Novice

23.08.2007 Špendal uspešen na Grobniku
Milan Špendal (AMD Kranj) je nadaljeval sezono svetovnega prvenstva prikoličarjev. Pred tedni na dirki v Salzburgringu sovoznik Milana Špendala, Mark Pickering, zaradi hude pljučne infekcije ni mogel nastopiti. Tako sta Špendal-Pickering na dveh dirkah ostala brez točk in uvrstitve. Za dirko na Hrvaškem je Špendal k sodelovanju povabil novega sovoznika, prav tako angleža, Ricka Longa. Že na petkovem treningu na grobniškem dirkališču sta se odlično ujela in na sobotnih kvalifikacijah dosegla osebni rekord (1.36.4). Na prvi dirki, t.i. »sprint race« (tekma na izpadanje) sta za 43 tisočink sekunde zgrešila uvrstitev v polfinale in tako zasedla končno 13. mesto.
Na nedeljski dirki »gold race« (20 krogov) pa sta dosegla odlično 7. mesto, kar je tudi izenačenje najboljše dosedanje uvrstitve na tekmovanjih svetovnega prvenstva.
Po uspešnem dirkaškem vikendu na Grobniku, pred množico slovenskih navijačev, ekipa AMD Kranj tako v skupni razvrstitvi zaseda 12. mesto, ki si ga deli z ekip Gatt-Randall.
Zmagala sta angleža Reeves-Farrance in s tem že osvojila naslov svetovnega prvaka pred Päivärinto-Karttialo s Finske.