13.12.2010 - Podelitev
V konferenčni dvorani Avto moto zveze Slovenije je bila 9. decembra svečana podelitev priznanj najboljšim trem motokrosistom v posamezni kategoriji Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu. V desetih kategorijah se je skozi osem dirk v sezoni 2010 na štartnih rampah zvrstilo 270 tekmovalcev, kar priča da je motokros ena najštevilčnejših moto panog v Sloveniji. Odličja sta podeljevala predsednik motokros komisije AMZS g. Ivan Plohl in predsednik predsedstva AMZS šport g. Boris Kotnjek.
18.10.2010 - Poročilo - Slovenj Gradec - MXP-08
V Slovenj Gradcu se je zaključila sezona pokalnega prvenstva

Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu je z osmo dirko, ki je bila v soboto 16. oktobra v Mislinjski dobravi pri Turiški vasi za sezono 2010 zaključeno. Zaradi slabe vremenske napovedi je bila dirka prestavljena iz nedelje na sobotni termin, kar je vplivalo na število tekmovalcev, saj jih je tokrat v desetih kategorijah nastopilo le 118. To je nekoliko manj kot se jih zbere na dirkah tega prvensta, a je večina zbranih na tekmovanju, na dobro pripravljeni progi uživala, saj jim je bilo delno sončno vreme zelo naklonjeno.
05.10.2010 - Poročilo - Semič - MXP-07
Semič po tednu dni popoln

Sedma dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu je bila izvedena preteklo nedeljo 3. oktobra 2010 na dirkališču NIX Semič v Stranski vasi. Prestavljen termin, do katerega je prišlo zaradi prevelike količine padavin se je izkazal za dobro odločitev, saj je dirka potekala v delno sončnem vremenu na idealni podlagi. Sezona gre proti koncu in to se pozna tudi na številu tekmovalcev, ki se jih je tokrat zbralo nekaj deset manj, kot prejšnje dirke. Vidno vlogo igrajo poškodbe, v Stranski vasi pa zdravniška služba ni imela veliko dela.
25.09.2010 - Dirka v Semiču prestavljeno
Dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije, ki je na koledarju napovedana za jutri je prestavljena. Velika količina padavin, ki je že zapadla in vremenska napoved sta organizatorja prisilila, da jutrišnjo dirko prestavi naslednji teden, 3. oktobra.
22.09.2010 - Napoved - Semič - MXP-07
NIX Semič gostitelj sedme dirke

Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu ima sedmo letošnjo postajo v Stranski vasi pri Semiču. Na dirkališču NIX Semič se bo prihajajočo nedeljo 26. oktobra znova pomerilo okoli 150 tekmovalcev v desetih različnih kategorijah. Dirka bo za večino rekreativcev novo doživetje, saj je bila dirkalna steza prenovljena letos spomladi pred dirko za državno prvenstvo.
13.9.2010 - Poročilo - Prilipe - MXP-06
Po šesti dirki

AMD Brežice so v nedeljo, 12. septembra, na svoji dirkalni progi v Prilipah gostile šesto letošnjo dirko za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu. Okrog sto trideset tekmovalcev, ki so se razvrstili v deset kategorij je pričakalo oblačno vreme in mokra dirkalna steza, ki je le redkim pisana na kožo, saj je zaradi svoje konfiguracije in podlage zelo zahtevna. Poleg tega imajo člani društva številne preglavice z najbližjim sosedom, ki je povsem onemogočil treninge na tem dirkališču. Zato je vsaka dirka v Prilipah posebno doživetje, saj se tekmovalci ne morejo proge »naučiti«.
09.09.2010 - Napoved - Prilipe - MXP-06
Druga jesenska dirka bo na Prilipah

Šesta dirka iz serije Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo na sporedu to nedeljo, 12. septembra na dirkališču AMD Brežice. Na Prilipah se bodo po samo tednu dni počitka spet spopadli motokrosisti, ki v večini tekmujeno na amaterskem nivoju. To bo še ena od težjih preizkušenj, saj treningi na Prilipah niso možni zaradi neposredne bližine lokalne ceste, ki se za časa dirke zapre. Tako tekmovalci ne morejo trenirati na tej svojevrstni dirkalni progi in nekako ni prednosti za domače voznike.
6.9.2010 - Poročilo - Šentvid pri Stični - MXP-05
Jaka Može spet dirkal

Peta dirka iz serije Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu se je odvila preteklo nedeljo, 5. septembra, 2010 na dirkališču AMD Šentvid pri Stični. V Dolini pod Kalom se je na tamkajšnjem prazniku motokrosa, pred 2000 gledalci v sončnem vremenu, na dobro pripravljeni a zelo trdi podlagi dirkalne steze, pomerilo 160 motokrosistov v desetih kategorijah. Člani domačega društva so tako letos že drugič, tokrat na nekoliko spremenjeni stezi, uspešno opravili z organizacijo dirk.
01.09.2010 - Napoved - Dolina pod kalom - MXP-05
Jesenski del sezone se pričenja

Peta dirka iz serije Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo na sporedu to nedeljo, 5. septembra na dirkališču AMD Šentvid pri Stični. V Dolini pod Kalom, kjer je locirana dirkalna proga, bodo člani društva letos že drugič pripravili dirkališče. Po odlično izpeljani blatni dirki za Evropsko prvenstvo kategorije Open, bodo sedaj na svoj račun prišli amaterski tekmovalci, ki se bodo pomerili v desetih različnih kategorijah. 
7.7.2010 - Poročilo - Lemberg - MXP-04
Državno prvenstvo v malem

Četrta dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu, ki je bila izvedena v Motokros centru Lemberg, v nedeljo 04. julija pod žgočim soncem, je izgledala na trenutke kot državno prvenstvo v malem. Skupaj je nastopilo 149 tekmovalcev v desetih različnih kategorijah. Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice) in Peter Irt (AMD Sitar racing) sta bila najhitrejša v najelitnejši kategoriji tega prvenstva MX Open R1 in MX 125 R1.
30.06.2010 - Napoved - Lemberg - MXP-04
V Lemberg namesto  v Boltijo

Tehnične težave na dirkališču v Motokros parka Boltija so botrovale da se bo četrta dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu odvijala to nedeljo 4. julija 2010 na progi Motokros centra Lemberg. Tako bo letošnji novinec med organizatorji TRK Tajfun šport, po blatnem prvencu spet gostil dirko pokalnega prvenca. Tokrat se obeta drugačna slika v kateri bo nastopalo nekaj manj kot dvesto tekmovalcev v desetih kategorijah. Suha vremenska napoved obeta na progi žgoče sonce in prašno podlago.
14.6.2010 - Sprememba koledarja
Dirka pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu MXP-04, ki bi morala biti 4. julija v Boltiji se prestavi v Lemberg. Datum ostane nespremenjen. Organizator dirke bo TRK Tajfun šport. 
7.6.2010 - Poročilo - S. Konjice - MXP-03
Brata Urbas uspešno branila barve domačega kluba

V Škednju se je na dirkališču AMD Slovenske Konjice v nedeljo 6. junija 2010 odvijala tretja od osmih dirk za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu. 160 tekmovalcev se je v devetih kategorijah pod žgočim soncem borilo s konkurenco in prahom ter vročino. V najmočnejši kategoriji Open R1 smo videli odličen dvoboj med Theom Urbasom (AMD Slovenske Konjice) in Kristijanom Tadičem (MTD racing). Kljub odličnim štartom Urbasa je bil Tadič tokrat boljši tekmec in obe vožnji zmagal. Po tekmi je dejal: » Že na treningu sem s petimi sekundami prednosti osvojil pool position in s tem štartal zadovoljivo.
03.06.2010 - Napoved - Slovenske Konjice
Pokalno prvenstvo v Škedenj

Serija dirk za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu se bo s tretjo letošnjo dirko nadaljevala to nedeljo, 6. junija 2010, v Škednju v organizaciji AMD Slovenske Konjice. Društvo , ki je letos že organiziralo dirko za Državno prvenstvo, ima poleg dirke za Pokalno prvenstvo v nedeljo na svojem urniku še dirko za Evropsko prvenstvo v drugi polovici julija.
18.05.2010 - Lemberg
Kategoriji najhitrejših sta bili zastopani s strani 15. motokrosistov. V Open konkurenci smo dvakrat gledali boj za prvo mesto med Erikom Slavcem (TRK Tajfun šport) in Kristijanom Tadičem (MTD racing team). Slavec je oba štarta opravil najhitreje, Tadič pa je bil takoj za njim. V prvi vožnji je zasledovanje Tadiča trajalo dve tretjini dirke. Za tem Slavec ni mogel več držati tempa in je moral spočiti roke. Tadič je to izkoristil, ga prehitel ter si nabral prednost, ki je bila zadostna za prvo mesto.
16.05.2010 - Poročilo - Lemberg - MXP-02
Nedeljsko blato brez dežja

TRK Tajfun Šport je doživel svoj blatni krst, kot organizator motokros dirke. Preteklo nedeljo 16. maja 2010 se je pod njihovim okriljem v Motokros centru Lemberg odvijala druga letošnja dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu. Dež, ki je progo namakal skoraj cel pretekli teden se je med jutranjimi treningi ustavil. Težki pogoji na treningih so se 108 udeleženim motokrosistom iz vožnje v vožnjo izboljševali. Organizator je pred dirkami progo popravljal z gradbeno mehanizacijo.
12.05.2010 - Napoved - Lemberg - MXP-02
Zopet v Lemberg

V nedeljo 16. maja je na koledarju serije Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu druga izmed osmih dirk. TRK Tajfun šport je novi organizator dirke za Pokalno prvenstvo in obenem tudi novi upravnik Motokros centra Lemberg. Po dveh letih bodo tekmovalci v desetih kategorijah spet imeli možnost dirkati na tem dirkališču, ki pa je za letošnjo dirko malenkost spremenjeno.
21.03.2010 - Poročilo - Vrtojba - MXP-01
Slovo na začetku

Nedelja 21. marca je bila letošnja otvoritev motokrosistične sezone s prvo dirko Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu. Na ta dan niso skakali samo letalci v Planici ampak tudi motokrosisti v Vrtojbi. V desetih kategorijah se je zbralo 175 tekmovalcev. Rahel dež jih je spremljal skozi prvo vožnjo in s tem namočil tekmovalno progo, da se ni kadilo. Društvo GAS Vrtejba je še zadnjič priredilo dirko na tej progi. Na dan poezije se lahko od proge, ki je v zadnjih petih letih služila zelo dobro poslovimo tudi z verzom Simona Gregorčiča...
17.03.2010 - Napoved - Vrtojba - MXP-01
Uvod v Vrtojbi

V nedeljo 21. marca v letu 2010 se bo začelo Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu. Prvo prizorišče otvoritve sezone motokrosa v Sloveniji bo dirkališče, ki leži v Javi, Vrtojbenski gramoznici in s katerim upravlja društvo GAS Vrtejba. Po enoletni pavzi se ta organizator spet vrača med organizatorje dirk Pokalnega prvenstva. Tristo licenciranih tekmovalcev zveseljem pričakuje uvod v osem dirk serije tega prvenstva. Letos bodo nastopali v desetih različnih kategorijah. V Vrtojbi pričakujejo tudi tekmovalce iz sosednje Italije, ki to dirkališče dobro poznajo.
16.03.2010 - Sezona 2010 pred vrati!
Konec tega tedna, v nedeljo 21. marca se prične nova sezona pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu. Najmnožičnejše tekmovanje v moto športu na slovenskih dirkališčih. Letošnji koledar je sestavljen iz osmih dirk.

 
21.10.2009 - Poročilo - Semič- MXP-08
Strastno do konca v Stranski vasi

Stranska vas pri Semiču je bila prizorišče osme in s tem zadnje dirke za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu v letu 2009. Preteklo nedeljo 18. oktobra je vse motokrosiste čakala odlično pripravljena proga, za katero so poskrbeli člani NIX Semič, organizatorji te dirke. Jutranje lepo vreme je napovedovalo še eno izredno zanimivo motokros dirko na amaterskem nivoju s poslastico dneva, dirko tekmovalcev, ki resno sodelujejo v državnem prvenstvu.
15.10.2009 - Napoved - Semič - MXP-08
Finale v Stranski vasi bo mrzel

NIX Semič bo gostil finalno osmo dirko Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu prihajajočo nedeljo 18. oktobra. V Suhi krajini točneje Stranski vasi se obeta še ena suha dirka. To bo perfekten zaključek sezone amaterskega dirkanja. Sončen in hladen, ravno prav da bo umirjal razgreta čustva, ki tlijo v tekmovalcih, ki se bodo spopadli za naslove prvakov, na tej izjemno hitri in razgibani dirkalni stezi, ki je zaradi svoje konfiguracije terena svojevrstna v slovenskem prostoru.
13.10.2009 - Poročilo - Dolina pod Kalom- MXP-07
Dolina pod Kalom v soncu

Po sobotnem deževju si organizatorji sedme dirke za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu, člani AMD Šentvid pri Stični, niso mogli želeti boljšega terena za izpeljavo nedeljskega motokros praznika, letos njihovega tretjega. Dirkalna steza je bila naravno namočena in to ravno toliko, da se skozi vseh devet kategorij ni dvigoval prah. Klub napovedi deževnega vremena je posijalo sonce in grelo vse prisotne.
08.10.2009 - Napoved - Dolina pod Kalom - MXP-07
Sedmič letos v Dolino pod Kalom

AMD Šentvid pri Stični je trenutno zelo uspešno društvo in se lahko pohvali s kar tremi vodilnimi tekmovalci v Pokalnem prvenstvu Slovenije v motokrosu. Serija dirk se bo tokrat ustavila v Dolini pod Kalom, kjer bodo prav ti člani AMD Šentvid pri Stični gostili vsaj 250 motokrosistov, ki so popolnoma razgreti v sami špici sezone.
24.09.2009 - Poročilo - Prilipe- MXP-06
Slavje v Prilipah

Dežja ni bilo v zadostni meri, da bi se ne kadilo. Pa vendar je bil to praznik motokrosa v Prilipah. Domačin Benjamin Cirenski (AMD Brežice) je vse okoliške oboževalce tega moto športa razveselil z novo lovoriko, ki se bo pisala v arhiv tega društva. Člani AMD Brežice vsako leto pripravijo po eno dirko, tako na amaterskem, nacionalnem in mednarodnem nivoju. Kljub temu, da na tej progi ni mogoče imeti treningov, ker lokalna cesta razpolavlja dirkališče in je v času dirke zaprta.
17.09.2009 - Napoved - Prilipe - MXP-06
Bo v Prilipah prvič letos blato?

Šesta dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu se približuje. Tokrat bo gostitelj AMD Brežice. Ali se nam obeta prvo letošnje blato na Pokalnem prvenstvu? Sezona je v polnem zagonu. Pretekla dirka je bila prejšnjo nedeljo in tekmovalci imajo samo šest dni za počitek, trening in pripravo svojih dirkalnih motorjev. Proga v Prilipah je nekaj posebnega, saj je teren zelo razgiban, poleg tega pa je ta proga na voljo samo za dirke, saj gre mimo nje lokalna cesta, ki jo organizator na dan dirke zapre.
17.09.2009 - Poročilo - Slovenske Konjice- MXP-05
V Škednju se je za MX jezdeci kadilo

Peta dirka iz koledarja za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu, ki je bila izvedena v Škednju v organizaciji AMD Slovenske Konjice je prinesla obilo prahu. Še malce več, kot ga je bilo spomladi na prvi dirki, na tem dirkališču. Deževne napovedi, ki so grozile cel teden pred dirko se niso uresničile in dirkalni motorji so presušeno zemljo mleli v prah, ki se je dvigoval pod viaduktom Škedenj. Tekmovalci so letos takšnih razmer navajeni, saj tudi trenirajo v podobnih pogojih in do neljubih situacij zaradi zmanjšane vidljivosti ni prihajalo.
10.09.2009 - Napoved - Slovenske Konjice - MXP-05
Vozniki motokros pokala v S. Konjice

Približuje se peta dirka iz koledarja za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu, ki bo izvedena v Škednju v organizaciji AMD Slovenske Konjice. Poletno jesensko toplo vreme nam po napovedih prinaša še eno vroče nedeljsko druženje motokrosistov. In pa seveda dirkanje. Sezona je na višku. Fantje so dirkaško razpoloženi in to nedeljo 13. septembra se bodo zopet spopadli v devetih različnih kategorijah.
24.08.2009 - Poročilo - Slovenj Gradec
V Slovenj Gradcu ponovili odlično dirko

Tokrat je bilo vreme pisano na kožo organizatorjem MK Slovenj Gradec in pa vsem tekmovalcem in seveda obiskovalcem tretje dirke za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu. Dež, ki je na večer pred dirko namočil dirkalno progo je botroval, da so bile nedeljske vožnje pravi motokros v vseh svojih čarih. Jutranji blatni treningi ter kvalifikacije in pa dirke v idealnih pogojih. Nedeljsko sonce 23. avgusta je podžgalo tekmovalce vidno »lačne« dirkanja.
19.08.2009 - Napoved - Slovenj Gradec
Nadaljevanje sezone pokalnega prvenstva Slovenije

Letošnje Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu, ki je koledarsko sestavljeno iz osmih dirk, se bo ta mesec nadaljevalo. Pred nami je še pet dirk. Dirkališča so večini tekmovalcem zelo poznana, saj je na vseh možno trenirati po urnikih. Serija se je s spomladanskim delom končala v Slovenj Gradcu. Tam se bo 23. avgusta tudi nadaljevala.
Dve dirki sta za nami. Tretja je bila odpovedana. Tako tekmovalce čaka jesenski del. Uvodne Slovenske Konjice in kasnejša dirka v Slovenj Gradcu sta bili fenomenalni, saj je bilo udeleženih veliko tekmovalcev in tudi vreme je bilo zelo vzpodbudno, tako za dirkanje, kot tudi za spremljanje tega adrenaliskega moto športa.
21.04.2009 - Poročilo - Slovenj Gradec
V Mislinjski Dobravi spet odlična dirka

Nekoliko manj gledalcev kot jih ponavadi pritegne motokros dirka na tem koncu Slovenije, se je vseeno opogumilo in kljub napovedanemu dežju prišlo vzpodbujati svoje prijatelje, idole, znance ali pa kar tako, ker se je to dogajalo v nedeljo 19. aprila. Vreme je poskrbelo, da se prah izpod koles dirkalnih mašin ni dvigoval, hkrati pa so tla postajala zelo spolzka. Nekajkrat so posredovali medicinski delavci, vendar to je vse sestavni del motokrosa. Člani MK Slovenj Gradec so še enkrat priredili odlično prireditev. Za razliko od prejšnjih let ni bilo poletov z letali iz sosednjega letališča, kar pa ni zmotilo tekmovalcev.
23.03.2009 - Poročilo - Slovenske Konjice
Vode tokrat ni bilo

Preteklo nedeljo je bil tudi svetovni dan voda. Voda pa bi bila zelo dobrodošla na stezi za motokros, ki leži pod viaduktom Škedenj. Proga, ki jo oskrbuje AMD Slovenske Konjice je bila odlično pripravljena, po dolgem času pa smo si lahko na tem dirkališču ogledali suho dirko pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu. Bilo je suho. Že cel pretekli teden in na progi je nastalo veliko prahu. V drugi vožnji je zapihal veter in dirke so bile prava poslastica. Nekaj manj kot 150 tekmovalcev in okoli 1500 gledalcev je preživelo na ta način to sončno a obenem dokaj hladno nedeljo.
.
18.03. - Napoved - Slovenske Konjice
Začetek nove sezone pokalnega prvenstva

Letošnje Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu bo sestavljeno iz osmih dirk, začenši to nedeljo 22. marca 2009 v Škednju na dirkališču AMD Slovenske Konjice. Po uvodni dirki za državno prvenstvo konec prejšnjega vikenda bodo dobili priložnost tudi vsi ostali slovenski motokrosisti, ki v večini bazirajo predvsem na amaterski ravni dirkanja.