pri Rijeki.
Naslednja dirka za svetovno prvenstvo prikoličarjev bo 24.06.2006 na Nizozemskem v kraju Assen, kjer bodo dirke potekale skupaj z dirkami MotoGP-ja.
Špendal PR