Novice

12.04.2010 Karting oddan v enoletno uporabo
Verjetno ni nikogar med nami, ki ni v svoji rani mladosti z občudovanjem opazoval vsakogar, ki je zbral dovolj poguma, da se je ukvarjal s športom pri katerem se je treba spopasti s hitrostjo. Avto moto šport je nasploh prežet s tem občutkom in ena izmed panog je tudi karting.
Letošnja dirkaška karting sezona se je v prvenstvu Karting Formula že začela, prihajajoči konec tedna pa se prične se prvenstvo Sportstil in za sodelovanje v slednjem so mnogi že v polni pripravljenosti. Treningi, adrenalin, zabava in bencin, zavoji, dirke, najboljši časi in nato zmage – vse to so stvari, ki mlade motivirajo, da si želijo vstopiti v dirkaški svet in to so stvari zaradi katerih se je vredno preizkusiti.
Tokrat so združili moči Karting center BTC, podjetje Sportstil, krovna organizacija AMZS ter karting šola Lucije Živec in pripravili prav poseben dogodek za mlade dirkaške nadobudneže.
V Karting centru BTC so bili 6. aprila 2010, ko je potekal izbor, v ospredju mladi dirkači, stari med 5 in 9 let, ki si želijo vstopiti v ta bencinski šport. Otrokom so bile na izboru predstavljene teme iz karting šole - spoznali so opremo voznika, govorili o progah in idealni liniji ter se pomerili na progi.
Nagrada je bil več kot mamljiva - brezplačna uporaba kartinga za eno sezono, katero je podarilo podjetje Sportstil, ter homologirana čelada Arai, katero je podarila Avto-moto zveza Slovenije. Na koncu je največ znanja pokazal Ale Šušnik, ki je bil nagrade zelo vesel. Sodelovali so sicer še Nejc Brazda, Gal Peterca, Vita Pilih in Enej Logar.