Motokros: Slovenski motokrosisti sedmi na evropskem pokalu narodov

Zarnesti (Romunija) je bil prizorišče letošnje dirke evropskega pokala narodov v motokrosu. Med 20 reprezentancami je bila tudi Slovenska, za katero so tokrat nastopali Klemen Gerčar v razredu MX1, Erik Slavec v razredu MX2 in Miha Špindler v razredu MX3, ki so osvojili sedmo mesto.
Na sobotnih kvalifikacijah so so vsi trije odlično odrezali,skupno si bili četrti. V prvi od treh vožnje sta nastopila Gerčar in Špindler in slednji je odlično začel, bil na tretjem mestu, potem pa mu je odpovedala elektrika in vožnje ni končal. Zato pa se je zelo dobro izkazal Gerčar, ki je bil na koncu deseti in ugnal kar nekaj tekmovalcev, ki so letos na velikih tekmovanjih dosegali lepe rezultate.
V drugi vožnji sta nastopila Gerčar in Slavec. Slednji je bil štirinajsti, Gerčar pa dvanajsti. Po dveh vožnjah so bili tako slovenski tekmovalci na skupnem devetem mestu.
V zadnji vožnji pa sta nastopila še Slavec in Špindler. Slavec je dirko zaključil kot trinajsti, Špindler pa na osemnajstem mestu, kar je zadostovalo za končno sedmo mesto, s tem pa je bil tudi izpolnjen primarni cilj, izboljšati lansko osmo mesto. Najbolje se je med Slovenskimi motokrosisti odrezal Gerčar, ki je bil hkrati tudi najmlajši član reprezentance. Po dirki je povedal: ""S svojimi vožnjami sem zelo zadovoljen, posebno ob dejstvu, da je to moja prva tako velika dirka. Prehitel sem tudi nekaj zelo dobrih motokrosistov. Mislim da sta mi na dirki uspeli dve zares dobri vožnji, pa tudi sedmo mesto reprezentance je lep dosežek."
Evropski prvaki so postali Italijani, ki so praktično brez težav ugnali vso konkurenco, srebro so osvojili Čehi, bron pa Francozi.

Rezultati

Foto: Andreja Prel, mediaspeed.net