Novice

12.10.2007  Prvenstvo v kartingu zaključeno
V soboto 6. oktobra se je, z zadnjo dirko v Novem Marofu (HR), končalo letošnje tekmovanje za Pokal Sportstil in Državno prvenstvo Slovenije v kartingu.
Tudi zadnja dirka je postregla z atraktivnimi vožnjami, kljub nekoliko okrnjeni udeležbi tekmovalcev po posameznih razredih. Jutranji treningi so se odvijali v deževnem vremenu, do začetka končnih odločitev pa so se razmere umirile, kar je omogočilo nemoten potek tekmovanja.
V letošnji sezoni se je odvilo 8 dirk na različnih dirkališčih v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem. Povprečno se je posamezne dirke udeležilo 100 tekmovalcev, ki so tekmovali v devetih razredih.
V najšibkejšem razredu Mini 50 je naslov državnega prvaka osvojil Filip Gregorič (AMD Gorica) pred Saro Markučič (AMD Moste) in Katjo Pivk (AK MPI Racing).
V razredu Gazela Mini je Klemen Praznik (AKK Sportstil) ubranil naslov iz prejšnje sezone. Za njim sta se uvrstila Miha Mulej (AKK Primus) in Vanesa Ambroželj (AKK Sportstil).
Tudi v razredu 3- Gazela Free ni prišlo do menjave najboljšega. Naslov je drugič zapored osvojil Erik Sajovič (AMD Moste), pred Klemnom Prešeren (AK Lamko) in Rokom Grm (AMD Moste).
Tekmovalci so bili najbolj izenačeni v razredu Rotax Junior, kjer je je bil najmočnejši Blaž Božak, sledita mu Saša Stemenkovič ter Matjaž Dominko, vsi trije AMD Ptuj.
V najštevilčnejšem razredu, Rotax Senior, je dominiral Urban Stare (AMD Moste). Preostali dve odličji sta si razdelila Darjan Klobasa (AMD Ptuj) in Boris Oven (AKK Sportstil).
Najmočnejša razreda prvenstva sta 125 light in 125 heavy, ki se razlikujeta le po največji dovoljeni teži. V razredu light je največ točk osvojil Žan Humar (AMD Gorica), drugo mesto je pripadlo Janezu Preša (Avto Klub Nsr), tretji pa je bil Miha Sluga (AMD Moste). Zmagovalec ''težjega'' 125 ccm razreda pa je Gregor Tomazin (AMD Moste), za njim sta uvrščena Zlatko Oman (AMD Ptuj) in Valter Smrdelj (Plamtex Sport).
V tekmovanju za Državno prvenstvo Slovenije je prijavljen še razred 100 ICA Junior; vse tri dirke so bile odpeljane v tujini, zmagovalec je postal Žan Lajkovič (AMD Šlander), vice prvak je Matevž Habjan, bronasti pa Jaka Marinšek, oba Plamtex Sport.
V razvrstitvi društev so največ točk zbrali kartisti AMD Moste pred AMD Ptuj in AMD Gorico.
Omeniti moramo tudi razreda Rotax Max in 100 Hobby, ki sta štela le za odprto prvenstvo Pokal Sportstil. V prvem, so se po izenačenih bojih, na prva tri mesta uvrstili Miha Čermelj (AK Lamko), Sebastjan Bergant in AlešRus (oba AKK Sportstil). V razredu 100 Hobby sta prvi dve mesti osvojila Luka Bricelj ter Sanja Smrdelj (oba AMD Moste), tretji pa je bil Simone Bais (Italija).
V nedeljo so se tekmovalci, njihovi mehaniki ter ostali spremljevalci zbrali na družabni prireditvi, ki se je končala s podelitvijo priznanj in nagrad najboljšim tekmovalcem za Pokal Sportstil, državnim prvakom iz posameznih razredov pa bodo priznanja podelili na slavnostni prireditvi AMZS v Ljubljani, konec novembra.
Vozniki v razredu ICA 100 junior so letos prvenstvo vozilo ločeno, v sklopu dirk v Italiji. Naslov prvaka je osvojil Žan Lajkovič.


Rezultati zadnje dirke
Neuradni skupni vrstni red DP
Neuradni skupni vrstni red PP
Slike z dirke