Supermoto EP, SP - Dvojna zmaga Šterna za EP, Hlad šesti na SP

Nemški Sankt Wendel je gostil peto dirko evropskega in peto dirko svetovnega supermoto prvenstva, v obeh pa sta vidno vlogo igrala tudi slovenska voznika.
Aleš Hlad (AMD Sitar Dunlop racing) je tako v svetovnem prvenstvu razreda S1 v prvi vožnji osvojil odlično 5. mesto, kar je po težavah na zadnjih dirkah nova potrditev, da se lahko kosa z najboljšimi. Nekaj več težav je sicer imel takoj po štartu druge vožnje, ko mu je ugasnil motor in je dirko nadaljeval iz 19 mesta, do konca dirke pa se mu je uspelo prebiti na rep deseterice, to pa je bilo dovolj za skupno 6. mesto. 
V evropski konkurenci je z dvema zmagama Beno Štern (AMD Domžale) povečal prednost v skupnem seštevku. Že na kvalifikacijah si privozil najboljše so pa kvalifikacije pokazale, da bo boj za zmago zelo tesen, saj so bili tekmovalci izredno izenačeni. Na obeh dirkah je Benotu uspel dober štart , tako da si je z odlično vožnjo privoziti dve zmagi. Zanj sta zmagi velikega pomena, saj je sedaj povečal prednost pred konkurentom Čehom Vorličekom. Na dirki evropskega prvenstva je nastopil tudi Jernej Gomboc (MK Mitas Fortuna Trebnje). Z osmim mestom v prvi in sedmim v drugi vožnji se je Gomboc v skupnem seštevku povzpel na tretje mesto. Do konca evropskega prvenstva so še tri tekme in sicer v Turčiji, na Madžarskem ter zaključek v Grčiji.