CHD: Camlek brez točk na SP Superbike, Jerman odličen 12 v Superstock 1000

Pretekli vikend je bilo dirkališče v Češkem Brnu povsem v znamenju motociklističnih dirk, med udeleženci pa so bili tudi trije slovenski vozniki. Prvi je nastopil Boštjan Pintar (Inotherm racing team) v evropskem prvenstvu superstock 600 in na koncu osvojil 21. mesto. Dirko je zaznamoval tudi padec v drugem krogu, zaradi česar je bila dirka tudi prekinjena, Pintar pa jo je pri padcu dobro odnesel, tožil je le nad manjšimi bolečinami roke, mehaniki pa so pred ponovnim štartom morali menjati zlomljeno prestavno ročico. Po ponovnem štartu je Pintar dobro začel, se prebil že do 15. pozicije, potem pa popustil.
Berto Camlek (Bertec racing) je po dveh letih ponovno nastopil na dirki svetovnega prvenstva Superbike. Že od začetka je imela ekipa težave z elektriko, saj ni deloval sistem za hitro prestavljanje, težavo pa so odpravili na dan kvalifikacij. Po odkritju in odpravi napake je Berto svoj čas izboljšal, a še vseeno zaostajal za pričakovanim rezultatom. Iz sobote na nedeljo ponoči je ekipa popolnoma spremenila nastavitve in geometrijo amortizacije, saj je Berto trdil, da se motor enostavno ne zapelje v ovinek. Že nedeljski warm up je pokazal, da je bila to poteza v pravi smeri. V prvi dirki je Berto dobro startal in takoj postavil svoj najhitrejši čas na tem dirkališču 2.06.2. Dobro se je držal v dirki in v 17 krogu zasedal 18. mesto. Nato pa je v eni izmed šikan padel. Pobral je motor in se vrnil v dirko, ki jo je končal kot 21. Za drugo dirko je ekipa na motor namestila tršo zadnjo gumo, kar pa se je izkazalo za napačno odločitev. Berto je takoj od začetka nizal počasnejše čase kot v prvi vožnji in v 20. krogih kolikor je trajala dirka zasedel 23. mesto. Cel vikend iz treninga v trening je bil hitrejši, prav tako tudi v dirki. ''Z rezultatom sem zadovoljen, čeprav nekaj pri Pirelli gumah smrdi. Vsi tekmovalci so na treningih vozili kar 2 sekundi hitreje, v dirki pa nikakor niso dosegli teh časov. Sprašujem se, kakšne gume kaj uporabljajo za trening. Takšnih, kot smo jih dobili mi sigurno ne. Pa vseeno, vrniti se med najboljše tekmovalce Superbika na svetu po dveh letih je bila lepa in bogata izkušnja za našo ekipo.'' je po dirki dejal Berto Camlek.

V razredu 1000Superstock FIM cup je nastopil Marko Jerman (MD Depala vas) in imel na treningih obilo smole. Že po prvem neuradnem treningu se je pokazalo, da je Marko zelo hiter, saj je osvojil 10.mesto, na merjenem treningu, pa je tik pred treningem začelo deževati in mnogo dirkačev je čakalo na osušitev steze pred koncem treninga, kar se ni zgodilo in so tako ob koncu treninga postavili slabe čase. Na drugem merjenem treningu, ko je Marko poskušal napraviti hiter čas in si zagotoviti dobro štartno pozicijo, je še pred zaključkom prvega kroga odpovedal motor in tako je Marko ostal brez dobre uvrstitve. Na dirki je tako štartal kot čisto zadnji, 37. Že na nedeljskem jutranjem ogrevanju je zopet postavil 12. in potrdil dobro formo. Marko je štartal odlično in že po prvem krogu skozi cilj pripeljal kot 20. Nadaljeval je z enkratno vožnjo in do konca dirke uspel prehiteti dirkače vse do 12. mesta. Za stopničkami je zaostal le 10 sekund, kar je izjemen rezultat. 12.mesto na tem prvenstvu je za Markota najboljši uspeh doslej. Z novimi štirimi točkami je v skupnem seštevku sedaj na 21. mestu.

V Brnu pa je nastopil še Luka Nedog ( Lines racing) v kategoriji Supersport. Kot kaže, Lukata letos smola še ni zapustila, saj je moral dirko zaradi padca, za katerega ni bil kriv sam, končati že v prvem krogu. To je že njegov peti odstop v tej sezoni