03.06.2010 - Napoved - Slovenske Konjice - MXP-03
Pokalno prvenstvo v Škedenj
Serija dirk za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu se bo s tretjo letošnjo dirko nadaljevala to nedeljo, 6. junija 2010, v Škednju v organizaciji AMD Slovenske Konjice. Društvo , ki je letos že organiziralo dirko za Državno prvenstvo, ima poleg dirke za Pokalno prvenstvo v nedeljo na svojem urniku še dirko za Evropsko prvenstvo v drugi polovici julija.
Pokalno prvenstvo je letošnjo sezono obiskalo 145 tekmovalcev Obe dosedanji dirki v Vrtojbi in Lembergu se je udeležilo sto njih, kljub temu da sta potekali v dežju in blatu. Vremenska napoved za nedeljo je obetavnejša in verjetno je pred nami letošnja prva „suha“ dirka za amaterje motokrosa.
Med devetimi kategorijami je najzanimivejša MX Open R1 v kateri bomo priča dvoboju med vodilnim Erikom Slavcem (TRK Tajfun šport) in domačim tekmovalcem Theom Urbasom (AMD Slovenske Konjice). Slavec ima v skupnem seštevku le točko prednosti. Kot odličen štarter ima prednost na začetku dirke, vendar kot je povedal po zadnji dirki za DP mu težave med vožnjo povzroča „arm pump (zategnjene mišice na podlahti). Urbas je samozavesten in po prvi zmagi v Vrtojbi pričakuje novo zmago.
Vodilni v skupnem seštevku prvenstva v posameznih kategorijah:
MX 125 R1 - Rok VIRANT (AMD Šentvid pri Stični), MX Open R2 - Gregor MEDE (AMD Trebnje), MX 125 R2 - Sebastjan BAHUR (MK Rihemberk), MX 125 R3 - Tomi KASTELIC (MK ZAI), MX 85 - Tim GAJSER AMD (Feroda Celje), MX 85 podmladek Nick ŠKORJA (TRK Tajfun šport), MX 65 - Jan PANCAR (AMD Šentvid pri Stični), MX Veterani 35 - Boris CERAR (AMD Lukovica), MX Veterani 45 - Silvin VESENJAK (MK Enduro sport Maribor).
Dirke se prično ob 10.50.
Besedilo in foto: Matjaž Košir