Novice

11.09.2007  Predzadnji dirki izenačili najboljše
V Mali Mlaki na Hrvaškem sta 8. in 9. septembra potekali 10. in 11. dirka v DP endura. Mala Mlaka je bila tokrat bolj velika mlaka, saj je teren tudi v suhih dneh močvirnat. Sedaj, ko je nekaj dni deževalo, je bil teren naravnost zalit z vodo. Kljub temu, da je bilo v vsakem krogu le 45 kilometrov, je bil predviden dveurni čas za krog dobro zastavljen. Drsalnica prvega speciala (motokros special) se je nadaljevala v močvirnat in blaten gozd. Tudi travniki so nudili številne blatne kopeli. Drugi special, speljan po močvirnem travniku, je dobesedno plaval v vodi. Motorji so kašljali, ugašali, medtem, ko so jih dirkači obujali, kot so vedeli in znali. Na tem specialu je prihajalo tudi do precejšnjih napak s strani organizatorjev, saj potrganih trakov niso redno obnavljali, ne glede na to pa so nekaterim grozili z diskvalifikacijo zaradi neupoštevanja trase (ki ni bila vidna!) Nad to je imel precej pripomb tudi Werner Mueller, čeprav je special sam (skoraj)vedno izvrstno izpeljal.
Gozdni tereni so bili v soboto bolje prevozni kot v nedeljo. V nedeljo so se jarki močno poglobili, blato je grabilo v hribe in doline. Zavore so se obrabljale, mokri tekmovalci so se veselili vsaj malo toplejšega nedeljskega dne.
Pri šestih urah vožnje v soboto in štirih urah dirke v nedeljo, je temperatura v teh blatnih in
mokrih razmerah odigrala precejšno vlogo.
Precej pomembno je, ali si moker in te še zebe za povrh, ali si »le« moker (in blaten) in vsaj ne drgetaš od mraza.
Na prva tri mesta so se v soboto in nedeljo zavihteli isti enduristi: V razredu Profi je bil na prvem mestu Omar Al Hiasat pred Luko Murencem in Jordan Janezom. V razredu turist je bil oba dneva najboljši Danijel Prodan pred Mihom Piletičem in Tonijem Podobnikom.
Ti dve dirki sta v točkah prinesli tesno razmerje med najboljšimi. Zato bosta tudi zadnji dve dirki v Bedekovčini razburljivi – in odločilni.

Skupni vrstni red DP

Staša Tajana Grgovič