Novice

30.07.2007  Skubic zadržal odlično drugo mesto
Dirkači Inotherm racinga teama so pretekli vikend gostovali na daljnem severu na Švedskem dirkališču Karlskoga, kjer jih je pričakala prava zima glede na naše trenutne vremenske razmere, saj je v petek in soboto deževalo, v nedeljo na dan dan dirke pa je bilo le 12 stopinj celzija. Oba Boštjana sta se v dirki borila s sotekmovalci in gumami, saj izbrana trdota nikakor ni ustrezala hladnim razmeram.
V petkovem treningu je blestel Boštjan Pintar v razredu 600 Supersport, saj je imel 2. najhitrejši čas treninga v dežju, nakar sta sledila dva padca. Najprej je zdrsnil v enem izmed ovinkov nato pa mu je še ponagajala elektrika in zaradi ugašanja motorja se je zgodil še drugi padec. Na kvalifikacijah je zasedel 13. mesto. V dirki se je dvakrat pobral s tal kot je dejal, saj se je že videl v pesku. ''Nobenega gripa nisem imel, popolnoma nič. Še dobro, da sem ujel 2 točki, ki mi pomenita meni osebno 10 točk. Čeprav na lestvici ne bom bistveno napredoval je še vse odprto, saj nas je kar 5 v majhni razliki točk. Na zadnji dirki v Španiji bo borba na nož!'' je dejal Pintar.
Skubic je uspel zadržati v skupnem seštevku odlično 2. mesto, čeprav se je tudi on ubadal s podobnimi težavami kot njegov soimenjak. Po sobotnih kvalifikacijah in padcu je zasedel 14. startno mesto, ki pa ga je v dirki popravil za 2 mesti in končal kot 12. '' Konkurenca je bila res huda, saj je bilo v vseh razredih na štartu več kot 30 dirkačev. Moje gume so bile danes polomija, sploh nisem mogel odpirati plina, prehitevali so me tudi takšni tekmovalci, ki mi drugače sploh niso konkurenca. Smolo z gumami je potrebno pozabiti, finale je v Španiji, kjer bo borba za 2. mesto v skupnem seštevku. Zaenkrat je še v mojih rokah in ga ne nameravam zlahka prepustiti nikomur!''
Fantoma je treba čestitati za nove osvojene točke evropskega prvenstva, ekipa pa je z mislimi že na pripravah na zadnjo dirko prvenstva, ki bo v španski Cartageni. Pintar se še vedno bori za vrhunsko uvrstitev v evropskem merilu, prav tako Skubic, ki se mu nasmihajo skupne stopničke.
Inotherm racing team pripravlja za naslednjo sezono projekt o katerem vas bomo podrobneje seznanili kmalu.
Robert Pogorelc
Inotherm racing