Novice

08.06.2007 - Dirka EP v Slovenskih Konjicah

Na progi Škedenj v Slovenskih Konjicah bo v organizaciji AMD Slovenske Konjice šesta dirka sezone za evropsko prvenstvo do 125 kubičnih centimetrov junior in open v motokrosu. Na tekmovanje je prijavljenih 78 dirkačev iz petnajstih evropskih držav. Slovenska zasedba bo na domači dirki zelo pestra. Slovenski ljubitelji motokrosa zagotovo največ pričakujejo od Klemna Gerčarja (AMD Feroda), ki v razvrstitvi evropskega prvenstva po petih dirkah zaseda odlično drugo mesto. Za Belorusom Tyletskim zaostaja le šest točk. Gerčar je letos na zmagovalnem odru stal že kar štiri krat in tudi v Konjicah se ob prednosti domačega terena nadeja nove vrhunske uvrstitve. Na novinarski konferenci je o napovedih povedal: »Dokazal sem, da lahko na dirkah evropskega prvenstva posežem v sam vrh. Upam, da mi bo v Konjicah pred domačimi navijači uspel nov odličen rezultat, saj progo zelo dobro poznam.« Poleg Gerčarja se v razredu do 125 kubičnih centimetrov za visoka mesta v tej sezoni poteguje tudi Theo Urbas (MK Notranjska), ki je v skupnem seštevku trenutno na devetem mestu. Slovenske barve bosta v Konjicah zastopala še Sašo Osenk (AMD Lukovica) in Borut Bele (AMD Štefan Kovač).
V odprtem razredu je na dirko prijavljenih kar sedem domačih tekmovalcev: Jaka Može (AMD Trebnje), Miha Urbas (MK Notranjska), Erik Slavec (TRK Tajfun), Damjan Smrekar (AMD Šentvid), Aleksander Žafran (Geodrill RT), Rok Bekanovič (Rolum RT) in Kristjan Tadič (MTD racing). Nihče izmed omenjenih na dirkah evropskega prvenstva v tem razredu sicer ne tekmuje, bodo pa kljub temu odpeljali domačo preizkušnjo. Ne smemo pozabiti, da je Smrekar na drugi dirki sezone v Brežicah zmagal, Slavec pa je takrat zasedel drugo mesto. Za zdaj je največ v letošnji sezoni pokazal Ukrajinec Roman Morozov, ki vodi.
Tekmovanje se bo pričelo v soboto popoldan s kvalifikacijami, v nedeljo pa se bodo motokrosisti pomerili še na dirki. Pričetek prve vožnje bo ob 13. uri.
Andreja Prel