Novice

26.02.2010 V Španiji Slovenci hitri, a brez sreče.
Pred skoraj dvema tednoma je v španskem Campillosu potekala dirka Rotax Winter Cup 2010. V močni mednarodni konkurenci iz vsega sveta so se člani MLM Racing Karting Kluba, Matija Jurkovič, Urban Lah in hrvat Martin Kodrić, uspešno postavili po robu najboljšim voznikom v pokalu Rotax. Že na prostih treningih so vsi trije vozili med najhitrejšimi na stezi.
Na petkovih merjenjih časa za startne pozicije, sta si v izločilnih dirkah Matija in Urban v kategoriji senior privozila četrti in osmi položaj.
V soboto je udeležencem vreme zmešalo štrene in so v nemogočih razmerah, saj je deževalo kakor iz škafa, izgubljali v primerjavi z angleškimi vozniki, ki so takega vremena vajeni. Matijo je v prvem zavoju, po odličnem startu, zbil Anglež Dex in mu tako poškodoval opremo, da je člani ekipe niso mogli popraviti in je podvozje karta za odpad, pravilnik pa no dovolil zamenjave. Urban se je prav tako zapletel v dva naleta in dirko končal v ozadju. Zaradi nemogočih razmer, dežja in izredno goste megle, je žirija dirko popoldan prekinila in ves preostanek sobotnega urnika prestavila na nedeljo. Nedeljsko jutro je obetalo več, vendar za slovenska predstavnika v razredu senior še vedno premalo. V finale se nista uvrstila zaradi kazenskih točk.
Fantje obljubljajo boljše uvrstitve konec marca v francoskem Salbrisu.