Novice

13.05.2007 Žagar 8 na VN Evrope

Na drugi letošnji dirki speedway grand prix serije v Wroclavu, je Matej Žagar (AMTK Ljubljana) osvojil 8. mesto. Druge letošnje zmage se je veselil Danec Nicki Pedersen, ki je edino točko izgubil prav v boju z Žagarjem.
V prvi vožnji je Žagar z notranje pozicije slabo štartal in ostal brez točke. Bolje se je odrezal v drugi vožmnji, ko je prehitel vse tekmece, vključno s Pedersnom . V tretji vožnji je Žagar štartal s pozicije C in v prvi zavoj zapeljal kot zadnji, a zavoj presekal po notranji strani in se prebil na 2 mesto. A v drugem krogu ga je prehitel Leigh Adams in Žagar je vožnjo končal na 3. mestu. V četrtem nastopu je Žagar s povem zunanje pozicije dobro štartal in vodil vse do zadnjega kroga, ko ga je po zunanji strani prehitel Rune Rune Holta. V peti vožnji je bil Žagar tretji in z zbranimi 7 točkami se je kot 6 uvrstil v polfinale. 
V polfinalni vožnji je Žagar z notranje pozicije za odtenek prehitro speljal, motor še pravočasno ustavil, a takrat se je štartna vrvica dvignila in tekmeci so Žagarjevo napako hitro kaznovali in mu utekli.
Po dveh dirkah je Žagar v skupnem seštevku na 12. mestu.
Foto: www.mediaspeed.net