Novice

12.04.2010 Zmaga Jerneja Irta v Franciji
Motokrosist Jernej Irt (AMD Sitar racing, Husqvarna) je zmagovalec druge letošnje dirke za evropsko prvenstvo EMX2 v motokrosu, ki je minuli vikend potekala v Franciji. Irt je poskrbel, da je v Franciji odmevala slovenska himna.
V mestu Castelnau de Levis so motokrosisti merili moči v drugi dirki za evropsko prvenstvo EMX2 in drugi dirki za svetovno prvenstvo MX3, kjer je tekmoval Matevž Irt (AMD Sitar racing, Husqvarna). Jernej je zmagal že v svoji kvalifikacijski skupini in napovedal boj za sam vrh. Na dirki je prepričljivo slavil v obeh vožnjah in zabeležil prvo zmago v tem prvenstvu. Po dirki je zadovoljno dejal: »Za mano je čudovit vikend. Obakrat sem dobro startal in tudi med dirko sem se počutil dobro. Ta prva zmaga mi veliko pomeni in zelo sem zadovoljen.« Irt je po dveh dirkah prevzel prvo mesto v seštevku evropskega prvenstva, potem ko je bil že na prvi dirki pred tednom dni odličen drugi. Za Irtom sta se na zmagovalnem odru zvrstila njegov klubski kolega, Italijan Andrea Cervellin in Francoz Steven Lenoir.
V dirki za svetovno prvenstvo MX3 je Matevž Irt tekmovanje sklenil na petem mestu. Peti je bil tako v prvi, kot v drugi vožnji. Zmagal je domačin, Francoz Mickael Pichon, drugo mesto je osvojil Italijan Alex Salvini in tretje Francoz Christophe Martin.
Naslednja dirka svetovnega prvenstvaMX3 bo 2. maja v Argentini, vozniki v evropski konkurenci EMX 2 pa se bodo znova pomerili 23. maja v Bolgariji.
Tekst in foto: Andreja Prel 

Jernej Irt na najvišji stopnički

Jernej Irt na poti k prvi zmagi v  razredu EMX2