Šesta dirka motokros DP

Minulo nedeljo je AMD Orehova vas organiziralo predzadnjo dirko za državno prvenstvo v motokrosu. Poletne temperature so v Radizel privabile lepo število navijačev, ki so bili zadovoljni s predstavami najboljših slovenskih motokrosistov.
V odprtem razredu je po startu povedel Jaka Može (AMD Trebnje) in vse je kazalo na zanimiv dvoboj z domačinom Sašom Kragljem (AMD Feroda). Vendar je Možetu po nekaj krogih odpovedal motor in Kragelj je na koncu zmagal. V drugi vožnji je Kragelj povedel že takoj po startu in pred domačo publiko po ogorčenem dvoboju premagal Možeta. Kragelj je tako postal zmagovalec dirke, skupno drugo mesto je zasedel Damjan Smrekar (AMD Šentvid), tretje pa Erik Slavec (MK Bartog Fortuna), ki se je več kot uspešno vrnil po poškodbi iz uvodne dirke sezone.
V razredu do 125 kubičnih centimetrov je dirka odločala o tem, kdo bo tretji član reprezentance za nastop na prestižni dirki Pokal narodov, ki bo čez dva tedna v Angliji. Zdaj je že jasno, da bo ob Kraglju in Možetu slovenske barve zastopal Matevž Irt, ki je dirko dobil po tesnem dvoboju s klubskim kolegom Klemnom Gerčarjem (oba AMD Sitar Dunlop). Tretje mesto je v razredu do 125 ccm osvojil Toni Mulec (MK Slovenj Gradec).
V članskem razredu do 80 kubičnih centimetrov je zmagal Deni Ušaj (MK Bartog Fortuna), vodilni v seštevku državnega prvenstva Peter Tadič (MTD racing) pa je z enakim številom točk zasedel drugo mesto. Tretji je bil Aljoša Molnar (AMD Feroda).
V razredu podmladka do 65 kubičnih centimetrov je dirko dobil Rok Majerič (MK Slovenj Gradec), v podmladku do 80 kubičnih centimetrov pa se je kot že nekajkrat letos, na koncu veselil trenutno vodilni Jaka Juvan (Geodrill RT)S. Pri veteranih sta tekmovala tudi oba vodilna, ki ju poškodbi očitno nista ovirali v želji po novih, več kot potrebnih točkah za skupno uvrstitev. Janez Juhant (MK Bartog Fortuna) je s poškodovanim kolenom celo zmagal in s tem še utrdil svoje vodstvo v skupnem seštevku. Drugo mesto je med veterani zasedel Mariborčan Silvin Vesenjak (Enduro sport Mb), tretje pa Boštjan Kermavner (MK Notranjska).
Naslednja, zadnja dirka za državno prvenstvo bo osmega oktobra v Slovenskih Konjicah.

Andreja Prel/mediaspeed.net
Foto: Bruno Vabic/mediaspeed.net

Rezultati dirke:

Podmladek 65 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Podmladek 80 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani 80 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani 125 Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Člani Open Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno
Veterani Trening 1. vožnja 2. vožnja Skupno

Skupni vrstni red