Novice

13.05.2007 Dve zmagi Camleka, ena za Pintarja

Z dirko na Grobniku se je pričelo letošnje DP v cestno hitrostnem motociklizmu, ki tudi letos poteka v sklopu pokala Alpe Adria, a s to razliko, da se za DP ne točkujejo vse dirke.
V kategoriji sta nastopila Roman Albreht (AMD Domžale) in Miran Hudovernik (AMD Kranj). Bolje je dirko odpeljal Albreht, ki se je v razvrstitvi Alpe Adria uvrstil na 10. mesto, v konkurenci DP pa zmagal. Dobrih 12 sekund je zaostal Hudovernik in dirko končal kot skupno 18 in 2 v DP. Za točkovanje Alpe Adria je zmagal italijan Gianpaolo Colavino.
V razredu Superstock 1000 je zanesljivo slavil zmago, tako za DP kot tudi Alpe Adria, Berto Camlek (Bertec racing), ki je že na treningu nakazal, da mu bo le težko vzeti zmago. Nastopil je tudi Jure Vokal (MK Ducatti Slovenije) in se uvrstil na 20 mesto, ter na 2 za DP.
V razredu Supersport 600 je vse kazalo na zmago Hrvata Valjana, ki pa je imel po 4 krogu dirke težave z motorjem in vodstvo je prevzel Boštjan Pintar (Inotherm racing team) in se tako veselil zmage za DP in Alpe Adria. na 5. mesto se je uvrstila Tina Katrašnik (AMD Kranj), Uroš Naraločnik (Inotherm racing team) je bil 9, Tomaž Koršič (AMD Domžale) pa 11.
Tudi v razredu Superbike je bil Berto Camlek nepremagljiv, konkurenco je prehitel za dobrih 20 sekund. Tik pod stopničke se je uvrstil Boštjan Skubic (Inotherm racing team), 7. je bil Dušan Pori, 9. pa Marjan Livk (oba AMD Domžale).
Naslednja dirka bo 27. maja na Pannoniaringu.

Foto: www.fueloep.com