Novice

30.05.2007  Žagar deveti na Švedskem

Tretja dirka svetovnega prvenstva Speedway grand prix je bila v Eskilstuni na Švedskem. Matej Žagar (AMTK Ljubljana) je na dirki osvojil 9. mesto, za uvrstitev v polfinale mu je zmanjkala ena točka.
V prvi vožnji je osvojil tretje mesto, najbolje pa je nastopil v drugi vožnji, ko je ugnal vse konkurente. V tretji vožnji je po dobrem štartu osvojil drugo mesto, ugnal je tudi Crumpa. Zadnji dve vožnji pa se nista izšli po Žagarjevih željah. V četrti vožnji je osvojil tretje mesto v odločilni peti vožnji pa je bil četrti, čeprav je bil po polovici vožnje že na drugem mestu, a luknja na progi je povzročila dvig motorja  in izgubo dveh mest ter s tem tudi polfinala. V skupnem seštevku je po treh dirkah Žagar na 9 mestu, do osmerice, ki ima zagotovljen nastop tudi v naslednji sezoni ga trenutno ločijo 3 točke.
V Eskilstuni je sicer zmagal Avstralec Leigh Adams, ki je v zadnjem krogu prehitel Danca Hansa Andersena, tretji je pa bil domačin Fredrik Lindgren, ki je nastopil s povabilom organizatorja.