Novice

15.04.2010 Habat znova zmagal
Supermoto prvenstvo Alpe Adria se je nadaljevalo v Kakucsu na Madžarskem. Med 14 vozniki je bilo tudi 5 Slovencev. V obeh vožnjah je bil najhitrejši Jan Habat (ŠD HMC team) in tako zmagal ter povečal vodstvo v skupnem seštevku supermoto Alpe Adria prvenstva. na treningih je bil sicer hitrejši Uroš Nastran (AMD Sitar racing), ki pa se na dirki ni uspel ubraniti napadov Habata. Tretje mesto je osvojil Rok Mihelčič (MK Fire Group).
V prvi vožnji je Habat, ki letos nastopa s hondo, povedel že v prvem krogu in dirko zanesljivo odpeljal do konca, ter tekmece prehitel za dobrih 4 sekund. Tudi Nastran (husqvarna) je imel lepo prednost osmih sekund pred Mihelčičem (honda). Pri slednjem veseli predvsem to, da se je uspel vrniti po poškodbi roke na lanskem pokalu narodov. Na sedmem mestu je prvo vožnjo zaključil Luka Pleško (AMK Atom, husqvarna), dvanajsti pa je bil Rok Frelih (AMD Radovljica
, husqvarna).
Drugo vožnjo je začel najbolje Nastran, katerega pa je v petem krogu znova prehitel Habat in osvojil še drugo zmago dneva, ter s tem tudi skupno zmago na dirki. Hkrati  je povečal vodstvo v skupnem seštevku prvenstva. Drugo mesto je v drugi vožnji znova osvojil  Nastran, ki pa je za Habatom zaostal manj kot sekundo. Po dobri polovici dirke je s tretjega na četrto mesto nazadoval Mihelčič, a vseeno osvojil skupno 3 mesto v konkurenci Alpe Adria in tako poskrbel za popoln slovenski uspeh. V tej vožnji je bil Pleško peti, skupno na dirki šesti, Frelih pa znova 12, skupno je na dirki osvojil 13. mesto. Alpe Adria  prventvo se bo nadaljevalo z dirko v Puli, ki se bo točkovala tudi za prvenstvo Slovenije.

Rezultati dirke
Vrstni red po 2 dirkah