Novice

03.06.2007  DP Enduro - Dirka v Tapolci

Sedma in osma dirka za DP v enduru sta potekali v Tapolci na Madžarskem. Dirki sta se precej razlikovali od dirk na Hrvaškem in to v vseh pogledih, predvsem se pokrajina v okolici Tapolce precej razlikuje od nam bolj domačih terenov. Etape so tekmovalce nekako spominjale na rally, saj skorajda ni bilo tehničnih preizkušenj, pač pa je bilo veliko ravnine. Prva etapa je bila dolga 27 kilometrov, za kar je bilo odmerjenih 45 minut, druga etapa pa 23 kilometrov, ki naj bi jo tekmovalci prevozili v 35 minutah, oba speciala pa sta bila dolga. Cross special je bil vse preveč v stilu motokrosa z mnogimi skoki in mizami. Enduro special je bil speljan v čez hrib, grmičevje in zakopane hlode. Bil je izjemno dolg, saj so tudi najboljši vozili čezenj več kot šest minut.
Sobotna dirka je bila za »profije« dolga štiri kroge (za amaterje pa tri kroge). V nedeljo so vsi enduristi vozili po tri kroge plus četrtič special (ki v prvem krogu ni štel). Naši enduristi so jo zelo dobro odnesli, saj nismo imeli niti enega odstopa med udeleženimi enajstimi tekmovalci. Reberc je dvakrat menjal predrto zračnico, medtem, ko je večina tekmovalcev uporabljala »muse« ali dvojne zračnice.
Udeležba naših voznikov je bila precej skromna, kar gre pripisati predvsem dejstvu, da je Tapolca precej daleč – zlasti za enduriste s Primorskega konca.

Tekst in foto. Staša Grgovič
Rezultati
1. dan
2. dan
Trenutni skupni vrstni red
Fotografije