25.11.2008 - Priznanja najuspešnejšim v sezoni 2008
Podelitev priznanj najuspešnejšim voznikom Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu za pokal Akrapoovič, je bila 14.11.2008 v sejni dvorani AMZS.
Vse navzoče je nagovoril predsednik AMZS šport g. Boris Kotnjek. Svojo besedo je dodal tudi predstavnik glavnega sponzorja Akrapovič Primož Jurman. Tekmovalci iz devetih kategorij so dobili priznanja in nagrade iz rok sponzorjev.

07.11.2008 - Podelitev 2008
Podelitev priznanj najuspešnejšim voznikom Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu za pokal Akrapovič, bo 14.11.2008 ob 18 uri v sejni dvorani AMZS.

08.10.2008 -Najava - Slovenj Gradec - MXA 08
Zadnje dejanje v Slovenj Gradcu

MK Slovenj Gradec bo v nedeljo 12. oktobra gostitelj zadnje dirke iz serije Pokalnega prvenstva Slovenije za pokal Akrapovič. V devetih kategorijah bodo še zadnjič letos tekmovali predvsem amaterski tekmovalci. Tradicionalno dobra organizacija MK Slovenj Gradec, veliko število gledalcev in pa napovedano suho vreme bosta dodala čar zaključku motokros sezone dirkanja na domačih stezah. Oboževalci motokrosa tokrat ne bodo imeli prilike držati pesti za domačega matadorja Tonija Muleca, ki je trenutno odsoten zaradi poškodbe noge.
Dirko bodo začeli najmlajši na 65 kubičnih dirkalnikih v kategoriji MX 65 junior. Aktualni prvak Nick Škorja (TRK Tajfun šport) je kot za šalo ubranil naslov že pred dvema dirkama in ima poln izkupiček točk. Za njim je tudi že dolgo na drugem mestu, domačin Denis Vačovnik (MK Slovenj Gradec). Za tretje mesto pa bo tesen boj med Maticem Milecem (Hrvaška) in Miho Bubničem (MK Beli Kamen), ki imata razliko ene točke.

29.09.2008 - Poročilo - Šentvid pri Stični - MXA 07
Domačini uspešni pod Kalom

Na jesensko nedeljo 28. septembra se je odvila sedma dirka iz serije Pokalnega prvenstva v motokrosu Slovenije za pokal Akrapovič. AMD Šentvid pri Stični se je zopet dokazal kot izreden organizator dirk, saj je odlično pripravil progo in izpeljal prireditev. Poleg dobrega vremena so za bogat obisk dirke, tudi s strani gledalcev, »krivi« številni domači tekmovalci.

24.09.2008 - Najava - Šentvid pri Stični - MXA 07
Šentvid gosti predzadnjo dirko

Zadnjo septembrsko nedeljo 28. se bo odvijala sedma dirka iz serije Pokalnega prvenstva v motokrosu Slovenije za pokal Akrapovič. AMD Šentvid pri Stični se dokazuje kot zelo dober organizator dirk, saj je lani prejel naslov najbolje organizirane dirke. Letos se bodo člani spet dobro potrudili za izpeljavo prireditve.

14.09.2008 - Poročilo - slovenske Konjice - MXA 06
Slovenske Konjice spet v blatu

Šesta dirka iz serije Pokalnega prvenstva v motokrosu Slovenije za pokal Akrapovič je še najbolj spominjala na enduro dirko. Potekala je v deževnem vremenu in zaradi nemogočih razmer – blatne in izredno spolzke podlage na stezi so bile odpovedane dirke štirih razredov. Sicer pa je bila dirkalna steza AMD Slovenske Konjice dobro pripravljena za napovedan dež.

10.09.2008 - Najava - Slovenske Konjice - MXA 06
Drugič v septembru in drugič v Slovenskih Konjicah

Serija Pokalnega prvenstva v motokrosu Slovenije za pokal Akrapovič se seli prihajajočo nedeljo 14. septembra v Slovenske Konjice. AMD Slovenske Konjice s progo v Škednju bo že drugič letos gostil dirko pokalnega prvenstva v motokrosu. Večina tekmovalcev, na lestvici prvenstva jih je v devetih kategorijah do sedaj tekmovalo 260, bo vnovič pognala svoje dirkalnike najverjetneje v blato. Vremenoslovci napovedujejo deževen vikend.

07.09.2008 - Poročilo - Semič - MXA 05
Pestra druga polovica prvenstva Akrapovič

V nedeljo 7. septembra se je odvila peta dirka za serijo Pokalnega prvenstva v motokrosu Slovenije za pokal Akrapovič. V Stranski vasi je NIX moto klub Semič odlično pripravil progo in celotno dirko, po poletnem postanku dirkanja željni tekmovalci pa so si v velikem številu dali duška.

03.09.2008 - Najava - Semič - MXA 05
Nadaljevanje sezone

Poletne počitnice so za nami in konec je večine dopustov. Končujejo se tudi prvenstva v motokrosu, kar pa ne velja za serijo Pokalnega prvenstva v motokrosu Slovenije za pokal Akrapovič. Peta dirka bo uvod v drugo polovico prvenstva. Tekmovalci jo že z veseljem pričakujejo, zgodila pa se bo prihajajočo nedeljo 07. septembra v Stranski vasi v organizaciji NIX moto klub Semič. Dirkališče ima dolgoletno tradicijo in je večini tekmovalcev dobro poznano. Na tej progi so že leta omogočeni treningi motokrosa. Za dirko pa je proga še posebej dobro pripravljena.

22.06.2008 - Poročilo - Orehova vas - MXA 04
Irta glavna akterja

Na prečudovit dan brez oblačka je v Orehovi vasi gnalo svoje motocikle 156 tekmovalcev. Četrta dirka serije pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu za pokal Akrapovič se je zaznamovala z odlično, atraktivno predstavo obvladovanja motokrosistične vožnje, tako Jerneja kot Petra Irt ter malega velikega mojstra Nika Škorje.

17.06.2008 - Najava - Orehova vas - MXA 04
Na kraljici slovenskih prog

Četrta dirka iz serije Pokalnega prvenstva v motokrosu Slovenije za pokal Akrapovič bo zaključila spomladansko poletni del prvenstva. AMD Orehova vas bo tokratni gostitelj. Kraljica slovenskih motokros prog na Radizlju bo spet obiskana v polnem številu. Čeprav je to tekmovanje namenjeno amaterjem smo skoraj vsakič priča tudi najhitrejših v državi. Tokrat bosta vse navzoče s svojimi vožnjami navduševala brata Jernej Irt v MX 125 R1 in Peter Irt v MX 85 (oba Sitar racing team).

08.06.2008 - Poročilo - Vrtojba - MXA 03
Zdaj gre zares

Ali smo sredi aprila? Ne. Samo vreme je bilo precej aprilsko. Preteklo nedeljo 8. junija v Gramoznici pri Vrtojbi. Društvo GAS Vrtejba je na svoji stadionski motokros progi gostilo tretjo dirko za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu za pokal Akrapovič. Čeprav bi se za ta letni čas moralo pošteno prašiti, je vreme poskrbelo za namakanje dirkalne proge. Tako je 135 tekmovalcev v devetih kategorijah na treningu pričakalo blato.

04.06.2008 - Najava - Vrtojba - MXA 03
Dišalo bo po bencinu z okusom češenj

Čeprav je sezona motokros dirkanja v letošnjem letu že skoraj na polovici, se najštevilčnejše motokros tekmovanje v Sloveniji šele dobro razvija. Serija dirk Pokalnega prvenstva v motokrosu Slovenije za pokal Akrapovič, se nadaljuje to nedeljo 8. junija v Gramoznici v Vrtojbi. Društvo GAS Vrtejba prireja nepozaben vikend za vse navdušence bencinskih hlapov. Tretja dirka tega prvenstva bo veliki finale vsesplošnega bencinsko adrenaliskega vikenda. Začenši v soboto, ko se bo nedaleč stran od Gramoznice, kjer leži motokros proga, odvijale trening vožnje v panogi karting in supermoto.

18.05.2008 - Poročilo - Brežice - MXA 02
Nadaljevanje v prahu

V Prilipah se je v nedeljo 18. maja odvila druga dirka v seriji Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu za pokal Akrapovič v organizaciji AMD Brežice. Na prenovljeni dirkalni progi se je prašilo. Kljub napovedi vremenoslovcev, da bo dežna nedelja, je padla le krploha. Vzdušje je bilo kljub temu enkratno. Še posebej so gledalce in ostale ljubitelje motokrosa razveselili najhitrejši slovenski motokrosisti, še najbolj Jaka Može (AMD Trebnje) in pa brata Jernej in Peter Irt (AMD Sitar Racing) ki so v sami špici državnega prvenstva.

14.05.2008 - Najava - Brežice - MXA 02
V pričakovanju vročine

Najštevilčnejše motokros tekmovanje v Sloveniji, Pokalno prvenstvo v motokrosu Slovenije za pokal Akrapovič, se nadaljuje to nedeljo 18. maja v Prilipah, natančneje na dirkališču AMD Brežice. Drugo dirko iz serije tega prvenstva bo tekmovalci že nestrpno pričakujejo saj je od prve minil že dober mesec dni.

13.04.2008 - Poročilo MXA - 01, Slovenske Konjice
Blaten začetek

V nedeljo 13. aprila je se je začelo Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu za pokal Akrapovič. Celotedensko deževje je organizatorju dirke, AMD Slovenske Konjice precej oteževalo pripravo proge, ki pa je bila ob deveti uri zjutraj pripravljena za prve treninge. Precej razmočena podlaga je delala veliko preglavic predvsem tekmovalcem, ki svojo dirkaško pot začenjajo v letošnjem letu. Ti so bili na prvi dirki opremljeni s posebnimi jopiči, ki jih označujejo kot začetnike. Več kot je bilo tekmovalcev na progi, bolj suha je bila podlaga. Do konca dirke se je posušila do idealnih razmer. V dveh vožnjah pa jo prevozilo 140 tekmovalcev. Najhitreje je vozil Jaka Može (AMD Trebnje), ki je zmagal v kategoriji MX OPEN R1.

09.04.2008 - Najava MXA - 01, Slovenske Konjice
Velika pričakovanja

Najštevilčnejše motokros tekmovanje v Sloveniji se prične to nedeljo 13. aprila v Slovenskih Konjicah, natančneje na dirkališču v Škednju. Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu za pokal Akrapovič bo prvič v letu 2008 gostovalo pri AMD Slovenske Konjice. Prva od osmih dirk iz serije tega prvenstva bo vsekakor zanimiva, saj tekmovalci že nestrpno pričakujejo štartne rampe. Dirko bo verjetno popestrilo muhasto aprilsko vreme.

Arhiv novic sezone 2007
Arhiv novic sezone 2006
Arhiv novic sezone 2005