Novice

03.03.2010 Motokros obvestila
Le še dobra dva tedna sta do prve letošnje motokros dirke v Sloveniji, ta bo 21. marca v Vrtojbi, štela pa bo za pokalno prvenstvo. Teden dni kasneje se bo začelo tudi državno prvenstvo, uvodno dirko bo gostila proga Prilipe.  

Reportažo z dirke na Prilipah bo, tako kot tudi z ostalih dirk državnega prvenstva, ter dirk evropskega prvenstva v Šentvidu in svetovnega prvenstva v Orehovi vasi, predvajala Televizija Slovenija na svojem drugem programu. Deset minutne reportaže bodo predvidoma objavljene prvi konec tedna po izvedeni dirki, bo pa reportaža objavljena tudi na njihovi spletni strani. O točnih terminih predvajanj vas bomo obvestili sproti.

Za vse voznike državnega in pokalnega prvenstva pa je pomembna tudi informacija, da morajo imeti svoj nosilec za transponder. Kdor takega nosilca še nima, ga bo lahko kupil pri časomerilski službi ob svojem prvem nastopu. Cena nosilca znaša 5 EUR.

Spremembo je doživel pravilnik za državno in pokalno prvenstvo, ki sedaj dovoljuje uporabo pripomočkov na štratni rampi za voznike razredov MX 50 junior, MX 65 junior, MX 85 junior in MX 85.