17.03.2010 - Napoved - Vrtojba - MXP-01
Uvod v Vrtojbi
V nedeljo 21. marca v letu 2010 se bo začelo Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu. Prvo prizorišče otvoritve sezone motokrosa v Sloveniji bo dirkališče, ki leži v Javi, Vrtojbenski gramoznici in s katerim upravlja društvo GAS Vrtejba. Po enoletni pavzi se ta organizator spet vrača med organizatorje dirk Pokalnega prvenstva. Tristo licenciranih tekmovalcev zveseljem pričakuje uvod v osem dirk serije tega prvenstva. Letos bodo nastopali v desetih različnih kategorijah. V Vrtojbi pričakujejo tudi tekmovalce iz sosednje Italije, ki to dirkališče dobro poznajo.
Zadnji tedni v katerih je bilo kar nekaj spomladanskega toplega vremena so na progo GAS Vrtejba dvakrat na teden privabljali treniranja željnih motokrosistov. Ob sobotah je bilo večkrat videti kot pravo dirko, saj so bili pogoji za trening več kot dobri. Prihajajoča dirka, ki bo izvedena to nedeljo bo vrhunec dejavnosti članov GAS Vrtejba. Praktično zadnje dejanje v njihovem kratkem a zelo efektivnem času, ko je bil prostor na katerem stoji dirkališče na razpolago za tovrstno dejavnost moto športa. Poleg organizacij dirk Državnega in Pokalnega prvenstva so nadvse ponosni na naslov najboljšega organizatorja dirk, ki so ga prejeli v sezoni 2007.
Na dirki bomo videli tudi četverico tekmovalcev, ki bodo branili barve domačega društva. Deni Ušaj je vsekakor prvo ime v Vrtejbi. V kategoriji MX 125 R1 je že večkrat dokazal da se lahko kosa za najvišja mesta in verjetno bo to tudi letos. Potihem lahko pričakujemo celo zmago. Prav tako je z mlajšim Nejcem Čukom, ki je lansko sezono zaključil kot vice prvak v kategoriji podmladka MX 85 junior. Poleg teh dveh domačinov bomo videli še nastop Davida Gorkiča in Žana Rijavca.
Prost vikend na mednarodni sceni bo za dober trening na tej dirki izkoristil akualni evropski prvak v kategoriji EMX 85 Tim Gajser.
Vse vas vabimo, da se nam pridružite na tej prvi / zadnji dirki v motokrosu, kjer so naši dirkači in mi, ki jih organiziramo doživljali uspehe in razočaranja na domačem terenu. Vabimo vas, da si pridete ogledat, ki bodo odpeljali svoje tekmovalne vožnje še zadnjič na domači progi.
Člani Društva GAS Vrtejba, pa bomo poskrbeli, da vam ne bo dolgčas, da domov ne greste ne lačni ne žejni. Zatorej vabljeni vsi na zadnjo poslovilno dirko na naši progi, pa naj bo to v prahu ali blatu.
Besedilo in foto: Matjaž Košir