30.06.2010 - Napoved - Lemberg - MXP-04
V Lemberg namesto  v Boltijo
Tehnične težave na dirkališču v Motokros parka Boltija so botrovale da se bo četrta dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu odvijala to nedeljo 4. julija 2010 na progi Motokros centra Lemberg. Tako bo letošnji novinec med organizatorji TRK Tajfun šport, po blatnem prvencu spet gostil dirko pokalnega prvenca. Tokrat se obeta drugačna slika v kateri bo nastopalo nekaj manj kot dvesto tekmovalcev v desetih kategorijah. Suha vremenska napoved obeta na progi žgoče sonce in prašno podlago.
Vodilni Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice) in Kristijan Tadič (MTD Racing team), ki je zmagal zadnji dve preizkušnji bosta zagotovo spet postregla z dvobojem v najmočnejši in najhitrejši kategoriji MX Open R1. V tej isti dirki se bo za ohranitev prvega mesta boril vodeči iz kategorije MX 125 R1 Rok Virant (AMD Šentvid pri Stični), na zmago pa bo štartal tudi aktualni prvak te kategorije, domačin Borut Bele (TRK Tajfun šport).
Med amaterji sta v najboljšem položaju domačin Uroš Horjak (TRK Tajfun šport) v kategoriji MX Open R2 in pa Sebastjan Bahur (MK Rihemberk), ki s polnim izkupičkom točk vodi v kategoriji MX 125 R2, vendar ima poškodbo noge in je njegov nastop pod vprašajem. Pri novopečenih dirkačih motokrosa v kategoriji MX R3 vodi Tomi Kastelic (MK ZAI)
Boris Cerar (AMD Lukovica) je med MX Veterani 35 krepko v vodstvu in tega ne namerava izpustiti, medtem ko Branko Kavšek (AMD Šentvid pri Stični) vodi v kategoriji MX Veterani 45. Med najmlajšimi so na prvih mestih naslednji trije tekmovalci. MX 65 Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični), MX 85 podmladek Nick Škorja (TRK Tajfun šport) in MX 85 Jernej Mozetič (A.B.C. Sport Klub)
Start dirk je napovedan za 10:50, zadnja zadnja finalna vožnja je na programu ob 17 uri.
Besedilo in foto: Matjaž Košir