Novice

06.12.2011 Priročnik za delovanje društev
Ker delovanje društev ni vselej preprosto; še zlasti vodenje društva zahteva vse več veščin ter tudi administrativnih opravil, so se pri Zvezi društvenih organizacij Slovenije (ZDOS), katerega članica je tudi AMZS, odločili pripraviti priročnik, v katerem bo na preprost način predstavljeno, kako ustanoviti društvo, kako ga učinkovito upravljati, kako zagotavljati finančno poslovanje, ipd.

06.12.2011 Tečaj psihološke priprave za športnike in trenerje
Sekcija za psihologijo športa pri društvu psihologov Slovenije, pripravlja dva tečaja. 10.12 bo izveden osnovni tečaj psihološke priprave za trenerje, 17.12. pa osnovni tečaj psihološke priprave za športnike. Udeleženci bodo seznanjeni z nekaterimi uporabnimi tehnikami psihološke priprave. 

06.12.2011 SLOADO
Oddelek za boj proti dopingu pri Olimpijskem komiteju Slovenije je predstavil spletno stran www.sloado.si, novo, specializirano, protidopinško spletno stran, namenjeno slovenskemu športu in vsem njegovim privržencem.
Nevednost ni izgovor!
www.sloado.si ponuja vse informacije o svetovnem boju proti dopingu, o protidopinškem programu v Sloveniji, programih ozaveščanja in izobraževanja, o nevarnostih in pasteh uporabe prepovedanih snovi in postopkov, o tem, zakaj doping ne, skratka vse, kar morate vedeti o protidopinškem gibanju!

02.12.2011 Namenite del dohodnine za šport
Avto-moto zveza Slovenije je v letu 2010 pridobila status društva, ki na področju športa deluje v javnem interesu. S tem pa je pridobila tudi možnost, da ji davčni zavezanci namenijo do 0,5 odstotka dohodnine. Vsi, ki bi želeli del dohodnine nameniti za razvoj športa ter sofinanciranje uspešnih mednarodnih nastopov ali organizacije mednarodnih sistemskih dirk, lahko to storite tako, da izpolnite Zahtevo za namenitev dela dohodnine. Namenite lahko od 0,1 do 0,5 odstotka dohodnine.

29.11.2011 Jurkovič dvanajsti
Med 23. in 26. novembrom, se je v Al Ainu (Združeni Arabski Emirati), odvijalo 12. finale pokala Rotax, na katerem so nastopili tudi trije slovenski vozniki. V razredu Rotax MAX DD 2 je nastopil MAtic Gorišek (AMD Moste), v razredu Rotax MAX DD2 senior Robert Kastelic (AMD Šentvid pri Stični) in v razredu Rotax MAX senior Matija Jurkovič (MLM racing KK). Najbolje se je izkazal Jurkovič, saj je osovjil končno 12. mesto, Gorišek in Kastelic pa se nista kvalificirala v finalni del tekmovanja.

29.11.2011 Smernice UEM za naprej
Upravni odbor evropske motociklistične zveze UEM je na svoji seji dne 26.11 sprejel nekaj sklepov za sledeče sezone: 
- vsa evropska prvenstva in pokali bodo odprtega tipa, kar pomeni da lahko nastopajo tudi vozniki iz drugih celin
- da je evropsko prvenstvo veljavno, morajo biti izvedena najmanj tri tekmovanja. To ne velja za evropsko prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu
- da je posamezno tekmovanje veljavno in da se podelijo točke za prvenstvo, mora nastopiti vsaj pet tekmovalcev

24.11.2011 Prestavitev Skupščine AMZS Šport
Skupščina AMZS Šport je prestavljena na 12.01.2012. Potekala bo v sejni dvorani AMZS, Dunajska 128, Ljubljana s pričetkom ob 16:30 uri.  Skupščina AMZS Šport

24.11.2011 V Čatežu uspešno izveden FI MCMS seminar
V Čatežu ob Savi je pretekli konec tedna potekal FIM seminar za športne funkcionarje v motokrosu in supermotu. Na seminarju, katerega je vodil predsednik FIM CMS komisije dr. Wolfgang Srb in je bil namenjen direktorjem dirk in članom žirije za dirke evropskih in svetovnih prvenstev v motokrosu in supermotu je bilo 23 udeležencev, od tega 12 iz Slovenije in 11 iz Hrvaške.

18.11.2011 Moto športnik leta 2011 je postal Uroš Nastran
V Festivalni dvorani v Ljubljani je bila sinoči tradicionalna podelitev priznanj najuspešnejšim slovenskim moto športnikom. Naziv slovenskega moto športnika leta 2011 po izboru AMZS si je prislužil Uroš Nastran, ki je tekmovanje za svetovno prvenstvo v supermotu v razredu S1 sklenil na visokem šestem mestu. Nastran je priznanje prejel iz rok predsednika mednarodne motociklistične zveze FIM Vita Ippolita, ki je bil častni gost prireditve.

17.11.2011 Na obisku pri AMZS predsednik FIM Vito Ippolito
V Sloveniji se te dni mudi predsednik FIM (Mednarodna motociklistična zveza) Vito Ippolito, ki bo danes zvečer v ljubljanski Festivalni dvorani častni gost podelitve priznanj najuspešnejšim slovenskim moto športnikom Avto moto zveze Slovenija.
To je prvi obisk predsednika mednarodne motociklistične zveze v samostojni Sloveniji ter drugi po kar dvainštiridesetih letih, ko je v Ljubljani potekal FIM-ov kongres s stopetdesetimi delegati. Venezuelec je na čelu FIM od leta 2006 in ima bogate izkušnje delovanja v motošportu.

16.11.2011 Sestanek minimoto, skuter, pitbike, starodobniki C1
26. novembra bo potekal sestanek za voznike v panogah skuter, minimoto in starodobniki razred C1. Sestanek, na katerem bodo predstavljene smernice za sezono 2012 bo potekal v sejni dvorani AMZS, Dunajska 128, SI – 1000 Ljubljana. Pričetek sestanka bo ob 15 uri, uvodni del pa bo namenjen podelitvi za sezono 2011.

16.11.2011 Podelitev minimoto, skuter
Podelitev priznanj najuspešnejšim voznikom Pokalnega prvenstva Slovenije s skuterji in najuspešnejšim voznikom Amaterskega prvenstva Slovenije v minimotu bo v soboto 26.11.2011 s pričetkom ob 15. uri v sejni dvorani AMZS, Dunajska 128, SI – 1000 Ljubljana.

14.11.2011 Jerman in Prosenik v Katarju tik pod stopničkami
Na dirkališču Losail v katarju je bila zadnja dirka svetovno prvenstva in svetovnega pokala v vztrajnostnem motociklizmu. Na osemurni dirki sta nastopila tudi Igor Jerman (MD Depala Vas) z ekipo Monster Yamaha Austria v konkurenci svetovnega prvenstva in v konkurenci svetovnega pokala Janez Prosenik (AMD Trebnje) z ekipo MCS Ipone racing.

14.11.2011 Gajser drugi
V Milanu je, v sklopu sejma EICMA, potekala četrta dirka evropskega prvenstva v superkrosu. Pred 10 tisoč gledalci je na dirki razreda SX2 odlično nastopil Tim Gajser (AMD Feroda), osvojil je drugo mesto. To je bil prvi Gajserjev nastop na evropskem prvenstvu v superkrosu, ugnal pa ga je le Italijan Tommaso De Pietri.

28.10.2011 Podelitev 2011
Slovesna podelitev nagrad državnim prvakom Avto-moto zveze Slovenije za sezono 2011 bo 17. novembra 2011 v Festivalni dvorani v Ljubljani, s pričetkom ob 18 uri. Vabilo za dve osebi za udeležbo na podelitvi prejmejo prvi trije uvrščeni vozniki državnega prvenstva posameznih razredov, ter dobitniki posebnih priznanj.

27.10.2011 Nastran na finalni dirki četrti
Mesto Cahors v Franciji je gostilo zadnjo dirko svetovnega prvenstva v supermotu, razred S1. Uroš Nastran (AMD Sitar) je na prizorišče prispel z lepo popotnico, šestim mestom z zadnje dirke, ki je bila na Portugalskem pred mesecem dni. Nastran je progo v Cahorsu že poznal, saj se je v lanski sezoni tam odvijal svetovni pokal narodov.

18.10.2011 Kategorizirani športniki
Odbor za vrhunski šport pri OKS je izdal nov seznam kategorizacij slovenskih športnikov, veljaven 01.10.2011 dalje. Od športnikov, ki tekmujejo pod okriljem AMZS Šport, imajo veljavno kategorizacijo 52 športnikov in sicer... 

18.10.2011 Zaključek crosscountryja z rekordom in v rožnati barvi
Veliki finale crosscountryja v Šentvidu pri Stični je presegel vsa pričakovanja. Za poseben rekord, so poskrbeli kar tekmovalci sami in presegli magično mejo 200. Na štartu se je namreč pojavilo natančno 201 tekmovalcev, ki so se med seboj pomerili v treh vožnjah in v enajstih kategorijah. Skupno število vseh sodelujočih tekmovalcev v prvenstvu je tako naraslo krepko preko 400.

13.10.2011 Skupščina AMZS Šport
Letošnja Skupščina AMZS Šport, ki bo tudi volilna, bo v sredo 14. decembra ob 16:30 uri v sejni dvorani AMZS, Dunajska 128, Ljubljana. Vso gradivo za skupščino bo objavljeno na povezavi Skupščina AMZS Šport 2011.

13.10.2011 To soboto še zadnja dirka v crosscountryju
Veliki finale najbolj množičnega motošportnega tekmovanja pri nas, bo to soboto na tradicionalnih motokros stezi v dolini pod Kalom. Organizator AMD Šentvid pri Stični pripravlja vrhunsko 'crosscountry' stezo, dolgo več kot pet kilometrov. Svojo udeležbo je poleg stalnih tekmovalcev potrdilo mnogo znanih imen iz sveta motokrosa, tako da zanimivih bojev na sami progi, ki bo vsebovala vse prvine terenske vožnje, ne bo manjkalo.

13.10.2011 Končana domača motokros sezona
Osma in s tem zadnja dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu, je bila izvedena v nedeljo 9. oktobra 2011, v Prilipah, v organizaciji AMD Brežice. Dirka, ki je bila prestavljena in je bila s tem zadnja v letošnji sezoni, se je odvijala v delno oblačnem mrzlem dnevu, ki se je začel deževno. Zaradi tega pa je bila podlaga bolj prijazna voznikom, ki so še zadnjič letos nastopili v desetih kategorijah prvenstva.

11.10.2011 Odpovedana zadnja speedway dirka mladinskega DP
Zadnja dirka mladinskega državnega prvenstva, ki bi morala biti ta konec tedna v Lendavi je odpovedana.
Naslov državnega prvaka je tako osvojil Aleksnder Čonda (AMD Krško), pred klubskim sotekmovalcem Maticem Ivačičem, tretje mesto pa je osvojil Nejc Malešič (AMTK Ljubljana).  

11.10.2011 Kartisti z dirko na Ptuju zaključili prvenstvo
Zaključena je sezona 2011 v kartingu. Kartisti so se še zadnjič pomerili v soboto 8. oktobra na kartodromu Hajdoše pri Ptuju. V nekaterih razredih so bili zmagovalci sezone znani že pred tekmo, druge pa je čakal še napet boj s sotekmovalci. V razredu R1 Mini-50 je zmagala Pilih Vita. Razreda 2 in 3 sta dirke vozila skupaj. V Gazeli 60 Mini je zmagal Leo Leo iz Hrvaške, v razredu Gazela 60 Free pa je vso konkurenco premagala Katja Pivk.

10.10.2011 Motokrosisti četrti na evropskem pokalu narodov
Motokrosisti so minuli vikend v Bolgariji opravili še z zadnjo preizkušnjo te sezone, dirko za evropski pokal narodov. Slovenska reprezentanca je prijetno presenetila in osvojila četrto mesto. Na progi v Sevlievu se je za prvaka stare celine borilo štirinajst reprezentanc. V barvah slovenske reprezentance so pod selektorskim vodstvom Romana Jelena nastopili Toni Mulec v razredu MX1, Tim Gajser v razredu MX2 in Klemen Gerčar v odprtem razredu.

06.10.2011 MX reprezentanca ta na evropskem pokalu narodov
Motokrosisti bodo ta konec tedna v Bolgariji potegnili črto pod mednarodnimi tekmovanji. Proga v Sevlievu, razglašena tudi za najboljšo motokros progo na svetu, bo za konec gostila dirko za evropski pokal narodov. Na tekmovanju bo letos sodelovalo sedemnajst evropskih reprezentanc.

04.10.2011 Sedma dirka MX pokala je bila v Šentvidu
AMD Šentvid pri Stični je bil v nedeljo 2. oktobra gostitelj dirke za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu. Na dirkališču Motokros park Dolina pod Kalom, se je v sončnem vremenu, pred dva tisoč gledalci pomerilo okoli sto tekmovalcev v desetih kategorijah.

03.10.2011 Supermoto reprezentanca enajsta
Slovenska supermoto reprezentanca za pokal narodov v Španiji si je v sobotnih kvalifikacijskih dirkah privozila z osvojenim 9. mestom nastop v nedeljskem finalu. Pokal narodov je največji in najprestižnejši supermoto dogodek na svetu, ki ga je letos gostila proga MotorLand Aragón v kraju Alcaniz. Španci so se na tekmovanje odlično pripravili in priredili eno najboljših dirk v zadnjih nekaj letih.

03.10.2011 Rekordna in fantastična Paha
Enduro proga na Pahi je dokazala, da ji na naših tleh ni para. Nekaj več kot 7 kilometrov dolg krog po razgibanem terenu, je poskrbel za nasmejane obraze rekordne množice dirkačev. V treh vožnjah, se je med seboj pomerilo kar 196 tekmovalcev! Paha je tako potrdila sloves kraljice 'crosscountryja' in hkrati poskrbela za odličen prikaz kako je možno s pravim poligonom za terensko vožnjo, privabiti rekordno množico voznikov, ki lahko varno in v nadzorovanih okoliščinah sprostijo adrenalin in se družijo s prijatelji ter pomerijo s tekmeci.

03.10.2011 M. Jerman v Magny Coursu 21
Včeraj je bila na francoskem dirkališču Magny Coursu na sporedu predzadnja dirka sezone svetovnega prvenstva Supersport 600. Na njej je nastopil tudi naš predstavnik Marko Jerman z motociklom Triumph Daytona 675. Na treningu je med 32 tekmovalci osvojil 26. štartno pozicijo. Na dirki je dosegal dobre čase in osvojil končno 21. mesto in žal tudi tokrat ostal brez točk.

30.09.2011 Dolina pod Kalom gosti predzadnjo pokalno MX dirko
Jesenski del Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu se nadaljuje to nedeljo 2. oktobra. Na vrsti bo osma dirka, ki je napisana v koledarju Avto moto zveze Slovenije, tokratno prizorišče pa bo Dolina pod Kalom. Na dirkališču Motokros parka s katerim upravljajo člani AMD Šentvid pri Stični, bo to letošnja tretja dirka v motokrosu.

30.09.2011 V soboto je na vrsti legendarna 'Paha'
Ljubitelji terenske vožnje so se morda najbolj veselili prav predzadnje preizkušnje, ki bo to soboto v bližini Otočca v Pahi. Po odlični dirki v Orehovi vasi, kjer se je število sodelujočih v slovenskem 'cross countryju' povzpelo tik po 350, bo po dveh tednih prava enduro poslastica. Organizatorjem je namreč uspelo pripraviti krog dolg 7, 2 kilometra, po prvih preizkusih proge pa je Silvin Vesenjak prepričan, da bo ta dirka pisana na kožo dobro pripravljenim voznikom in vsem, ki jim je blizu enduro. '

30.09.2011 I. Jerman znova na stopničkah
V Le Mansu je bila predzadnja dirka svetovnega prvenstva vzdržljivostnega motociklizma. Dobro je na 24 urni dirki nastopila ekipa Monster Yamaha YART, za katero je poleg Steva Martina in  Lorisa Baza nastopil Igor Jerman. Baz je po treh urah padel, tako da je ekipa izgubila precej mest. Z vztrajnostjo so se uspeli po 17 urah prebiti nazaj med najboljšo trojico, vodilnih dveh ekipa pa niso uspeli ogroziti.

30.09.2011 Štirikolesniki brez finala
Slovenska reprezentanca štirikolesnikov je nastopila na evropskem pokalu narodov v Jauerju (Nemčija). Miha Špindler, Tadej Koščak in Tomaž Jernejšek so nastop zaključili po kvalifikacijah,, saj se niso uvrstili v glavno dirko. Špindler se je uvrstil najbolje, v svoji skupini je bil 11. Koščak je zaradi težav z blažilnikom odstopil, v zadnjem nastop pa je Jernejšek končal na 15 mestu.

30.09.2011 Remše v Le Mansu 12, Špendal odstopil
Prikoličarji so zadnjo dirko svetovnega prvenstva odpeljali v Le Mansu. Milan Špendal in Peter Hill sta morala zaradi težav z zavorami predčasno zapeljati v bokse, se kasneje sicer znova vrnila na progo, a ostala brez uvrstitve zaradi premalo odpeljanih krogov. Janez Remše in Paul Knapton pa sta osvojila 12. mestu. Naslov prvaka sta z zmago potrdila Finca Pekka Paivarinta in Adolf Hanni, Špendal in Hill sta osvojila končno 7 mesto, za šestouvrščenim sta zaostala le 2 točki, Remše in Knapton pa sta sezono končala kot 13.

30.09.2011 Žagar v Goričanu 12, Hancock prvak
Matej Žagar (AMTK Ljubljana) je drugič letos nastopil na dirki speedway grand prix serije, dirko v Goričanu pa je po petih nastopih končal na 12. mestu. Prvi nastop je zaključil na četrtem mestu, v drugem nastopu pa je bil trejti. Najbolje se je uvrstil v svoji tretji vožjni, ko je ciljno črto prečkal kot drugi.

30.09.2011 Čonda v finalu EP z eno osvojeno točko
Na finalni dirki evropskega speedway prvenstva je nastopil Aleksander Čonda (AMD Krško), ki je priložnost za nastop dobil zaradi odpovedi nekaterih poškodovanih voznikov.  V Rivnem (Ukrajina) je že v prvi vožnji ostal brez agregata, nadomestnega pa v preostalih vožjnah ni uspel pravilno nastaviti.

28.09.2011 Nastran v Portimau šesti
Portimao na Portugalskem je gostil peto, predzadnjo dirko svetovnega prvenstva v supermotu S1. Uroš Nastran (AMD Sitar) je na Portugalsko prispel z lepo popotnico, četrtim mesto z zadnje dirke, ki je bila na Siciliji pred mesecem dni. Dirkaški vikend na novem prizorišču supermoto dirk je pričel zelo spodbudno in se ves čas uvrščal med najhitrejšo šesterico. Tako je bilo tudi na merjenju časa, na katerem je dosegel šesti čas in s tem šesto štartno pozicijo.

28.09.2011 Na Ptuju zaključek prvenstva v supermotu
Na karting stezi v Hajdošah so organizatorji AMD Ptuj gostili voznike amaterskega prvenstva v minimotu, voznike pokalnega in amaterskega prvenstva skuterjev, voznike minimotardov in voznike supermota. Skupno petdeset voznikov dirkačev. Za voznike supermota je bila to zadnja, osma prireditev, kjer so v dveh dirkah za zaključek prvenstva pobrali še zadnje točke za državno prvenstvo v razredu S Open in v pokalnem prvenstvu razreda S Amater.

28.09.2011 Motokrosisti v Radizelu končali državno prvenstvo
Motokrosisti so minuli vikend s peto dirko v Radizelu zaključili letošnje državno prvenstvo. Pred finalom so bile med vodilnimi dirkači minimalne razlike, zato je bila zadnja dirka zelo zanimiva. Naslovov državnih prvakov za sezono 2011 so se ob koncu veselili Sašo Kragelj (AMD Feroda), Tim Gajser (AMD Feroda), Miran Kovačič (AMD Trebnje), Bogomir Gajser (AMD Feroda) in Luka Milec (Geodrill RT).

22.09.2011 FIM Okoljevarstvene smernice v slovenskem jeziku
Ilustrirani voznik »Okoljevarstvene smernice« mednarodne motociklistične zveze FIM je sedaj na voljo tudi v Slovenskem jeziku. Ob sodelovanju FIM in AMZS je za prevod poskrbela Mojca Fingušt, sicer tudi sama imetnica FIM izkaznice za okoljevarstvo. Na osmih straneh so napisane okoljevarstvene smernice, katerih naj bi se držali teko motoristi, kakor tudi organizatorji prireditev in lastniki prog. Vodnik Okoljevarstvene smernice je na voljo v elektronski obliki, prav tako pa bo natisnjena večja naklada.

20.09.2011 V Adriji zmagi Mihelčiča in Blejca
V Adriji (Italija) je organizatorju uspelo pripraviti še zadnjo dirko prvenstva Triveneto, v sklopu katere je potekala sedma, predzadnja dirka državnega prvenstva Slovenije v supermotu. V sadmih kategorijah se je pomerilo 121 voznikov, med njimi šest slovenskih v najvišji Top classkategoriji in štirje v kategoriji Promo.

19.09.2011 Motokros pokal narodov  - Četrto mesto v B finalu
Slovenski motokros reprezentanci se na dirki za pokal narodov v Franciji ni uspelo kvalificirati na glavno dirko. Uvrstili so se v B finale, kjer so osvojili 4. mesto. Pokal narodov je največji in najprestižnejši motokros dogodek na svetu, ki ga je letos gostila proga Saint Jean d'Angely. Francozi so se na tekmovanje odlično pripravili in priredili pravi spektakel.

19.09.2011 Crosscountry v Orehovi vasi
Kraljica domačih motokros stez je prvič gostila dirko za crosscountry in ob prijetnem pozno poletnem vremenu je bila množična udeležba pričakovana.
Peta dirka slovenskega pokalnega prvenstva v 'crosscountryju' je bila dirka za zapomnit. Tri vožnje motoristov in ena za voznike štirikolesnikov so v skupno kar 11. Kategorijah poskrbele za zanimive dvoboje med tekmeci in predvsem veliko akcije na zahtevni progi.

17.09.2011 Motokros pokal narodov  - Slovenci za las ob finale
V Franciji se je danes začelo tekmovanje za pokal narodov v motokrosu. Motokrosisti so po jutranjih prostih treningih odpeljali dirke v kategorijah MX1, MX2 in MX open, seštevek voženj pa je devetnajst izmed šestintridesetih udeleženih reprezentanc popeljal neposredno na jutrišnjo glavno dirko. Sloveniji tudi letos ni uspel neposredni preboj med najboljše.

16.09.2011 Motokros pokal narodov
Motokrosisti v pričakovanju kvalifikacij
Slovenska motokros reprezentanca ta vikend v Franciji tekmuje na največjem tekmovanju na svetu, dirki za pokal narodov v motokrosu. Selektor Roman Jelen ter dirkači Toni Mulec, Tim Gajser in Klemen Gerčar so se že zbrali na prizorišču Saint Jean d'Angely, kjer so se danes spopadli s prvimi obveznostmi. Po tehničnih pregledih motorjev so dirkači opravili še z uradnim fotografiranjem.

15.09.2011 Motokros pokal narodov - Pred izzivom sezone
Slovenska motokros reprezentanca se ta konec tedna odpravlja v Francijo na največje in najprestižnejše tekmovanje na svetu, pokal narodov v motokrosu. Na progi Saint Jean d'Angely se bo na tako imenovani olimpijadi motokrosa pomerilo 35 najboljših reprezentanc sveta. Slovensko izbrano vrsto pod selektorskim vodstvom Romana Jelena letos zastopajo Toni Mulec v razredu MX1, Tim Gajser v razredu MX2 in Klemen Gerčar v odprtem razredu.

15.09.2011 Letos tudi na pokal narodov za štirikolesnike
Nemčija bo 24. in 25. septembra gostila evropski pokal narodov za štirikolesnike. Gre za mlado tekmovanje, ki se ga bo slovenska reprezentanca udeležila šele drugič. Prvič so Slovenci na prvenstvu tekmovali pred dvema letoma in osvojili dvanajsto mesto. Letos je v Jauerju glavni cilj uvrstitev med najboljših deset.

14.09.2011 Cross country spektakel na kraljici vseh stez
Več kot 300 tekmovalcev se je letos že pomerilo med seboj na dosedanjih štirih dirkah v crosscountryju, spektakularnem motošportu, ki v svojem prvem letu podira vse rekorde. 18. septembra, torej tretjo nedeljo v tem mesecu, bo na sporedu peta dirka sezone in sicer na kraljici vseh stez v Sloveniji v Orehovi vasi. Radizelska strmina bo izzvala pestro paleto voznikov terenskih motociklov in štirikolesnikov, saj v prvenstvu tekmujejo rekreativni vozniki kot tudi profesionalci.

14.09.2011 V Škednju začetek jesenskega dela MX pokala
V nedeljo 11. septembra se je v Škednju v organizacija AMD Slovenske Konjice odvijala sedma koledarska dirka v letošnji sezoni pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu. Kljub vročemu sončnemu vremenu je bila skromna udeležba tekmovalcev, ki so se pomerili v desetih kategorijah. Poletni premor v prvenstvu je tekmovalcem, ki jih je spremljalo 800 gledalcev, dal pravi dirkalni naboj in spremljali smo zanimive dirke.

14.09.2011 Jurkovič in Čebulj v Angervillu brez finala
Pretekli vikend je bila v Angervilu v Franciji četrta dirke RGMMC Rotax Evropskega izziva. V razredu Rotax Junior je nastopil Mitja Čebulj, v razredu Rotax senior pa Matija Jurkovič. Matija se že na prostih treningih na zahtevni 1600m dolgi stezi ni najbolje znašel in zaostajal za najhitrejšimi. Dirka je namreč odločala o letošnjih prvakih tega tekmovanja in zato so moštva na dirko pripeljale najhitrejše voznike.

12.09.2011 Gajserju zmaga na zadnji dirki
Italijanski Fermo je gostil zadnjo letošnjo dirko evropskega prvenstva  EMX 125. Tim Gajser (AMD Feroda) je tokrat uspel odpeljati dve vrhunski vožnji in v obeh zmagati. S tem je prav na zadnji dirki sezone osvojil prvo evropsko zmago v tem razredu. Tim je sicer že na prvem prostem treningu dosegel najhitrejši čas, tik pod vrhom pa je bil tudi v kvalifikacijah in na warm upu.

12.09.2011 Žagar desetič državni prvak
Matej Žagar (AMTK Ljubljana) je z zmago na zadnji dirki letošnjega državnega prvenstva v speedwayu osvojl svo deseti zaporedni naslov državnega prvaka. Na dirki v Krškem mu je edino točko odvzel Aleksander Čonda (AMD Krško), a se Čonda po slabših prvih dveh vožnjah ni uspel potegovati za zmago. Drugo mesto je tako osvojil Hrvaški voznik Dino Kovačič, Čonda in Matic Ivačič (AMD Krško), pa sta se v dodatni vožnji potegovala za tretje mesto.

12.09.2011 Kartisti odpeljali predzadnjo dirko prvenstva
Sedma, predzadnja dirka v kartingu za državno prvenstvo in Sportstil pokal je potekala na kartodromu v Hajdošah pri Ptuju. V desetih kategorijah se je pomerilo 66 tekmovalcev. Dirko so zaznamovali boji za čimvišjo uvrstitev in kar nekaj prekinitev zaradi pregretih glav. Med najmlajšimi je bila v razredu 1 Mini 50 Vita Pilih tretja, v razredu 2 Gazela mini pa je Mark Mramor zmagal. V razredu 3 Gazela free je ciljno črto prva prepeljala Katja Pivk pred bratoma Gregorič.

08.09.2011 Dirka z največ domačini v vodstvu
Pred nami je sedma dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu, ki bo v nedeljo 11. septembra 2011 v Škednju. Šesta dirka, ki je bila prejšnji vikend prestavljena na termin v oktobru bi bila otvoritvena dirka amaterjev v jesenski del sezone. Tekmovalci tako prihodno nedeljo nadaljujejo s prvenstvom. Na dirkališču AMD Slovenske Konjice bo to letošnja druga dirka za Pokalno prvenstvo, na tem dirkališču pa je bila v letošnji sezoni izpeljana tudi dirka za Državno prvenstvo Slovenije v motokrosu.

07.09.2011 V Gaildorfu zaključena sezona EP EMX2
Nemški Gaildorf je bil prizorišče zadnje dirke evropskega prvenstva v motokrosu za razred EMX 2. Na dirki sta nastopila tudi Klemen Gerčar in Peter Irt, ter se oba z dobrim kvalifikacijskim nastopom uvrstila na glavno dirko. Gerčar je v skupini A najprej dosegel 9 kvalifikacijski čas kroga, kvalifikacijsko dirko pa končal na 4. mestu.

07.09.2011 B. Gajser na zadnji tekmi veteranov peti
V Gaildorfu je bila zadnja tekma svetovnega pokala v motokrosu za veterane. Na dirki je uspešno nastopil Bogomir Gajser, saj je osvojil 5. mesto. Da se bo boril za mesta tik pod vrhom je nakazal že na treningu, saj je dosegel tretji čas in tako dobro štartno mesto. V prvi vožnji je ciljno črto prečkal na četrtem mestu, v drugi vožnji pa na petem mestu.

07.09.2011 L. Milec v Sevlievu deveti
V Sevlievu v Bolgariji je bila zadnja dirka evropskega prvenstva v motokrosu za razrede EMX 65, EMX 85 in EMX open. Edini Slovenski voznik na dirki je bil Luka Milec v razredu 65. Milec jena treningih dosegel 5 in 6 čas, dobro pripravljenost pa nadgradil s sedmim kvalifikacijskim časom. Prvo dirko je nato Milec po slabšem štartu zaključil na 12. mestu.

07.09.2011 Stare 20 v B finalu
Urban Stare (AMD Moste) je na dirki svetovnega pokala v kartingu za razred KZ2 v Belgijskem Ganku osvojil 20 mesto v B finalu. Stare je kvalifikacije zaključil z 69 dosećenim časom in bil tako uvrščen v skupino D. V prvem nastopu sta nasotpili skupini A in D, Satere pa je osvojil 24 mesto, za zmagovalcem je zaostal 18 sekund. Drugi nastop ga je čakal s skupino C, ta nastop pa je končal kot 25, za zmagovalcem je zaostal 29 sekund.

07.09.2011 M. Jerman 20 na Nurburgringu
Na deseti dirki svetovnega prvenstva razreda supersport je Marko Jerman (MD Depala vas) osvojil 20. mesto. Za zmagovalcem Chazom Daviesom je zaostal manj kot krog, njegova najvišja izmerjena hitrost (247,1 km/h) pa je bila kar za 10 km/h nižja od najvišje hitrosti zmagovalca (257,8 km/h).  Po desetih dirkah vodi tokratni zmagovalec Davies, Jerman pa je na 26. mestu med 30 dobitniki točk.

07.09.2011 Sprememba koledarja cross country
Spremenjen je bil koledar dirk za panogo cross country. 
Dirka pokalnega prvenstva za cross country št. CC-07, ki bi morala biti 09.10. se prestavi na 15.10. Potekala bo v Dolini pod Kalom, v organizaciji AMD Šentvid pri Stični. 

07.09.2011 Cross country - treningi v Orehovi vasi
AMD Orehova vas na progi v Radizelu organizira trening za cross country v soboto 10.09 od 9 do 13 ure in v torek 13.09. med 15 in 19 uro. V tem terminu je trening namenjen samo za cross country.

01.09.2011 Sprememba koledarja motokros
Spremenjen je bil koledar dirk za panogo motokros.
Dirka pokalnega prvenstva št. MX-06, ki bi morala biti 04.09.2011 na Prilipah se prestavi na 09.10.2011.

 

01.09.2011 Sprememba koledarja minimoto, skuter
Spremenjen je bil koledar dirk za panogi minimoto in skuter.
25.09.2011 bo organizirana dirka pokalnega prvenstva za skuterje in amaterskega prvenstva za minimoto in sicer na Kartodromu Hajdoše.
02.10.2011 bo organizirana dirka pokalnega prvenstva za skuterje in amaterskega prvenstva za minimoto in sicer na Poligonu GAS v Vrtojbi.  

29.08.2011 Nastran tik pod stopničkami
V Triscini na Siciliji se je nadaljevalo svetovno prvenstvo v supermotu in za edinega slovenskega predstavnika se je (skoraj) vse vrtelo okoli številke štiri. Poleg tega, da je bila to četrta dirka letošnjega prvenstva, se je Nastran op treh odpeljanih vožnjah veselil skupnega četrtega mesta, kar je njegova najboljša uvrstitev na dirkah svetovnega prvenstva.

29.08.2011 Špendal in Hill vknjižila lepo število točk
V nemškem Oscherslebnu sta imela izredno uspešen konec tedna naša prikoličarja Milan Špendal - Peter Hill (AMD Kranj), ki sta z osmim mestom v kratki dirki - Sprint race in sedmim mestom v daljši, Gold race, dirki vknjižila na svoj račun lepih 17 točk in se s tem povzpela v skupni uvrstitvi svetovnega prvenstva Sidecar na šesto mesto.

29.08.2011 V Šentvidu dirka presenečenj
V Šentvidu pri Stični so motokrosisti na 1580 metrov dolgi progi Dolina pod Kalom odpeljali predzadnjo dirko državnega prvenstva DP SLO MX v motokrosu. Organizator AMD Šentvid je uspel kljub sušnemu obdobju zagotoviti odlične tekmovalne pogoje. Zmagovalci četrte dirke so postali: Toni Mulec (MK Slov. Gradec), Aljoša Molnar (TRK Tajfun), Nick Škorja (ŠK Nemc Team), Luka Milec (Geodrill RT) in Jure Perpar (MK Fire Group).

29.08.2011 CHD Zadnja dirka Alpe Adria in DP
Na Grobniku je bila letošnja zadnja dirka za državno prvenstvo in za prvenstvo Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu. Spet se je pokazalo, da je to praktično naše domače dirkališče, saj so maloštevilni slovenski vozniki dominirali. Marko Jerman si je privozil kar dve zmagi, v razredu 600 Supersport in v Superbiku.

29.08.2011 Četrto mesto ni bilo dovolj
V Miškolcu na Madžarskem je bila prva od dceh polfinalnih dirka evropskega prvenstva v speedwayu za pare. Za Slovenijo so nastopili Aleš Kraljič, Aleksander Čonda in rezerva Samo Kukovica. Slednji je že po prvi vožnji moral nadomestiti Kraljiča, ki je padel. Kukovica in Čonda sta na koncu osvojila vsak po osem točk, kar je zadostovalo za skupno četrto mesto. V finale so se uvrstile prve tri ekipe in sicer zmagovalci Rusi, drugouvrščeni Danci in tretjeuvrščeni Madžari.

24.08.2011 DP motokros - sprememba urnika za dirko v Šentvidu
Spremenjen je bil urnik dirke državnega prvenstva Slovenije v motokrosu, ki bo v nedeljo 28.8.2011 na progi Dolina pod Kalom v organizaciji AMD Šentvid pri Stični.
Spremenjen urnik

24.08.2011 V Šentvidu se pričenja drugi del sezone
V nedeljo se na progi Dolina pod Kalom v Šentvidu pri Stični začenja drugi del letošnje sezone državnega prvenstva DP SLO MX v motokrosu. Po treh tekmah dirkače tako čakata še preizkušnji v Šentvidu ter finale, ki ga bo 25. septembra gostilo društvo AMD Orehova vas. To nedeljo bodo tekmovali dirkači podmladka do 50 in 65 kubičnih centimetrov, člani do 85 in 125 kubičnih centimetrov ter dirkači odprtega razreda, med tem ko bodo veterani nastopili le še na finalu.

22.08.2011 Mihelčič tretji na dirki EP na Vranskem
Na Vranskem se je končala motošportna prireditev »Moto weekend Vransko 2011«, ko so se na poligonu AMZS centra varne vožnje na Vranskem za točke evropskega prvenstva potegovali vozniki supermota, za točke prvenstva Alpe Adria pa vozniki starodobnikov. V najmočnejšem razredu SM 450 sta pred 1500 gledalci za dvojno bolgarsko zmago posrbela Angel Karanyotov in Alexsander Georgiev, na tretje mesto pa se je uvrstil najhitrejši Slovenec na tej dirki Rok Mihelčič (MK Fire Group).

22.08.2011 Brez stopničk, a blizu najboljših
Motokrosisti so minuli vikend na Hrvaškem tekmovali na dirki evropskega prvenstva v razredu open. Na progi Karasov breg je bil najuspešnejši Slovenec Sašo Kragelj (AMD Feroda) na končnem petem mestu.
Kragelj je v soboto v kvalifikacijah postavil najhitrejši čas in napovedal boj za vrh, ki pa se mu je na koncu izmuznil za vsega dve točki. Proga Karasov Breg v Kozarevcu je dirko evropskega prvenstva gostila prvič.

17.08.2011 Gajser zaradi padca ob odlično uvrstitev
Sončni in vroči Cingoli v Italiji je 14. avgusta 2011 gostil letošnje svetovno prvenstvo v motokrosu za mladince. Na trdi in kamniti stezi so bili okronani trije novi mladinski motokros svetovni prvaki. Joseph Prada Garcia (Španija) v razredu do 65 kubikov, Pauls Jonass (Latvija) v konkurenci do 85ccm in Joseph Savatgy (ZDA) v razredu do 125 kubikov so zmagali vsak v svojem razredu in prejeli zlate medalje ...

11.08.2011 Sprememba koledarja minimoto, skuter
Spremenjen je bil koledar dirk za panogi minimoto in skuter.
Dirka pokalnega prvenstva št. SK-04 in dirka amaterskega prvenstvašt. AP04, ki bi morale biti 28.08.2011 v Kopru sta odpovedani. 
Odločitev o morebitni nadomestni dirki bo komisija za cestno hitrostni motociklizem sporočila naknadno.

11.08.2011 Urnik za dirko na Vranskem
20 in 21 avgusta bo na AMZS Centru varne vožnje na Vranskem dirkaški vikend. Nastopili bodo vozniki državnega prvenstva in prvenstva Alpe Adria za starodobniki, na sporedu bo državno in evropsko prvenstvo (SM 85, SM 25 in SM 450) v supermotu ter evropski pokal za minibike.

08.08.2011 Gajser na Češkem drugi
Tim Gajser (AMD Feroda) si je z drugim mesto na dirki evropskega prvenstva EMX 125 2 takt privozil lepo popotnico za nastop na letošnjem mladinskem svetovnem prventsvu, ki bo prihajajoči konec tedna v Cingoliju (Italija). Gajser je že v kvalifikacijah nakazal, da se bo znova boril za sam vrh, bil je namreč najhitrejši.

08.08.2011 Švicar Bill prvak, Kragelj deveti
Z dirko v La Capelle Marival v Franciji se je zaključilo svetovno motokros prvenstvo razreda MX3. Naslov prvaka je osvojil Švicar Julien Bill, najvišje uvrščeni slovenski voznik pa je Sašo Kragelj (AMD Feroda), ki je prvenstvo zaključil na devetem mestu. Na zadnji dirki je izmed Slovencev nastopil le Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice).

01.08.2011 Žagar v Terenzanu osmi
Po dolgem času je najboljši slovenski voznik speedway Matej Žagar  imel znova možnost nastopa na dirki serije grand prix. S povabilom oranizatorja je tako nastopil na dirki v Terenzanu v Italiji in dirko zelo dobro začel, saj je v prvih dveh nastopil zmagal. Kasneje je popustil, ostal v tretji vožnji brez točke, zatem pa osvojil še eno drugo in eno tretje mesto.

01.08.2011 M. Jerman v Silverstonu 21
Na deveti dirki svetovnega prvenstva razreda supersport je Marko Jerman (MD Depala vas) osvojil 21. mesto in se domov vrača brez točk. Po devetih dirkah, do konca prvenstva so še štiri, je skupno na 26. mestu. 

01.08.2011 V Suzuki odstop ekipe YART
V Suzuki na Japonskem je bila tretja letošnja dirka svetovnega prvenstva  v
vzdržljivostnem motociklizmu. Z ekipo Yamaha Austria je na dirki nastopil tudi Igor Jerman in po drugem mestu v kvalifikacijah, je ekipa lahko računala na dober rezultat. A dirka se zanje ni razpletla po željah, saj so dirko predčasno zaključili in še drugič letos ostali brez točk.

31.07.2011 Lommel gostil tudi veterane in EMX2
V Lommlu v Belgiji sta v sklopu svetovnega motokros prvenstva MX1 in MX2
potekali tudi dirki svetovnega prvenstva veteranov in evropskega prvenstva EMX2. Med veterani je Bogomir Gajser (AMD Feroda) po 11 kvalifikacijskem času prvo dirko končal kot 12, v drugem nastopu pa je bil deveti.

20.07.2011 Zmagovalec Švicar Bill, Kragelj sedmi
Na Radizelski motokros progi so se v nedeljo motokrosisti in motokrosistke potegovale za nove točke svetovnega prvenstva. 43 tekmovalcev je nastopilo v kvalifikacijah razreda MX3, 29 tekmovalk pa v konkurenci ženskega svetovnega prvenstva. V konkurenci MX3 je zmago v obeh vožnjah osvojil Švicar Julien Bill, obakrat se mu je najbolj približal Francoz Milko Potisek. omenjena voznika sta na prvem in drugem mestu tudio v skupni razuvrstitvi prvenstva, kjer pred zadnjo dirko vodi Bill.

20.07.2011 Sprememba koledarja cross country
Spremenjen je bil koledar dirk za panogo cross country.
Dirka pokalnega prvenstva št. CC-05, ki bi morale biti 17.09. v Orehovi  Vasi, se prestavi na 18.09. Prizorišče ostane nespremenjeno.

20.07.2011 Gerčar v Latviji 18
Klemen Gerčar je bil edins slovenski motokrosist na dirki evropskega razreda EMX2 v Latviji. Gerčar je prvo vožnjo začel dobro, bil prve tri kroge na petem mestu, zatem pa začel izgubljati mesta, tako da je prvo vožnjo končal kot 13. Povsem drugače se je zanj začela druga vožnja, saj je bil po prvem krogu povsem zadnji, 38 in je zatem moral prehitevati tekmece.

18.07.2011 Gajser tudi v Nemčiji tretji
Tako kot na Švedskem, je Tim Gajser tudi v Teutschentalu v Nemčiji dirko evropskega prvenstva razreda 125 za dvotaktne motorje končal na tretjem mestu. Gajser je bil v obeh vožnjah tretji, s tem da je obakrat nekaj časa vozil tudi na drugem mestu. A na koncu je le moral priznati premoč italijanoma Zecchini in Bernardiniju, ki sta na vodilnih mestih tudi v skupni razrvstitvi prvenstva.

13.07.2011 V Vrtojbi za točke DP in Alpe Adria
V Vrtojbi na progi GAS POLETJE je organizatorju ŠKD GAS Vrtejba uspelo pripraviti in izpeljati peto supermoto dirko italijanskega regionalnega prvenstva Triveneto, v sklopu katerega se odvijajo tudi dirke za pokalno in državno prvenstvo Slovenije v supermotu. Dvakrat po šest dirk je krojilo uvrstitve 108 prijavljenim voznikom v dvanajstih kategorijah.

13.07.2011 Jerman in Skubic brez uvrstitve
Na dirki svetovnega prvenstva razreda supersport v Brnu sta nastopila sva slovenska voznika, a sta tako Marko Jerman (MD Depala vas), kot tudi Boštjan Skubic (Inotherm racing), ostala brez uvrstitve.
Jerman je dirko začel dobro, bil že na 19. mestu, a je sledil padec in odstop.

13.07.2011 Coma navdušen nad Slovenijo
Marc Coma, trikratni zmagovalec Dakarja je na povabilo Henkla Slovenija, obiskal Maribor. S tem je podprl prizadevanja študentov strojne fakultete v Mariboru, ki so za posebno mednarodno tekmovanje v 'formuli študent', izdelali čisto pravo dirkalno formulo. Ob tej priložnosti se je srečal tudi s Silvinom Vesenjakom, nekdaj uspešnim motokros in enduro voznikom, ....

12.07.2011 Poljak Pawlicki do naslova mladinskega prvaka
AMTK Ljubljana je bil gostitelj finalne dirki mladinskega evropskega prvenstva v speedwayu. Med 16 nastopajočimi si je naslov prvaka v konkurenci do 19 let privozil Poljak Piotr Pawlicki. Mladi Poljak je v prvih štirih nastopih zmagal, edini poraz pa moral priznati v svojem zadnjem, petem nastopu, ko je bil drugi. Za preostali dve mesti na zmagovalnem odru so se v dodatni vožnji potegovali Danec Jepsen Jensen, Rus Witalij Bielousow in Poljak Szymon Wozniak.

11.07.2011 Nastrana je v Andori spremljala smola
3. julija je v Andori,  na nadmorski višini nad 2000 metri, potekala tretja dirka svetovnega prvenstva v supermotu. Na dirki je nastopal tudi zadnja leta najuspešnejši slovenski voznik supermota in lanskoletni evropski prvak Uroš Nastran (AMD SITAR racing), ki letos tekmuje na Hondi za ekipo TDS LAWANTEAM.

07.07.2011 Delovanje pisarne AMZS Šport
Od danes, pa do vključno 17.07.2011 na tej spletni strani ne bo dodanih nobenih novic, rezultatov, ... Za vsa morebitna vprašanja, izdajo licenc, št. dovoljenj, prijav, ... je potrebno v tem času med delavniki med 8 in 14. uro, ob petkih do 12 ure, poklicati na tel. 01 / 53 05 232. Za vprašanja poslana na e-naslov sport@amzs.si ne jamčimo pravočasnih odgovorov.

07.07.2011 Sprememba koledarja enduro
Spremenjen je bil koledar dirk za panogo enduro.
Dirki državnega prvenstva št. EN-05 in EN-06, ki bi morale biti 27. in 28.08 v Bjelovarju (Hrvaška), sta odpovedani. O morebitni nadoemsti dirki bo komisija odločala naknadno.

04.07.2011 Gajser tretji na Švedskem
V Uddevalli na švedskem je bila druga dirka evropskega prvenstva v motokrosu za razred 125 za dvotaktne motorje. Odlično je nastopil mladi Tim Gajser, član AMD Feroda je po petem mestu v prvi in drugem mestu v drugi vožnji osvojil skupno tretje mesto na dirki. V prvi vožnji je Gajser na začetku vozil na petem mestu, sredi dirke pa tri kroge celo na tretjem.

04.07.2011 Žagar v finalu kvalifikacij za SGP 2012
Matej Žagar (AMTK Ljubljana) je uspešno nastopil na polfinalni dirki kvalifikacij za uvrstitev v speedway grand prix serijo za leto 2012. Na polfinalni dirki v Goričanu na Hrvaškem je po dveh dodatnih vožnjah osvojil drugo mesto. Žagar je dirko začel z drugim mestom, po tretjem mestu v drugem nastopu pa je bilo jasno, da bo moral še močneje pritisniti na plin, če si bo želel privoziti napredovanje v finale.

28.06.2011 Na Grobniku drugič letos za točke Alpe Adria
Grobnik je drugič letos gostil voznike prvenstva Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu. Marko Jerman (MD Depala vas) je bil na šesti dirki sezone nepremagljiv v  razredu supersport in čeprav je na tem tekmovanju letos nastopil šele drugič, je v skupni azvrstitvi na vidokem sedmem  mestu. Zmagal je tudi v razvrstitvi prvenstva Slovenije.

28.06.2011 Prva zmaga Modica
V Pomposi je organizatorju uspelo pripraviti še eno odlično dirko, v sklopu katere je potekala četrta dirka državnega prvenstva supermoto. V sedmih kategorijah se je pomerilo 145 voznikov, med njimi pet slovenskih v najvišji TOP CLASS kategoriji in pet Amaterjev v kategoriji Promo.

27.06.2011 Kragelj za točko ob peterico
Na Slovaškem je bila minuli vikend peta dirka za svetovno prvenstvo MX3 v motokrosu. Točke je od Slovencev osvojil le Sašo Kragelj (AMD Feroda), ki se je v skupnem seštevku uvrstil na sedmo mesto. Do petega mesta ga je ločila le točka. V soboto so dirkači kvalifikacije odpeljali v dveh skupinah. Sašu Kraglju je žreb namenil nastop v drugi skupini, kjer je postavil tretji čas kvalifikacij in si pred dirko zagotovil ugodno startno pozicijo.

27.06.2011 Špendal in Remše nastopila na Grobniku
Na Grobniku na Hrvaškem je bila dirka svetovnega prvenstva prikoličarjev, kjer sta nastopila tudi Milan Špendal in Janez Remše. Špendal (AMD Kranj) je s sovoznikov Petrom Hillom sprint dirko končal na sedmem mestu, glavno diiko pa na šestem. Janez Remše (Remše racing), čigar sovoznik je Paul Knapton pa je v sprint dirki ostal brez uvrstitve, saj je v zadnjem krogu zapeljal s proge, v glavni dirki pa se je uvrstil tik za Špendala.

27.06.2011 Osmo mesto Čonde ni bilo dovolj za finale
Aleksander Čonda (AMD Krško) je nastopil na drugi polfinalni dirki evropskega prvenstva v speedwayu. Na dirki v Plznu je v petih drikah osvoijl 7 točk, enkrat je bil prvi, enkrat drugi, dvakrat tretji, eno vožnjo pa končal kot četrti, kar je pomenilo skupno osmo mesto na dirki. V finale se je uvrstila prva peterica. V boju za finale tako ostajata Matej Žagar in Aleš Kraljič (oba AMTK Ljubljana), katera polfinalni nastop čaka 6. avgusta na Poljskem.

27.06.2011 Malešič v polfinalu brez točk
Nejc Malešič (AMTK Ljubljana) je bil edini slovenski speedwayist, ki se je letos prebil v polfinale mladinskega svetovnega prvenstva. Polfinalni nastop je opravil v Gnieznu na Poljskem, kjer je vseh pet nastopov zaključil na četrtem mestu. Brez osvojene točke je tako osvojil 16. mesto in zaključil letošnje nastope v tem tekmovanju. 

23.06.2011 Sestanek kandidatov za nastop na mladinskem SP
V ponedeljek 27. junija bo ob 18 uri v sejni sobi AMZS sestanek vseh voznikov in njihovim spremljevalcev, zainteresiranih za nastop na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu v motokrosu, ki bo sredi avgusta v Italiji. Na sestanku bodo med drugim predstavljena pravila glede sofinanciranja nastopa in glede reprezentančne opreme.

23.06.2011 Tudi v Semiču spremenljivo vreme
V nedeljo 19. junija se je v Stranski vasi pri Semiču v organizacija NIX Semič odvijala peta letošnja dirka za pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu. Deževna napoved, ki je veljala za točno, je botrovala za skromno udeležbo, saj je bilo prisotnih nekaj manj kot devetdeset tekmovalcev, ki so se pomerili v devetih od desetih napovedanih kategorij.

20.06.2011 Kragelj šesti na dirki svetovnega prvenstva MX3
Italija je minuli vikend gostila dirko svetovnega prvenstva MX3 v motokrosu. Na startni rampi je bilo zapolnjenih vseh 40 mest. V sobotnih izredno vročih kvalifikacijah je Sašo Kragelj (AMD Feroda) solidno startal in končal na šestem mestu. Zmagovalec kvalifikacijske dirke je postal Švicar Julien Bill, ki je dan za tem na dirki še enkrat več dokazal svojo trenutno premoč.

20.06.2011 Marko Jerman brez uvrstive
Špansko dirkališče Aragon je gostilo šesto dirko svetovnega prvenstva Supersport 600. Marko Jerman (MD Depala vas) je na tej dirki ostal brez uvrstive, odstopil je po desetih krogih dirke. Tudi sicer Jermanu pa tej dirki ni šlo vse po načrtih in željah, saj se je zaostanek od prvega treninga dalje gibal okoli pet sekund za najhitrejšimi.

20.06.2011 Kraljič z 10. mestom do rezerve
Aleš Kraljič (AMTK Ljubljana) je na kvalifikaicjski dirki za nastopanje v speedway grand prix seriji v sezoni 2012, ki je bila v Terenzanu (Italija) osvojildeseto mesto in si s tem zagotovil mesto rezervnega voznika na eni izmed treh t.i. race-off dirk. V Terenzanu je Kraljič prvi dve vožnji  končal kot tretji, zatem je bil dvakrat drugi, v zadnjem nastopu pa ostal brez točk. Race-off dirke bodo potekale 2. julija in sicer v Daugavpilsu (Latvija), Lonigu (Italija) in Goričanu (Hrvaška), o tem kje bodo vozniki nastopili pa bo odločal žreb.

20.06.2011 Duh in Voldrih brez finala
Matija Duh (AMD Krško) in Matic Voldrih (AMTL Ljubljana), sta nastopila na prvi polfinalni dirki letošnjega članskega evropskega prvenstva v speedwayu. Na dirki v Murecku (Avstrija) je Duh osvojil 11, Voldrih pa 13 msto. kar pa ni bilo dovolj za preboj v finale. Duh je v eni vožnjio osvojil drugo mesto, trikrat je bil tretji, eno vožjno pa je zaključil brez osvojene točke.

20.06.2011 Vida in Revinšek na repu
Ladislav Vida (ST Lendava) in Kristian Revinšek (AMD Krško) sta nastopila na polfinalni dirki mladinskega evropskega prvenstva v Krosnem na Poljskem in dirko zaključila na začelju. Vida je sicer v prvem nastopu še uspel osvojiti eno točko. zatem pa bil še dvakrat četrti, dvakrat pa mu je odpovedal motor.

20.06.2011 Blatni spektakel pod avtocesto
Motokros steza v Škednju je gostila četrto preizkušnjo v slovenskem cross countrry pokalu. Na 3,3 kilometre dolgi, zaviti in z ovirami posejani progi, so bili v ospredju fizično najbolje pripravljeni tekmovalci. Dirko je zaznamoval tudi obisk vrhunskih športnikov, rokometaša Aleša Pajoviča in veslača Jerneja Juršeta.

17.06.2011 Motokrosisti v Semič
Peta dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu, ki bo v nedeljo 19. junija 2011 v Stranski vasi pri Semiču, bo zadnja v pomladno poletnem terminu. Dirkališče NIX Semič je letos že gostilo dirko za državno prvenstvo, tokrat se bodo na njem pomerili še amaterji v slovenskem motokrosu. V kategoriji MX Open R1 je še vedno v vodstvu Erik Slavec (TRK Tajfun šport).

17.06.2011 Začetek amaterskega prvenstva Slovenije v CHD
Z dirko na Slovakiaringu se je naposled začela letošnja sezona amaterskega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu. Osnovne organizacijske poteze za letošnje prvenstvo je naredilo AMD Trebnje, izvedba tekmovanja pa se odvija v okviru JURA prvenstva, ki ga že vrsto leto uspešno vodi g. Franz Sachs iz Nemčije.

17.06.2011 V Krškem četrta dirka DP v kartingu
Z dirko na Racelandu v Krškem se je končala prva polovica državnega in pokalnega prvenstvo Slovrenije v kartingu. Na četrti dirki je v desetih kategorijah nastopilo skupaj 59 voznikov, zmag pa so se veseli sledeči vozniki: v razredu 50 Mini Jan Vuk, v razredu 60 Gazela Mini Luka Vuk, 60 Gazela Free Sara Markučič, Rotax junior Klemen PraznikRoztax Max Dejan Lazič, Rotax Max senior Sandro Luković ....

14.06.2011 Voldrih brez napredovanja
Matic Voldrih je nastopil na kvalifikacijski dirki za speedway grand prix serijo 2012. Na dirki v Nemškem Abensbergu je osvojl 11. mesto in ostal brez napredovanja v polfinale. Pred zadnjo vožnjo je kazalo, da mu bo to uspelo, a prav v zadnji vožnji je ostal brez točk in omogočil dvema tekmecema da sta ga prehitela. V petih nastopih je sicer zabeležil po eno prvo, eno drugo in eno tretje mesto, dvakrat pa je bil četrti.

14.06.2011 Tudi Duh in Čonda v polfinale
Matija Duh in Aleksander Čonda (oba AMD Krško) sta uspešno nasotpila na zadnji kvalifikacijski dirki evropskega prvenstva v speedwayu v Braili (Romunija). Duh je v petih nastopih trikrat kot prvi zapeljal preko cilja, dvakrat pa je bil drugi, enkrat ga je prehitel Madžar Tabaka, enkrat pa končni zmagovalec Gapinski (Poljska). Skupno je Duh dirko končal na drugem mestu. Čonda je bil dvakrat najhitrejši in dvakrat drugi, en nastop pa je končal brez osvojene točke, kar je zadostovalo za skupno peto mesto.

13.06.2011 V Šentvidu Ukrajinsko zmagoslavje
V motokros parku AMD Šentvid pri Stični v Dolini pod Kalom je bila 12. junija izvedena dirka za Evropsko prvenstvo kategorije EMX2. Med sedemindvajsetimi nastopajočimi je najhitreje s progo in konkurenco v obeh vožnjah opravil Rostyslav Voytsytskiy iz Ukrajine in s to zmago prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Skupno drugo mesto je zasedel Michael Ivanov iz Bolgarije.

13.06.2011 Marko Jerman na peti dirki osvojil 19. mesto
Na italijanskem dirkališču Misano je bila na sporedu že peta dirka sezone svetovnega prvenstva Supersport 600. Na njej je nastopil tudi naš predstavnik Marko Jerman z motociklom Triumph Daytona 675. Na treningu je med 37 tekmovalci osvojil 31. štartno pozicijo. Na dirki je po odličnem štartu prvi krog čez cilj pripeljal kot 22.

13.06.2011 Jernej Irt sedmi
Na Portugalskem se je nadaljevalo evropsko prvemntvo v motokrosu za razred EMX2, na dirki pa so nastopili Jernej in Peter Irt (oba AMD Sitar racing) ter Tim Gajser, Klemen Gerčar (oba AMD Feroda) pa je nastop moral odpovedati zaradi bolezni. V prvi vožnji je dobro štartal Gajser, ki pa je med dirko malce popustil in osvojil 13. mesto. Prav nasprotno velja za Jerneja, ki je po slabšem štartu med dirko prehitel kar nekaj tekmecev in prvo vožnjo končal kot osmi.

10.06.2011 Mednarodna akcija "Na delo z motornim kolesom"
Tretji junijski ponedeljek, letos je to 20. junij, je namenjen akciji »Na delo z motornim kolesom« oz. »Ride to work day«, ki poteka po celem svetu, začetki pa segajo v ZDA. Akcija pritegne vsako leto več udeležencev vseh starosti, poklicev in družbenih slojev, ki dokazujejo, da je vožnja vseh vrst motociklov učinkovita in ekonomična oblika osebnega prevoza.

09.06.2011 AMD Šentvid pri Stični vabi na evropsko prvenstvo
Letošnja motokrosistična sezona je v polnem teku, bliža se tudi prvi letošnji vrhunec za AMD Šentvid pri Stični. Drugi junijski konec tedna, od petka, 10. junija, do nedelje, 12. junija, bo v Dolini pod Kalom, v neposredni bližini Šentvida pri Stični, na sporedu obsežen program, ki ga bo poleg dirke za evropsko prvenstvo v motokrosu zaznamoval tudi koncert ob 10-letnici Ansambla Krjavelj. V nedeljo boste ljubitelji motokros dirk lahko uživali še v pravem spektaklu, ki ga bo pripravil Aleš Rozman, mojster t. i. quad freestyle skokov.Na dirko evropskega prvenstva kategorije EMX 85 je prijavljenih več kot 40 voznikov iz 15 evropskih držav. Od Slovencev so prijavljeni Anej Braniselj (MSK Notranjska), Urban Ražman (MK Rihemberk), Miha Bubnič (MK Beli kamen) in Matic Milec (Geodrill racing team).

09.06.2011 M. Jermana čaka dirka v Misanu
Ta vikend, med 10. in 12. junijem, se nadaljuje svetovno prvenstvo v hitrostnem motociklizmu razreda superbike in supersport in sicer je na vrsti dirka za Veliko nagrado San Marina, na dirkališču Misano Adriatico. Naš najhitrejši motorist in edini predstavnik Marko Jerman (MD Depala vas) bo s svojo Triumph Daytono 675, lovil nove točke za svetovno prvenstvo.

09.06.2011 Kraljič v polfinale, Voldrih rezerva
Aleš Kraljič (AMTK Ljubljana) se je po zmagi v dodatni vožnji uspel uvrstiti v plfinale letošnjega evropskega prvenstva v speedwayu. V dodatni vožnji kvalifikacijske dirke v Ukrajinskem Chervonogradu je premagal klubskega sotekmovalca Matica Voldriha, ki bo tako rezerva na eni izmed treh polfinalnih dirk.

06.06.2011 V Lembergu spremenljivo vreme
Člani TRK Tajfun šport so v nedeljo 5. junija na dirkališču Motokros center Lemberg pri Šmarju priredili četrto dirko za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu 2011. 111 tekmovalcev je tudi tokrat tekmovalo v desetih različnih kategorijah, spremljalo pa jih je 500 obiskovalcev, ki so si to sončno in kasneje vetrovno ter deževno nedeljo rezervirali za ogled tega tekmovanja.

06.06.2011 Ulamek slavil v Krškem
Na pozivni speedway dirki za Zlati znak, katero je AMD Krško organiziralo v soboto 4. junija in se je zaradi dežja začela s petnajtminutnim zamikom, so gledalci na razmočeni stezi videli dobro speedway dirko. Domači navijači so lahko z glasnimi aplavzi pozdravljali odlične predstave domačih voznikov, med katerimi je tokrat po ne najboljšem začetku letošnje sezone lepo presenetil Matija Duh, ki je zopet navduševal občinstvo in v konkurenci starih znancev krškega ovala zbral končnih 10 točk.

03.06.2011 Šola motokrosa 2011
V letu 2011 bodo organizirane štiri enodnevne šole motokrosa za mlade motokrosiste, vsaka bo na svojem prizorišču. Udeležba je možna na posameznem ali na vseh štirih prizoriščih.
Več podrobnosti v Letaku.  Letak Prijavnica

03.06.2011 Kategorizirani športniki
Odbor za vrhunski šport pri OKS je izdal nov seznam kategorizacij slovenskih športnikov, veljaven 01.06.2011 dalje. Od športnikov, ki tekmujejo pod okriljem AMZS Šport, imajo veljavno kategorizacijo sledeči vozniki...

02.06.2011 V Lembergu v nedeljo dirka MX pokala
Tudi šesti mesec v letu je čas motokrosa in serija dirk za Pokalno prvenstvo Slovenije se s četrto letošnjo dirko nadaljuje to nedeljo v Lembergu, ki leži v ozki dolini ob cesti Mestinje – Poljčane, v severnem delu Zgornjesotelskega gričevja. Legendarno dirkališče bo spet zaživelo. Dolgoletni lastnik Jože Zupin, državni prvak v letih med 1971 in 1973 je to dirkališče poimenovan Moto Husky park, s prevzemom lastništva pa sedaj upravlja z dirkališčem TRK Tajfun Šport in deluje pod imenom Motokros center Lemberg pri Šmarju.

31.05.2011 Nastran v Plevnu med deseterico
V Bolgariji se je preteklo nedeljo odvijala druga dirka svetovnega prvenstva v supermotu. Dirka je potekala na najmodernejšem dirkališču v Plevnu, posebnost te proge je, da je tudi off road del asfaltiran. Slovenija je na dirki imela enega predstavnika in sicer, lanskoletnega evropskega prvaka Uroša Nastrana (AMD Sitar) ki se je odlično boril s svojo Hondo vse tri vožnje in na koncu zasedel visoko sedmo mesto.

31.05.2011 Vozniki supermota so nastopili v Pedaveni
V Pedaveni, kraju kjer domuje najstarejša pivnica v Evropi, je potekala tretja dirka državnega prvenstva supermoto. Na začasno postavljeni progi, se je v šestih kategorijah pomerilo več kot 110 voznikov, med njimi pet slovenskih v najvišji Top kategoriji in trije Amaterji v Promo kategoriji.

30.05.2011 V Škednju je bila tretja dirka DP v motokrosu
Motokrosisti so na progi v Škednju ta vikend odpeljali še tretjo dirko za državno prvenstvo DP SLO MX v prvem delu tekmovanja. Ob koncu sončne nedelje so se zmag veselili Sašo Kragelj v odprtem razredu, Klemen Gerčar v razredu do 125 kubičnih centimetrov, Nejc Čuk pri članih do 85 kubičnih centimetrov, Bogomir Gajser pri veteranih ter Jan Pancar pri podmladku.

27.05.2011 Motokros - pomembno obvestilo
Dirka državnega prvenstva v motokrosu, ki bo 29.05. na progi Škedenj, se bo, skladno z veljavnim koledarjem, točkovala za razred MX 65 junior in ne za razred MX 50 junior, kot je bilo pomotoma zapisano v pravilniku in v včerajšnji napovedi dirke.

27.05.2011 Sprememba koledarja cross country
Spremenjen je bil koledar dirk pokalnega prvenstva Slovenije za panogo cross country. Dirka pokalnega prvenstva št. CC-05, bo namesto v Mačkovcih izvedena v Radizelu (AMD Orehova vas). Datum dirke ostane nespremenjen (17.09.2011).  

26.05.2011 V Škednju zadnja dirka DP pred poletnim premorom
Motokrosisti bodo zadnjo nedeljo v maju na progi Škedenj pri Slovenskih Konjicah tekmovali v tretji dirki za državno prvenstvo DP SLO MX v motokrosu. Na tekmovanju se bodo na startni rampi od 11. ure naprej še zadnjič pred poletnim premorom zvrstili dirkači članskih razredov open, do 125 in 85 kubičnih centimetrov ter veterani in podmladek do 50 kubičnih centimetrov.

25.05.2011 Vabilo na tečaj psihologije športa
Sekcija za psihologijo šprota DPS vabi na osnovni tečaj psihologije športa za športnike, ki bo potekal 4.6. 2011 na Fakulteti za šport. Udeležence bodo seznanili z nekaterimi uporabnimi tehnikami psihološke priprave, kako jih uporabiti na tekmah in treningih, prepoznavati nekatera psihološka stanja in jih še bolje obvladovati.

23.05.2011 Kragelj slovenski junak v Brežicah
V Prilipah pri Brežicah so pretekli vikend gostili dirko za evropsko prvenstvo open v motokrosu. Slovenski junak dirke je bil Sašo Kragelj (AMD Feroda), ki je osvojil zmago in drugo mesto, skupno na dirki je bil odličen drugi. Dirkači so vroč sobotni dan začeli s prostimi treningi, popoldne pa so bile na sporedu še kvalifikacije za nedeljsko dirko. V kvalifikacijah je bil najhitrejši češki predstavnik Petr Bartoš, ki je v zadnji minuti za pičle 0.08 sekunde izboljšal čas slovenskega favorita Saša Kraglja.

23.05.2011 Tako Jerman kot tudi Prosenik do četrtega mesta
V nedeljo ob drugi uri zjutraj se je končala druga dirka za svetovno
vzdržljivostno prvenstvo v motociklizmu, potkala je v Albaceteju v Španiji. Igor Jerman (AMD Depala vas, YART Monster) se je s svojima sodirkačema v konkurenci svetovnega prvenstva skozi dirko soočal z vrsto težavami, ki so bile krivec, da je ekipa osvojila nehvaležno četrto mesto. V konkurenci svetovnega pokala superstock je Janez Prosenik (AMD Trebnje, MCS Racing Ipone) kljub zdravstvenim težavam stisnil zobe ter s sodirkačema za las zgrešil stopničke in dirko končal prav tako na izjemno nehvaležnem 4.mestu.

23.05.2011 Špindlerjeva zmaga v prvenstvu Alpe Adria
Alpe-Adria, pa tudi državno prvenstvo v enduru, se je nadaljevalo z dvema dirkama v kraju Kaposvar na Madžarskem. Med 162 nastopajočimi je štartalo 17 slovenskih voznikov, ki so dirkali za državno prvenstvo, pa tudi v mednarodni konkurenci. Krog, dolg 40 km, je tudi tokrat potekal samo po naravnem terenu. Proga je bila prašna, trda, večinoma speljana po gozdu, vreme pa vroče in soparno. Specialni enduro test je bil v gozdu, cross test pa na odprtem terenu, polnem prahu. Vozniki so imeli na razpolago 90 minut za krog, dnevno pa so vsi, razen veteranov, ki so vozili krog manj, morali odpeljati 4 kroge, torej po 6 ur dnevno.

22.05.2011 Matej Ferjan 1977-2011
Svet speedwaya in motošporta je pretresla vest, da je umrl Matej Ferjan, petkratni državni prvak Slovenije v speedwayu. Ferjana so našli mrtvega v njegovem avtomobilu, parkiranem v garaži stanovanja v kraju Gorzow na Poljskem, kjer je nazadnje prebival. Prvi nastop v speedwayu je Ferjan opravil leta 1995, zatem pa bil v letih 1997 do 2001 petkrat zapored državni prvak. Leta 1998 je osvojil tretje mesto na svetovnem prvenstvu do 21 let, leta 2004 pa je bil evropski članski podprvak. V letih 2001 in 2002 je nastopal v Speedway grand prix seriji.
Predsedstvo AMZS Šport izreka družini Mateja Ferjana globoko sožalje.

20.05.2011 V Brežicah vse pripravljeno na EP v motokrosu
AMD Brežice ta vikend prireja dirko evropskega prvenstva open v motokrosu. Na progi v Prilipah se bodo na tretji dirki te sezone pomerili najboljši dirkači stare celine, ki so aprila v Rusiji in Romuniji že odpeljali prvo in drugo dirko. Ker sta se uvodni dirki odvijali v blatu, motokrosisti tokrat upajo, da jim bo končno posijalo sonce.

18.05.2011 42 prijav za dirko EP v Šentvidu pri Stični
10 do 12 junija bo na progi Dolina pod Kalom  potekala dirka evropskega mladinskega prvenstva v motokrosu za razred EMX 85. Na dirko je prijavljenih 42 voznikov. Lista prijavljenih

 

18.05.2011 Dežno dirko v Krškem dobil Pirman
V nedeljo je bila izpeljana druga dirka za Rok pokal 2011. Tokrat se je dirke udeležilo 8 dirkačev. Na dirki je nastopil tudi Jure Adrijanič, ki sicer nastopa v razredu KF2. Sobotni prosti treningi so minili v lepem sončnem vremenu, v nedeljo zjutraj pa je že začelo deževati. Dirkači so na svoje karte namestili gume za dež in se pogumno podali na razmočeno progo.

18.05.2011 Grobnik gostil dirkače prvenstva Alpe Adria
Na Grobniku je bila druga letošnja dirka prvenstva Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu, ter obenem prva dirka državnega prvenstva. Čeprav sta nastopila le dva voznika, sta oba dosegla dobre uvrstitve. Luka Dečko (Rotobox racing) je bil v razredu superstock 600 nepremagljiv in po dveh dirkah tudi vodi v skupnem seštevku prvenstva.

18.05.2011 Kartisti so tretjo dirko odpeljali v Krškem
Tretja dirka za državno prvenstvo in Sportstil pokal v kartingu je potekala 7. maja na Racelandu v Krškem. Udeležilo se jo je 65 dirkačev iz Hrvaške in Slovenije, nekaj voznikov pa je bilo novih in so se dobro odrezali. Vreme je bilo nastopajočim zelo naklonjeno, saj sence ni bilo prav veliko, vročina pa je bila visoka tako v boksih kot na stezi.

16.05.2011 Deževna dirka na Radizelu
Na kraljici slovenskih motokros prog v Radizlu, je bila v nedeljo 15. maja tretja dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu 2011. Člani AMD Orehova vas, ki so to dirko organizirali, so s svojimi 50 letnimi izkušnjami izpeljali pravo blatno dirko v kateri je sodelovalo 110 tekmovalcev v desetih različnih kategorijah. Rahel dež, ki je padal od jutranjih treningov naprej, je na odlično pripravljeni progi naredil veliko lepljivega blata.

13.05.2011 V Ottobianu je bila druga dirka za supermoto DP
Na progi Pista South Milano v Ottobianu so Slovenski vozniki v sklopu prvenstva "Campionato Triveneto" odpeljali drugo dirko državnega prvenstva v supermotu. Čeprav je bila lokacija proge za nekatere oddaljena več kot 500 kilometrov, se je dirke udeležilo 9 slovenskih voznikov.

12.05.2011 40 prijav za dirko EP na Prilipah
Prihodnji konec tedna bo na Prilipah potekala dirka evropskega prvenstva razreda EMX Open. Na dirko je prijavljenih 40 voznikov, med njimi 10 iz Slovenije. Lista prijavljenih

 

12.05.2011 Pred prvo letošnjo dirko v Orehovi vasi
Sezona motokrosa je v polnem teku in serija dirk za Pokalno prvenstvo Slovenije se s tretjo letošnjo dirko nadaljuje to nedeljo 15. maja, na obronkih Radizela, kjer je že desetletja locirano dirkališče AMD Orehova vas. Tik pred Mariborom, gledano iz centralne smeri Slovenije, bomo na pohorskem hribovju v vasici Radizelj odkrili kraljico slovenskih prog Orehova vas, ki nosi ime po tamkajšnjem avto moto društvu.

09.05.2011 Marko Jerman na četrti dirki osvojil 13. mesto
Na italijanskem dirkališču Monza je bila na sporedu že četrta dirka sezone  svetovnega prvenstva Supersport 600. Na njej je nastopil tudi Marko Jerman z motociklom Triumph Daytona 675. Na treningu je med 32 tekmovalci osvojil 25. štartno pozicijo. Na dirki je po solidnem štartu prvi krog čez cilj pripeljal kot 24. Samo dirko je kot ponavadi odpeljal odlično in z vsakim krogom pridobival pozicije.

09.05.2011 Žagar z drugim mestom do napredovanja v polfinale
Na speedway dirki v Krškem smo dobili devet polfinalistov in dve rezervi, ki se bodo potegovali za preboj v finale in s tem za eno od treh mest v seriji grand prix v naslednjem letu. To je po pričakovanjih uspelo tudi Mateju Žagarju, ki je osvojil drugo mesto, Sandi Čonda pa bo v vlogi rezerve. Na dirki se je odvilo nekaj voženj, ki bi si jih marsikdaj lahko le želeli celo v najbolj elitni družbi voznikov.

09.05.2011 Preko 160 tekmovalcev poskrbelo za spektakel
Tretja dirka pokalnega prvenstva v 'cross countryju' je dokazala, da uspeh prvih dveh preizkušenj ni bilo naključje. Na 4 kilometre dolgi progi, speljani znotraj industrijske cone v Ajdovščini, so se odvijali pravi gladiatorski boji. Tokrat je bil na dveh kolesih najhitrejši Roman Jelen s KTM-om, na štirih pa Miha Špindler s Can-Amom.

05.05.2011 Ajdovščina bo prizorišče tretje cross country dirke
Po dveh dirkah za pokalno prvenstvo Slovenije v cross countryju bo to soboto na sporedu tretja preizkušnja. Ta bo nekaj posebnega, saj se bodo rednim voznikom pridružili tudi sodelujoči v domačem enduro prvenstvu. Tako lahko pričakujemo še večje število udeležencev, po rekordnih 166, ki so se pomerili v Slovenj Gradcu, se številka nevarno bliža dvestotici.

05.05.2011 Motokros - treningi v Orehovi vasi
V soboto 7. maja AMD Orehova vas na progi v Radizelu organizira trening motokrosa in sicer 8 in 9 uro za razred MX 65 in MX 85, med 9.00 in 12.00 pa za vse ostale MX razrede. V četrtek bo trening potekal po ustaljenem urniku.

 

03.05.2011 Sprememba koledarja motokros
Spremenjen je bil koledar dirk za panogo motokros.
Dirka državnega prvenstva št. MX-02, ki bi morala biti 08.05.2011 v Lembergu je odpovedana. 
Odločitev o morebitni nadomestni dirki bo komisija za motokros sporočila naknadno. 

03.05.2011 M. Jermana čaka v nedeljo dirka v Monzi
Marko Jerman (MD Depala vas) se odpravlja na četrto dirko za svetovno prvenstvo v razredu Supersport 600, za veliko nagrado Italije na dirkališču Monzo. Assen je prinesel določen napredek, saj se Marko počasi privaja na ritem tekmovanja v svetovnem prvenstvu. Napredek je bil viden, točke dosegljive.

03.05.2011 V Stranski vasi zaradi naliva brwez druge vožnje
Na motokros progi Stranska vas pri Semiču so motokrosisti na prvomajsko nedeljo odpeljali praznično drugo dirko za državno prvenstvo DP SLO MX v motokrosu. Zaradi močnega naliva, ki se je nad prizoriščem znesel po koncu prvih voženj, so bile druge vožnje odpovedane in obveljali so rezultati prvega dela dirke.

26.04.2011 Kragelj po odstopu v drugi vožnji skupno peti
Trojan v Bolgariji je gostil drugo letošnjo dirko svetovnega prvenstva MX3, ki je slovenskemu motokrosistu prinesla uspeh v prvi vožnji in obilo smole v drugi vožnji. Radizelčan je uspešno začel sobotne kvalifikacije, v katerih se je uvrstil na peto mesto tik za najhitrejšimi. Po kvalifikacijah je bilo jasno, da bosta glavna akterja na dirki Francoz Milko Potisek in Švicar Julien Bill, ki sta si pred konkurenti privozila lepo prednost.

21.04.2011 Seminar za tehnične komisarje
V četrtek 5. maja bo potekal seminar za tehnične komisarje v avto-moto šprotu, za discipline ki spadajo pod AMZS. šport. Seminar bo ob 16 uri v sejna sobi AMZS, Dunajska 128, Ljubljana. Kandidati, morajo prijavo za udeležbo na seminarju, ki mora vsebovati ime in priimek ter panogo delovanja, poslati do 3. maja do 14 ure na e-naslov sport@amzs.si

21.04.2011 Odstop M. Jermana v Assnu
Tretjo dirko svetovnega prvenstva supersport je Marko Jerman (MD Depala vas) končal z padec in odstopom. Dirko v Assnu na Nizozemskem je začel s 26 štartnega mesta in hitro prehitel nekaj tekmecev. V petem krog pa je padel ter odstopil, dirka pa je bila prekinjena.

20.04.2011 I. Jerman odstopil, Prosenik deveti
V Franciji se je v nedeljo zaključila motociklistična vzdržljivostna dirka Bol'd Or, ki se je toćkovala za svetovno prventvo in svrtovni pokal. Na dirki sta nastopila dva slovneska voznika, Igor Jerman (MD Depala vas) z ekipo Monster Yamaha Austria v konkurenci svetovnega prvenstva, ter Janez Prosenik (AMD Trebnje) z ekipo (MCS Racing Ipone) v konkurenci svetovnega pokala.

20.04.2011 V N. Marofu druga dirka kartistov
V Novem Marofu na Hrvaškem se je v soboto  16.aprila 63 voznikov udeležilo druge dirke v kartingu za državno prvenstvo in Sportstil pokal.
Dirke so potekale gladko, le občasno je rahlo ponagajalo vreme. Kar nekajkrat je bilo na meji ali peljati dežno ali suho dirko, vendar so bile potem vseeno kvalifikacije in dirke odpeljane z gumami za suho vreme.

18.04.2011 Kragelj tretji na dirki evropskega prvenstva
Motokrosist Sašo Kragelj (AMD Feroda) se je odlično odrezal na dirki evropskega prvenstva Open v Romuniji, kjer je osvojil tretje mesto. Dirkači so tekmovali v težkih razmerah. V soboto je med kvalifikacijami deževalo, že nekaj dni pred tem pa je v Zarnestiju celo snežilo in temperatura se je ves dan gibala okrog ničle.

18.04.2011 Blato 'popestrilo' drugo dirko v cross countryju
Druga dirka slovenskega pokalnega prvenstva v cross countryju je minila v znamenju ekstremnih pogojev, za katere so poskrbele blatne pasti. Miha Špindler je ponovno slavil v obeh prestižnih kategorijah, moralni zmagovalci pa so prav vsi, ki so uspeli prevoziti dirko do konca. Na nepredvidljivo stezo se je podalo rekordno število tekmovalcev, organizator je namreč zabeležil kar 166 prijav.

18.04.2011 Blato 'popestrilo' drugo dirko v cross countryju
Druga dirka slovenskega pokalnega prvenstva v cross countryju je minila v znamenju ekstremnih pogojev, za katere so poskrbele blatne pasti. Miha Špindler je ponovno slavil v obeh prestižnih kategorijah, moralni zmagovalci pa so prav vsi, ki so uspeli prevoziti dirko do konca. Na nepredvidljivo stezo se je podalo rekordno število tekmovalcev, organizator je namreč zabeležil kar 166 prijav.

15.04.2011 V S. Gradcu pripravljeni za drugo cross country dirko
V soboto 16. aprila bo na motokros stezi druga dirka cross country pokala, organizator pa pričakuje preko 200 tekmovalcev! Minula dva tedna so bili navdušenci v Slovenj Gradcu izjemno aktivni, saj so prebili ure in ure na motokros stezi in njeni okolici s pripravo proge za drugo dirko v 'cross countryju'. Steza bo nekaj posebnega, saj vključuje vse elemente enduro dirkanja, obstoječa motokros steza pa je dobila povsem novo zunanjo podobo.

15.04.2011 V Franciji začetek SP endurance
Ta vikend se v Franciji (Magny Cours) odvija 75 legendarna dirka v vzdržjivostni preizkušnji - endurance (24h Bol "d Or). To je prva tekma v tej sezoni, do konca pa jih je še pet. Na tej preizkušnji bosta izmed Slovencev nastopila Igor Jerman z ekipo Yamaha Austria, ki se bo potegoval za točke svetovnega prvenstva, ter Janez Prosenik, ki bo z ekipo MCS iz Italije nastopal v konkurenci svetovnega pokala.

15.04.2011 Prva dirka pokala ROK Veskoviču
V lepem sončnem vremenu se je 10 aprila na kartodromu v Jesolu (Italija)odvila prva dirka za pokal ROK 2011. Dirke se je udeležilo 7 tekmovalcev, saj so nekateri tekmovalci zaradi višje sile ostali doma. Že na treningu, dan pred tekmovanjem se je videlo, da so dirkači med seboj izredno izenačeni. Merjenje časov za štartne pozicije je to le potrdilo.

13.04.2011 M. Jerman ta vikend v Assnu
Za Marka Jerman in ekipo MD Team Jerman se bo tekom prihajajočega vikenda odvila tretja dirka za svetovno prvenstvo v razredu Supersport 600, za veliko nagrado Nizozemske na tradicionalnem dirkališču Assen.

12.04.2011 Enduro prventvo se je nadaljevalo na Madžarskem
Na Madžarskem, blizu kraja Pecs, tik ob narodnem parku, sta potekali tretja in četrta dirka letošnjega državnega enduro prvenstva, dirka pa se je točkovala tudi za prvenstvo Alpe Adria. Vozniki so morali v dveh dneh skupaj prevoziti le nekaj manj kot 300 km, in v vsakem krogu po dve hitrostni preizkušnji. Etapa je bila speljana samo po naravnem okolju (brez asfalta). Bilo je 18°C, vendar je kar močno pihalo, tako da na višini 600 m ni bilo ravno prijetno.

 

12.04.2011 Sprememba koledarja enduro
Spremenjen je bil koledar dirk za panogo enduro.
Dirki državnega prvenstva št. EN-05 in EN-06, ki bi morale biti 21. in 22.05 sta prestavljeni na 27. in 28.08. Dirki bosta izvedeni v Bjelovarju (Hrvaška).

 

11.04.2011 Mladi speedwayisti odpeljali dve dirki
Pretekli konec tedna se je z dirkama v Ljubljani in Krškem začelo mladinsko državno prvenstvo v speedwayu. Poleg Slovenskih voznikov, nastopajo v  tem tekmovanju še mladi vozniki iz Hrvaške in Madžarske. Dirka v Krškem, potekala je v sončnem vremenu in privabila pestro množico navdušencev tega adrenalinskega športa, je tokrat pokazala, kako borbeni so lahko mladi vozniki in kako se želijo dokazati.

11.04.2011 Na Škednju je bila druga pokalna motokros dirka
Pod viaduktom Škedenj je bila v nedeljo 10. aprila druga dirka v letošnji sezoni za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu. Člani AMD Slovenske konjice so na svojem dirkališču v toplem in sončnem vremenu gostili 134 tekmovalcev v desetih kategorijah, te pa je spremljalo približno 800 obiskovalcev.

06.04.2011 Smola Nastrana na prvi dirki SP
V nedeljo 3.aprila se je odprla nova sezona supermota za voznike evropskega in svetovnega prvenstva. Prva dirka se je odvijala na dirkališču Kart Planet Busca v Italiji. Med svetovno elito se je boril tudi slovenski voznik Uroš Nastran (AMD Sitar racing), ki vozi za ekipo TDS/FAOR LAWANTEAM . Letos je Uroš prestopil v najvišji rang tekmovanja in se že na sobotnih kvalifikacijah med močno konkurenco izredno izkazal.

04.04.2011 Začelo se je tudi DP v supermotu
V Jesolu (Italija) se je minuli vikend začela uvodna dirka sezone slovenskega prvenstva supermoto. Naši tekmovalci razredov S Open in S Amater so tako svojo prvo dirko odpeljali združeni z italijanskim regionalnim tekmovanjem Triveneto. S Open.
V kategoriji S Open je bilo pet nastopajočih, zaradi terminskega prekrivanja s svetovnim prvenstom pa ni bil prisoten aktualni državni prvak Uroš Nastran.

04.04.2011 Prilipe prizorišče uvodne dirke DP v motokrosu
V Prilipah pri Brežicah se je v sončnem vremenu začelo letošnje tekmovanje za državno prvenstvo v motokrosu. Uvodna preizkušnja je postregla s pestrim dogajanjem, kar je napoved zanimive motokros sezone. MX open. V odprtem razredu je bilo pred dirko pričakovati dvoboj branilca naslova državnega prvaka Saša Kraglja (AMD Feroda) in Jerneja Irta (AMD Sitar Racing).

02.04.2011 Kartisti so prventvo začeli v N. Marofu
V soboto 26. marca je v Novem Marofu na Hrvaškem potekala prva dirka za Državno prvenstvo in Sportstil pokal v kartingu. Dirke se je udeležilo 61 voznikov v desetih razredih, med njimi je bilo skoraj 20 hrvaških voznikov ter nekaj novincev. Vreme je bilo sončno in toplo. V razredu 1 - Mini 50 je med petimi vozniki zmagal Jan Vuk (HR), drugo mesto je pripadlo Viti Pilih (SLO), tretji pa je bil Matko Jajčanin (HR).

31.03.2011 Sestanek za CHD amatersko prvenstvo
Sestanek vseh zainteresiranih za sodleovanje v amaterskem prventvu cestno hitrostnega motociklizma bo v pondeljek 4. aprila ob 16 uri v sejni dvorani AMZS, Dunajska 128, 1000 Ljubljana.

 

31.03.2011 Motokrosisti pripravljeni na začetek DP
To nedeljo se bo v Prilipah pri Brežicah začela nova sezona tekmovanja za državno prvenstvo DP SLO MX v motokrosu. Po že tradicionalni otvoritvi državnega prvenstva v organizaciji AMD Brežice, bodo motokrosisti za tem tekmovali še v Semiču, Lembergu, Slovenskih Konjicah, Šentvidu pri Stični ter za konec v Radizelu.

31.03.2011 Motokros - treningi v Orehovi vasi
Na motokros progi Radizel so se pričeli treningi, ki potekajo vsak torek in četrtek med 16 in 19 uro. Za podrobnejše informacije se obrnite na Aljošo Brdnika (040 555 900). Iz AMD Orehova vas še sporočajo, da bodo vsa obvestila o treningih sproti objavljena na facebook strani AMD Orehova vas.
AMD Orehova vas

 

29.03.2011 M. Jerman do prve točke
Končana je druga tekma svetovnega prvenstva kategorije 600 Supersport, ki se je odvijala v angleškem Donnington Parku. Na njej je nastopil tudi slovenski tekmovalec Marko Jerman (MD Depala vas). Na treningu je imel nekaj težav z amortizacijo in tako tekmo štartal iz 27. pozicije. Sama dirka pa se je razpletla precej bolje, saj je Marko že takoj po dobrem štartu pridobil nekaj mest in ciljno črto že v prvem krogu prevozil kot 22.

29.03.2011 V Buzetu se je začelo enduro prvenstvo
V Buzetu na Hrvaškem se je začelo državno prvenstvo Slovenije in Alpe Adria prvenstvo v enduru za sezono 2011. Oba dneva je bilo vreme na srečo sončno, brez dežja. Krog je bil dolg 55 km, s težkimi vzponi, spusti in dolgimi vožnjami po globokih potokih. V soboto so vsi vozili 3 kroge, v nedeljo pa veterani 1 krog, ostali pa 2 kroga.

29.03.2011 J. Irt peti
Jernej Irt (AMD Sitar racing) je nastopil na dirki Italijanskega prvenstva v motokrosuv kraju Gazzane di Preseglie. Kvalifikacije je zaključil s petim časom, prvo vožnjo pa zaključil kot skupno 17, ter hkrati peti v kategoriji MX2. V drugi vožnji je slabo štartal, a se nato z dobro vožnjo prebil do skupno 18. mesta, nakar se je zapletel s sotekmovalcem in padel.

28.03.2011 V Vrtojbi nastopilo 148 motokrosistov
V Gramoznici pri Vrtojbi je bila v nedeljo 27. marca prva dirka v letošnji sezoni za Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu. Člani društva GAS Vrtejba so na svojem dirkališču v oblačnem a suhem vremenu gostili 148 tekmovalcev v desetih kategorijah, te pa je spremljalo približno 2500 gledalcev.

25.03.2011 M. Jerman ta vikend v Angliji
Z današnjimi prostimi treningi in popoldanskim prvim kvalifikacijskim treningom, se začenja druga dirka sezone 2011, v svetovnem prvenstvu Supersport 600, za veliko nagrado Evrope na dirkališču Donington Park v Veliki Britaniji, katero letos praznuje 80 let obstoja.. Marko Jerman in ekipa MD Team Jerman se je na dirko zelo dobro pripravila.

24.03.2011 Vrtojba v pričakovanju motokrosistov
Letošnja serija za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu se začne ta vikend. V nedeljo 27. marca bo v Vrtojbi, točneje v Gramoznici potekala prva dirka prvenstva. Leta 2006 se je društvo Gas Vrtejba prvič spoprijelo z organizacijo te najštevilnejše motokrosistične prireditve v Sloveniji in čeprav je bilo lansko sezono napovedana zadnja dirka na tem dirkališču, bo letos še enkrat, zadnja.

22.03.2011 J. Irt osmi v Cingoliju
Jernej Irt (AMD Sitar racing) je pretekli konec tedna nastopil na svoji prvi letošnji dirki. Na dirki italijanskega prvenstva v Cingoliju so tekmovalce pričakale težke razmere. Proga je bila težka zaradi dežja, obenem pa so bile temperature precej nizke, tako da je za kratek čas tudi snežilo. V kvalifikacijah je Irt zasedel peto mesto. Prvo vožnjo je v skupni konkurenci  končal na 21 mestu, v razredu MX2 je bil 6. V drugi vožnji je že takoj na štartu padel, do cilja pa se je prebil na skupno 22. mesto, oz. 10.mesto v razredu MX2. V dnevni uvrstitvi je zasedel 8. mesto v razredu MX2.

21.03.2011 Začetek speedway sezone
V vetrovnem, a sončnem vremenu, se je v Krškem začela novo speedway sezono. Na otvoritveni dirki so se med seboj pomerili mladi vozniki iz Slovenije in Češke. Glede na to, da je to šele začetek sezone, je dirka z manjšimi spodrsljaji in okvarami motorjev potekala hitro in brez večjih padcev.

19.03.2011 Ogled motokros dirke SP MX1/MX2 v Sevlievu
Gerčar prevozi vabijo na ogled dirke svetovnega prvenstva v motokrosu MX1 in MX2, ki bo Sevlievu (Bolgarija), 10. aprila 2011. Na dirki bo nastopil tudi Klemen Gerčar.
Odhod bo v petek 8.aprila 2011 ob 21.30 uri iz parkirišča na Dolgem mostu v Ljubljani. Kontaktna številka za potnike iz Ljubljane in okolice je 031/555-481 (Saša).

14.02.2011 Amatersko prvenstvo v hitrostnem motociklizmu
Letošnjo sezono bodo imeli motociklisti, ki so se odločili, da je zanje varneje hitro voziti po dirkališčih, kot po naših cestah v vsakdanjem prometu, prvič priložnost nastopiti v amaterskem prvenstvu Slovenije v hitrostnem motociklizmu.
 

14.03.2011 Seminar za supermoto
V sredo 23. marca bo organiziran seminar za voznike in športne funkcionarje v panogi supermoto. Seminar bo v sejni dvorani AMZS, Dunajska 128, ljubljana. Začetek seminarja za športne funkcionarje bo ob 17 uri, za voznike pa ob 18 uri.

14.03.2011 Fantastičen uspeh prve cross country dirke
Le enkrat je prvič in tega so se zelo dobro zavedali pri moto klubu MX Beli kamen, organizatorji prve dirke za sloveski cross country pokal.
Pisala se je zgodovina in dirko si bomo zapomnili po odlični organizaciji ter neverjetnem odzivu dirkačev. Na štartu se jih je pojavilo kar 141. Tekmovali so v osmih različnih kategorijah z motocikli in štirikolesniki. To je bila po dolgih 25. letih tudi prva motoristična dirka na tem koncu primorske.

13.03.2011 Skubic skozi cilj deveti, a na koncu brez uvrstitve
Dirka 200 milj Daytone je včeraj potekala v nadvse kaotičnem vzdušju. Od štarta pa do cilja dirke so minile kar 4 ure, saj je bila dirka vmes večkrat prekinjena zaradi hudih padcev. Jubilejna sedemdeseta ponovitev te legendarne dirke, je bila ena najdaljših, če ne celo najdaljša v zgodovini, saj se je organizator sredi dirke odločil, da morajo vsi tekmovalci zaradi varnosti zamenjati gume na motociklih.

12.03.2011 Skubic 16. na prvi dirki v Daytoni
Dan pred 200 milj dolgim izzivom, v Daytoni na Floridi je naš edini predstavnik Boštjan Skubic že odpeljal 16. krogov dolgo dirko v močneješem in zahtevnejšem razdredu Superbike. Ljubljančan, član moštva Inotherm Yamaha je s svojo 1000 kubično Yamaho R1, ob koncu dirke osvojil 16. mesto in tako za seboj pustil tudi nekaj tovarniških dirkačev in svetovno znanih dirkaških imen.

11.03.2011 Skubic uspešno začel v Daytoni
Slovenski dirkač Boštjan Skubic, ki se te dni mudi na motociklistični dirki na Floridi, je uspešno prestal prvi dan na stezi. Popoldanske kvalifikacije za 200 milj dolgo dirko, ki bo na sporedu v soboto, je član moštva Inotherm Yamaha, zaključil na 15. mestu izmed 53 prijavljenih dirkačev.

11.03.2011 Sejem rabljene motoristične in navtične opreme
Na parkirišču pred moto-nautiko v Miklavžu na Dravskem polju bo v soboto 19. marca od 9 ure dalje sejem rabljene motociklistične in navtične opreme. Prodajalci se infomativno prijavite na prodaja@moto-nautika.com ali tel. 02/6290400. deležba je brezplačna. Vabljani vsi ljubitelji motoristike in navtike. V primeru slabega vremena sejem odpade.

10.03.2011 Pokalno prvenstvo v motokrosu se začne ta mesec
Serija Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu 2011 se bo odvijala na sedmih prizoriščih. Od konca meseca marca pa do začetka oktobra se bodo tekmovalci lahko pomerili na osmih dirkah v desetih kategorijah. Lansko sezono je zaključilo tekmovanje 270 tekmovalcev. Od 100 do 150 se jih povprečno zvrsti na posamezni dirki prvenstva. Nastopajo v naslednjih kategorijah.

10.03.2011 Skubic in ekipa Inotherm Yamaha že v Daytoni
Za dirkaško moštvo Inotherm Yamaha se z današnjim dnem pričenja nova dirkaška sezona. Kot je zadnje desetletje že v navadi so se fantje iz ekipe, z dirkačem Boštjanom Skubicem na čelu, tudi letos odpravili na Florido. Tam se ta teden dogaja jubilejni 70. motociklistični festival, katerega krona je sobotna 200 milj (320 km) dolga vztrajnostna dirka, ki ji na svetu na para.

10.03.2011 Popovič v finalu WSK Masters v trideseti
Nik Popovič, v sezoni 2011 član MLM Racing Karting Kluba, je v finalu prve letošnje dirke WSK odlično opravil svojo nalogo in zasedel trideseto mesto.
Letošnje prve dirke serije WSK Masters se je udeležilo kar 75 voznikov. Ves konec tedna je v La Conci deževalo in temperatura ni presegla osem stopinj celzija. Nik je na merjenjih časa v svoji skupini zasedel sedmo mesto, v skupnem seštevku pa dvajseto.

04.03.2011 Sprememba koledarja karting
Spremenjen je bil koledar dirk za panogo karting.
Dirka državnega in pokalnega prvenstva št. KK-01, ki bi morala biti 19.03. je prestavljena na 26.03. Dirka bo izvedena v Novem Marofu (Hrvaška).

 

01.03.2011 Seminar in pregled motorjev za starodobnike
Pregledi statrodobnih motorjev bodo potekali v sledečih terminih:
Sobota 12. marec
Center varne vožnje Vransko, od 9 do 12 ure
Sobota 19. marec
Parkirišče AMZS, Dunajska 128, Ljubljana, od 9 do 12 ure

28.02.2011 M. Jerman na prvi dirki 17
Za Marka Jermana in ekipo MD Team Jerman se je končala prva dirka sezone za svetovno prvenstvo Supersport 600 na dirkališču Phillip Island v Avstraliji. Marko je kljub velikim težavami tekom testiranj in dirkaškega vikenda dirko končal na 17 mestu. Po odličnem startu, ko se je prebil dobrih 10 mest naprej, so se še s tremi dirkači zapletli v četrtem zavoju.

18.02.2011 Seminar enduro in cross country
V sredo 2. marca bo organiziran drugi seminar za voznike in športne funkcionarje v panogi enduro in cross country. Seminar bo ob 17 uri  v prostorih Vaškega Doma Gabrovica pri Črnem kalu. 
V četrtek 3. marca bo organiziran tretji seminar za voznike in športne funkcionarje v panogi enduro in cross country. Seminar bo ob 16 uri  v prostorih Kulturnega doma Brestrnica, Na Gaj 2, 2354 Brestrnica.

17.02.2011 Alpe Adria CHD trening
Italijanski Alpe Adria komite je rezerviral progo na Grobniku za namen prostega treninga za voznike, ki imajo namen nastopati v Alpe Adria prvenstvu 2011. Prosti trening bo organiziran v četrtek 17. marca. Cena treninga znaša 100 (celodnevni trening) oz. 65 EUr  za poldnevni trening. Najem boksa stane 125 EUR. Na prostem treningu lahko nastopijo tudi vozniki starodobnega motociklizma.

17.02.2011 Spremembe pravilnika - skuter
Delno je bil spremenjen tehnični del pravilnika amaterskega prvenstva za skuterje.
Povzetek sprememb:
- prepovedana je uporaba cilindrov tipa Top Performances in Polini Corsa
bat mora imeti dva batna obročka
- izpušni sistem mora biti homologiran, z vtisnjeno homologaicjsko številko.

16.02.2011 Seminarji za motokros
Seminarji za voznike in športne funkcionarje v panogi motokros bodo potekali v sledečih terminih:
28.2. ob 17 uri, sejna dvorana AMZS za:
športne funkcionarje - komisarje, ki bodo opravljali delo predsednika žirije, člana žirije, direktorja dirke, sekretatarja žirije, vodje sodniške službe
2.3. ob 17 uri, sejna dvorana AMZS za: ...

16.02.2011 Seminar za enduro in cross country
V torek 1. marca bo organiziran prvi seminar za voznike in športne funkcionarje v panogi enduro in cross country. Seminar bo ob 17 uri  v sejni dvorani AMZS, Dunajska 128, 1000 Ljubljana.  

 

16.02.2011 Seminar za supermoto
V torek 22. februarja bo organiziran seminar za voznike in športne funkcionarje v panogi supermoto. Seminar bo ob 19 uri  v restavraciji Gastro Ptuj, Rajšpova ulica 16, Ptuj.  

 

16.02.2011 Seminar za karting
V torek 22. februarja bo organiziran drugi letošnji seminar za voznike in športne funkcionarje v panogi karting. Seminar bo ob 18 uri  v restavraciji Gastro Ptuj, Rajšpova ulica 16, Ptuj.  

 

16.02.2011 Organiziran ogled dirke Starcross Mantova
Klemen Gerčar bo nastopil na letošnji dirki Starcross Mantova, za dosego čimboljpšega rezultata pa si želi čimveč spodbude navijavčev. Zato je poskrbel za organiziran ogled tekme, ki bo to nedeljo, 20. februarja. Na dirki nastopajo vsi svetovni asi, RedBull factory team, Teka Suzuki factory, Honda Martin factory, TM factory.... kot že rečeno pa bo nastopil tudi Gerčar.

16.02.2011 Jurkovič 12, Lah 18
Prve letošnje dirke Rotax winter cup sta se udeležila dva voznika MLM Racing kluba iz Straže, Matija Jurkovič in Urban Lah. V španskem Campillosu sta oba nastopila v razredu Rotax Max Senior. Že na poti v Španijo je Matija zbolel, ter moral izpustiti prvi dan vse dopoldanske proste treninge, v popoldanskem času pa odpeljal le par krogov.

15.02.2011 Fotografije z motorsport salona
Avto moto zveza Slovenije je sodelovala na letošnjem motorsport salonu. V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj foto utrinkov.

 

11.02.2010 AMZS na motorsport salonu
Avto-moto zveza Slovenije se bo na 3. Motorsport salonu, ki bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 12. in 13. februarja med 10. in 19. uro, predstavila na dveh prostorih. Zunanji bo namenjen postavitvi proge za trial, notranji pa predstavitvi športnih panog, organiziranih v okviru AMZS.
Trial poligon bo namenjen vsem obiskovalcem, ki bi se želeli preizkusiti v vožnji trial motorja. Gre za motor, ki že na prvi pogled odstopa, saj nima sedeža. Pri trial motorjih je najpomembnejša spretnost, katero voznik, v kombinaciji z zmogljivostjo samega motorja, izkorišča za premagovanje različnih preprek. In najboljši trialisti sveta dokazujejo, da za trial preprek pravzaprav ni. Na trial poligonu, katerega bo postavila AMZS se bodo lahko preizkusili vsi imetniki ustreznih vozniških dovoljenj (najmanj za kategorijo A).

04.02.2010 Sprememba koledarja motokros
Spremenjen je bil koledar dirk za panogo motokros.
1. Dirka državnega prvenstva št. MX-02, ki bi morala biti 17.04. se prestavi na 08.05. Potekala bo v Lembergu, v organizaciji TRK Tajfun šport
2. V koledar dirk državnega prvenstva za razdred MX 65 junor se doda dirka v Šentvidu pri Sični, ki bo dne 11.06.2011.

04.02.2010 Sprememba koledarja supermoto
premenjen je bil koledar dirk državnega prvenstva za panogo supermoto.
1. Dirka državnega prvenstva št. SM-01, ki bi morala biti 13.03. se prestavi na 03.04.2011. Kraj ostane nespremenjen.
2. Dirka državnega prvenstva št. SM-07, ki bi morala biti 11.09. se prestavi na 18.09.2011. Kraj ostane nespremenjen.

02.02.2011 Motokros šola - poziv zainteresiranim izvajalcem
Tudi v letu 2011 želi AMZS nadaljevati z izvajanjem motokros šole podmladka. Zato se poziva zainteresirane, da podajo ponudbo za izvedbo letošnje šole (lahko je več terminov) motokros podmladka. Ponudba mora vključevati vsebinski načrt, datum izvedbe, predvideni kraj(i) izvedbe, seznam vaditeljev (trenerjev) in strošek izvedbe.

26.01.2011 Cross country - štartne številke
Vozniki, ki nameravate v letu 2011 nastopati v novoustanovljenem pokalnem prventvu cross country, lahko za prosite za štartno številko, s katero želite nastopati v letu 2011. Za številko zaprosite tako, da na e-naslov sport@amzs.si pošljete  sporočilo s svojim imenom in priimkov, razredom, v katerm boste nastopali, znamko motorja, ime kluba in željeno številko.

26.01.2011 Supermoto kamp
Od 27. marca do 2. aprila bo na Madžarskem potekal supermoto kamp. Udeležence čaka pet dni treningov na progi v Tökölu. Cena programa, ki zajema vse stroške izvedbe (nočitev, najem proge, ...) znaša 600 evrov. Dan po zaključku kampa bo izvedena tudi prva dirka dirka, na kateri bodo, ob plačilu prijavnine, lahko nastopili imetniki veljavnih licenc. 

26.01.2011 Seminar za karting
V torek 1. februarja bo organiziran prvi letošnji seminar za voznike  in športne funkcionarje v panogi karting. Seminar bo ob 18 uri  v sejni dvorani AMZS, Dunajska 128, Ljubljana, 

 

24.01.2011 Kategorizirani športniki
Odbor za vrhunski šport pri OKS je izdal nov seznam kategorizacij slovenskih športnikov, veljaven 01.02.2011 dalje. Od športnikov, ki tekmujejo pod okriljem AMZS Šport, imajo veljavno kategorizacijo sledeči vozniki:

24.01.2011 Obvestila društev - GAS Vrtejba
Na poligonu v Vrtojbi je možnost treninga vsak četrtek in soboto med 13 in 17 uro. Ker je v terminuh pred tekmovanji ob sobotah veliko število voznikov udeležencev  treninga, priporočamo tistim, katerim čas to omogoča, da se treninga udeležijo ob četrtkih.

07.01.20111 Pogoji za pridobitev licenc 2011
V nadaljevanju so navedeni pogoji za pridobitev licenc v sezoni 2011. Največja novost je obvezna predložitev fotografije (portreta) v elektronski obliki. Slika je obvezna, ker bodo licence od letošnjega leta dalje v drugačni obliki.

Januar 2011 - Dakar
Miran Stanovnik (Inotherm racing team) bo leto 2011 začel s svojim 14 nastopom na vztrajnostnem reliju Dakar, ki poteka v Argentini in Čilu. Kako se bo odrezal na posameznih etapah si lahko preberete na spodnjih povezavah.   

07.01.2011 Nuška Jerman bem Amor nova disciplinska sodnica
Predsedstvo AMZS šport je, skladno s sklepi sprejetimi na Skupšini AMZS Šport, za novo disciplinsko sodnico AMZS šport imenovalo Nuško Jerman ben Amor, ki bo na tem mestu zamenjala dosedanjega disciplinskega sodnika Milana Zupaneca.

07.01.2011 Rotax grand finale
Na Rotax Grand finalu v La Conci (Italija) so bili razpisani razredi Rotax Junior, Rotax Max Senior, Rotax DD2 in DD2 Master, v vsakem razredu je naatopilo po 72 tekmovalcev. V razredu Rotax Senior je nastopil Urban Lah in v finalni vožnji dosegel 14.mesto.

03.01.2011 OKS - Lista prepovedanih stvari in postopkov
Olimpijski komite Slovenije je objavil Listo prepovedanih stvari in postopkov za leto 2011, ki se navezuje na proti-doping.