Novice

15.07.2007  Pintar odstopil, Skubic uspešen
Ekipa Inotherm racing se je s svojima dirkačema Boštjanom Pintarjem in Bočtjanom Skubicem udeležila 3. dirke za evropsko prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu na dirkališču most na Češkem.
Po smoli na 2. kvalifikacijskem treningu, ko je Pintar strgal pogonsko verigo in Skubic zdrsnil s sprednjim kolesom in končal v pesku je izkupiček ekipe z nedeljske dirke le polovičen.
Pintar je po smoli na treningu, ko se mu je strgala pogonska veriga in okvari agregata na nedeljskem warm upu v zelo močni konkurenci razreda 600 Supersport štartal z 9. stratnega mesta. Odlično je startal in se prebil na 5. mesto že v prvem zavoju šikane. Češki tekmovalec , ki je prehitro pripeljal v zavoj je podrl dva tekmovalca pred sabo in žal tudi Boštjan Pintarja. ''Čeprav sem zelo pazil v prvem zavoju, me je od zadaj podrl eden od sotekmovalcev. Pravo neumnost je naredil, saj s tako hitrostjo ni mogel zvoziti prvega ovinka. Res škoda točk, ki sem jih izgubil, saj bi gotovo končal v deseterici'' je po padcu povedal razočarani Boštjan Pintar.
Skubic se je po padcu v soboto čutil bolečine v rami in komolcu, a se je kot vedno srčno boril v dirki. Zanj je značilno, da tempo stopnjuje v drugem delu dirke in tudi danes je bilo tako. Slabo je stratal in v prvem krogu prišel čez ciljno črto kot 12. Pred sabo je prehiteval dirkače kot za šalo vse do 18 kroga, ko je bila dirka prekinjena zaradi padca Španca Olivera. ''Prav jezen sem bil, ko sem zagledal rdečo zastavo, res jezen. Ni bilo razloga, da so prekinili dirko, saj sta bila dirkač in motor izven steze. Škoda zame, saj sem dohitel že 5. uvrščenega poljaka Badziaka in tudi prehitel bi ga, če nebi bilo prekinitve dirke. No nekaj točk smo pripisali in to je najvažnejše.''
Pintar tako ostaja pri 19 točkah, Skubic pa se je utrdil na 2. mestu v skupnem seštevku prvenstva. Ekipa ima čez 3 tedne v oddaljeni Švedski naslednjo dirko, do takrat pa bo potrebno pokrpati motorje in poškodbe.

Robert Pogorelc - Inotherm racing team