Novice

28.09.2007  Supermoto reprezentanca v Italijo
Včeraj se je predstavila slovenska supermoto reprezentanca, ki bo konec tega tedna nastopila na dirki svetovnega pokala narodov. Tekmovanje bo potekalo na dirkališču Franciacorta v bližini Italijanske Brescie, nastopilo pa bo 25 reprezentanc.
Barve Slovenije bodo zastopali člana AMD Sitar Dunlop racing Uroš Nastran v razredu S1 in Marko Škarja v razredu S2, ter novinec v reprezentanci Rok Mihelčič, član AMD Lukovica v razredu S Open. Vsi trije, kot tudi vodja ekipe Slavko Šauer, se strinjajo, da bo uvrstitev med prvo deseterico dober dosežek, saj so prijavljene močne reprezentance ostalih držav, med katerimi so glavni kandidati za zmago predvsem Francozi in Italijani.
Nastran je v letošnji sezoni štirikrat nastopil na evropskem prvenstvu in bil trikrat tretji, na zadnji dirki pa mu je tehnična okvara preprečila prvo zmago. »Sam sem na dirko dobro pripravljen, tako kot tudi Marko in Rok. Upam, da ne bo tehničnih težav, ki bi nas oddaljile iz boja za osmo mesto, ki je po moji oceni še dosegljivo« je pred odhodom na dirko povedal Nastran, ki nastopa z husqvarno. Z motorjem iste znamke je še lani nastopal Škarja, ki pa je letos presedlal na aprilio. »Z novim motorjem sem zadovoljen in na dirki v Italiji bom dal vse od sebe, da dosežemo dober ekipni rezultat« je dodal najizkušenejši člen slovenske reprezentance, ki je tudi edini do sedaj vozil na progi kjer bo potekala dirka. »Proga je zelo odprta, veliko je tudi off road dela, kar je pravo nasprotje dirkam v Sloveniji« je progo opisal Škarja. Še najbolj nestrpen je pred odhodom v Italijo novinec v reprezentanci Mihelčič. »Res bo to zame prva dirka za reprezentanco, a se s tem ne obremenjujem. Vsekakor bom dal vse od sebe, da pripomorem k dobremu rezultatu. Pri tem seveda upam tudi na to, da nas sreča ne bo zapustila« je povedal voznik honde.
Ekipo čaka v petek najprej formalni del, pregled motorjev in dokumentacije, sobota je rezervirana za treninge in kvalifikacije, v nedeljo pa bo šlo zares.
Rezultate bo moč spremljali na spletni strani http://www.supermotos1.com/.

Predstavitev reprezentantov

Seznam prijavljenih

Slike (s klikom na sliko se odpre slika večje resolucije)

Uroš Nastran

Uroš Nastran

Rok Mihelčič

Marko Škarja

Marko Škarja