Novice

12.08.2007 Peto mesto Gerčarja na mladinskem SP
Nastop na dirki mladinskega svetovnega prvenstva v motokrosu v Bolgarskem Sevlievu je bil za mlade Slovenske motokrosiste nadvse uspešen. V razredu 125 sta se tako kar dva Slovenca uvrstila med prvo sedmerico, Klemen Gerčar (AMD Feroda) je bil 5, Jernej Irt (AMD Sitar Dunlop) pa 7. Tretji slovenski predstavnik na dirki je bil Theo Urbas (MK Notranjska), osvojil je 25. mesto, Peter Tadič pa se ni uspel uvrstiti v finale.
V prvi vožnji je Gerčar osvojil 6. mesto, Irt je bil 8, Urbas pa 30. Vsi trije so se bolje odrezali v drugi vožnji, ko je Gerčar zaostal le za prvo trojico, bil je četrti, Irt je osvojil 7 mesto, Urbas pa 20. naslov svetovnega mladinskega prvaka je osvojil Američan Wharton pred Italijanom Lupinom.
V razredu 85 sta nastopila Aljoša Molnar in Peter Irt, oba pa sta ostala brez točk. V prvi vožnji je bil Molnar 22, P. Irt pa 28, druge vožnje pa Molnar ni konča, medtem ko je bil P. Irt 27.
V seštevku mladinskega pokala narodov, kjer se upošteva rezultat najboljšega voznika države iz vsakega razreda, je Slovenija osvojila 9. mesto, zmaga pa je odšla v Veliko Britanijo.