Zmaga Aleša Hlada na zadnji dirki svetovnega prvenstva supermoto

Atene - Grška prestolnica je ta konec tedna gostila zadnjo letošnjo dirko svetovnega prvenstva v supermotu, v razredu S1 se je svoje prve zmage veselil slovenski dirkač Aleš Hlad (motor KTM, član AMD Sitar Dunlop racing). Prvič na je dirki najvišjega ranga nastopil tudi Marko Škarja, prav tako v razredu S1, (Husqvarna, AMD Sitar Dunlop racing) in osvojil 7 mesto.

Hlad je že na treningu nakazal, da mu proga v Atenah ustreza, na drugem prostem treningu je tako postavil tretji čas, na uradnem treningu pa petega, kar je pomenilo peto štartno mesto za obe nedeljski vožnji. V obeh vožnjah je Hlad na najboljši možni način izkoristil se takoj prebil na tretje mesto, po 12 od 20 krogov pa se prebil na drugo mesto in dirko na tem mestu tudi končal, za zmagovalcem prve vožnje Angležem Winstanleyem je zaostal vsega 1.7 sekunde. Še bolje je štartal v drugi vožnji, se takoj prebil na drugo mesto, tri kroge pred koncem pa prevzel vodstvo in se veselil prve zmage na svetovnem prvenstvu. »Ta konec tedna je zame potekal res odlično, brez vsakršnih težav. Motor smo dobro pripravili, sam pa sem tudi v dobri formi, in skupek vsega je dal to prvo zmago, katere sem res zelo vesel, še posebej ker pot do nje ni bila lahka, v drugi vožnji je bila namreč razlika med prvo četverico manj kot dve sekundi« je po dirki povedal Hlad, ki je sezono končal na skupnem šestem mestu.
Prvi nastop na svetovnem prvenstvu pa je dobro opravil tudi Marko Škarja. Kvalifikacijski trening je zaključil kot trinajsti, na dirki pa v prvi vožnji osvojil deveto, v drugi pa osmo mesto, kar je bilo dovolj za skupno 7 mesto. »S svojim prvim nastopom na SP sem izredno zadovoljen, dobil sem potrditev, da se lahko kosam z najboljšimi vozniki supermota na svetu. Upam, da bom uspel najti sponzorje, tako da bi lahko drugo leto odpeljal celotno sezono SP« je povedal letošnji državni prvak Škarja.
V razredu S1 si je naslov svetovnega prvaka privozil Nemec Bernd Hiemer, v razredu S2 pa Francoz Thierry van den Bosch.