Novice
27.05.2007  DP Enduro - Murenc povišal prednost

Peta in šesta dirka za DP v enduru sta se odvijali le lučaj od Hrvaško Slovenske meje, v Klanjcu pri Kumrovcu. V tem kraju smo gostovali drugič in po izjavah voznikov je bila proga močno izboljšana od lanskoletne. Proga je bila dolga približno 60 kilometrov, kar je skoraj za 20 kilometrov manj kot lani, vendar je bilo teh šestdeset mnogo bolj adrenalinskih. Predvsem velja omeniti strme vzpone in ostre spuste, ki so mnogim amaterjem in manj veščim voznikom povzročali nekaj težav.
V soboto, v prvem krogu, se je zaradi napačno obrnjene oznake kar približno 30 voznikov odpeljalo v napačno smer, zato so organizatorji pribitke k času zaradi zamud v prvem krogu »anulirali«. Nekaterim tekmovalcem je bila ta korekcija močno pogodu, saj so popravili rezultat (nekateri upravičeno, drugi pa so ob tej korekciji zakrili lastne napake).
Enduristi so bili v glavnem zelo zadovoljni z dirko in s postavitvijo proge in specialnih testov. Naš najboljši tekmovalec, Luka Murenc, je imel edino pripombo na »kratkost« specialnih testov, vendar je bil na splošno zelo zadovoljen.
Dirke se je udeležilo le 98 tekmovalcev, kar je mnogo manjše število tekmovalcev,kot na predhodnih letošnjih dirkah. Videti ni bilo nobenega Avstrijca, pa tudi ne Madžara.
Rezultati
Trenutni vrstni red
Tekst in foto: Staša Grgovič