Novice

13.05.2007 SP pirkoličarji - Špendal 10 na prvi dirki

Po dolgem zimskem počitku se je zopet pričelo svetovno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu v prikolicah. Slovencem ta panoga motošporta ni tuja saj nas je v lanskem letu uspešno nastopala ekipa AMD Kranj in sestavi Milan Špenadal in Mark Pickering iz Velike Britanje in v skupnem seštevku osvojila 16 mesto. Ravno ta dolgi zimski počitek je v ekipo pred odhodom na dirko v nemško mesto Schleiz prinesel ogromno optimizma, saj se je celotna ekipa intenzivno pripravljala na novo sezono. Predvsem motocikel je bil deležen temeljitih konkurenčnih sprememb.
Na petkovih kvalifikacijah je kazalo zelo dobro, nove investicije v motocikel so se izkazale za pravilne saj je Milan popravil svoj rekord že na prvem merjenju časa za več kot eno sekundo. Ta čas ga je uvrstil na enajsto štartno pozicijo. V popolnem nasprotju je bila dirka na izpadanje tako imenovana mach race na kateri je že takoj pri štartu prišlo do trčenja v katerem sta bila udeležena in najbolj oškodovana ravno voznika AMD Kranj – Milan Špendal in Mark Pickering. Dirko sta tako zaključila s poškodovanim dirkalnikom. Zmagal je lanski svetovni prvak Tim Reeves z novim sovoznikom Patrickom Farrancem (GBR), druga sta bila Finca Pekka Paivarinta in Timo Karttiala, tretja pa Markus Schlosser in Adolf Hanni (SUI). Na srečo se je ekipa že tako dobro uigrala da so poškodovani dirkalnik po dolgi neprespani noči popravili in pripravili do časa za nedeljsko dirko.
Na nedeljski dirki (gold race), pa so dirkači v lepem sončnem vremenu, ki je bilo popolno nasprotje lanske dirke, prevozili 22 krogov. Po težavah glavnih favoritov je zmagala posadka iz Švice – Markus Schlosser in Adolf Hanni, druga sta bila francoza Sebastian Delannoy in Gregory Cluze, tretja pa brata Benjamin in Tom Birchall (GBR). Slovensko angleška posadka je zasedla solidno 10. mesto, v skupnem seštevku SP pa sta dirkača na 13. mestu. Naslednja dirka bo 10. junija v znamenitem angleškem dirkališču Brands Hatch v bližini Londona.
PR AMD Kranj