Novice

15.10.2007  Nastranu dvojni naslov državnega prvaka
Logaško dirkališče Blagomix racing park je gostilo zadnjo dirko državnega prvenstva v supermotu in skuterjih. Junak zadnje dirke in celotne sezone je Uroš Nastran (AMD Sitar Dunlop racing), ki je osvojil dvojni naslov državnega prvaka, najhitrejši je bil tako v razredu supermoto 450, kot tudi supermoto open.
Prvi so sicer nastop opravili vozniki skuterjem, katerim je bila to zadnja dirka za državno prvenstvo, saj naj prihodnje leto prvenstvo skuterjev ne bi bilo razpisano. Z zmago v obeh vožnjah je Beno Lipnik (AMD Orjaki) le potrdil, že pred zadnjo dirko osvojeni naslov prvaka. Na zadnji dirki je dve drugi mesti osvojil Tomaž Koršič, tretji pa je bil Boris Postič (oba AMD Domžale), ki je v prvi vožnji sicer atraktivno padel, v drugi pa le uspel prehiteti Aljošo Lebana (AMTK Koper). Najtesnejša odločitev prvenstva je bila v razredu supermoto 125, kjer je imel Blaž Žganjar (Društvo Maksi9, pred zadnjo dirko le 3 točke naskoka pred Tinetom Saražinom (AMD Orjaki). Že na treningu je Žganjar dosegel najhitrejši čas, na dirki pa ga je obakrat prehitel mladi Žan Modic (AMD Buhc), ki je sezono zaključil s svojo prvo zmago. Dve drugi mesti sta Žganjarju zadoščali za osvojitev naslova prvaka, pri temu pa mu je Saražin še dodatno pomagal s padcem v drugi vožnji, katero je zaključil na 5. mestu. V sklopu razreda 125 so nastopile tudi 4 dekleta. Med katerimi je bila najhitrejša Nina Kolar (TRK Tajfun šport), pred Anjo Špindler (AMD Slovenske Konjice) in Špelo Gomboc (KBM Zagorje).
V razredih supermoto 450 in supermoto Open, se je vse vrtelo okoli Nastrana. Že na kvalifikacijah je bil v obeh razredih najhitrejši, dobro pripravljenost pa je potrdil tudi v vseh vožnjah, saj nikoli ni pustil tekmecem do zmage. Z dvojno zmago na zadnji dirki si je tako tudi privozil naslov dvojnega državnega prvaka in s tem kronal uspešno sezono, zaznamovano z tremi tretjimi mesti na dirkah evropskega prvenstva. V razredu 450 je Nastrana najbolj ogrožal Rok Mihelčič (AMD Lukovica), ki pa ni mogel resneje ogroziti Nastranovega zmagoslavja, četudi v prvi vožnji razlika med njima ni bila velika. Tretje mesto je na zadnji dirki osvojil Silvester Habat (AMD Kamnik).
V razredu Open sta poleg Nastrana na stopničkah za zmagovalce dirko zaključila Marko Škarja (AMD Sitar Dunlop racing) in Marjan Habat (AMD Kamnik).
Tretjo letošnjo dirko pa so odpeljali tudi amaterji, na štartu se jih je pojavilo 9.V obeh vožnjah je bil vrstni red prvih treh enak, najhitrejši je bil Tadej Koščak, drugi Marko Ukota in tretji Gorazd Koselj.
Zadnjo dirko si je v sicer sončnem a tudi zelo vetrovnem vremenu ogledalo veliko število gledalcev, ki so videli dirke z nekaj padci, ki pa so se na srečo izšle brez poškodb.

Rezultati zadnje dirke
Neuradni skupni vrstni red DP