Novice

11.09.2007  Klemen Gerčar mladinski evropski prvak
V nemškem mestu Schwedt je pretekli vikend potekala finalna dirka sezone za mladinsko evropsko prvenstvo do 125 kubičnih centimetrov v motokrosu, ki je posebno razveselila slovenske navijače, saj smo dobili mladinskega evropskega prvaka. Na finalni dirki je v jesenskem vremenu Klemen Gerčar (AMD Feroda) le še potrdil svojo letošnjo premoč v tem prvenstvu.
Tekmovanja sta se udeležila Klemen Gerčar (AMD Feroda) in Theo Urbas (MK Notranjska). Urbas se je letos v evropskem prvenstvu ustalil na devetem mestu, Gerčar pa je skozi vso prvenstvo v skupnem seštevku držal vodstvo in iz dirke v dirko povečeval svojo prednost pred konkurenti. Na zadnjih kvalifikacijah sezone je imel najhitrejši čas, med tem ko je Urbas zaostal in je postavil osemnajsti čas. Na dirki je Gerčar potolkel konkurente. Ko je po prvi vožnji zmagal je bilo jasno, da je postal novi mladinski evropski prvak. Zato se je v drugo na progo podal popolnoma sproščeno in zmagal z ogromno prednostjo ter dokazal, da je bil letos zares najboljši. Urbas je bil skupno na dirki štirinajsti.
Tudi dirkači evropskega prvenstva v razredu open so odpeljali zadnjo dirko letos. V tem razredu letos nismo imeli stalnih predstavnikov, finalne preizkušnje pa se je udeležil starejši izmed bratov Urbas, Miha (MK Notranjska) in v kvalifikacijah postavil trinajsti čas, na dirki pa je bil tako kot njegov mlajši brat uvrščen na štirinajsto mesto.

Andreja Prel