Novice

26.04.2010 SLO MX 2010 - Semič gosti tretjo dirko
Le dober teden po drugi dirki za državno prvenstvo DP SLO MX v motokrosu tekmovalce v torek 27. aprila na Dolenjskem čaka že tretja dirka. NIX Moto klub iz Semiča bo na progi v Stranski vasi kot že tradicionalno priredil dirko na praznični dan. Na tretji dirki bodo tekmovali motokrosisti razreda open, člani do 125 in 85 kubičnih centimetrov, veterani in podmladek do 65 kubičnih centimetrov.
V Slovenskih Konjicah so mladi nadebudneži podmladka do 65 kubičnih centimetrov odpeljali prvo dirko letos in pred preizkušnjo v Semiču vodi Jan Pancar (AMD Šentvid). V razredu do 85 kubičnih centimetrov tudi letos dominira Tim Gajser (AMD Feroda), ki se tako na lažjih kot težjih progah s sotekmovalci poigrava kot za šalo. V torek bo imel priložnost, da svojo prednost pred konkurenti še poveča.
Med člani do 125 kubičnih centimetrov so tekmovalci bolj izenačeni, dirke pa seveda zato bolj napete. Po dveh dirkah sta se veselila dva različna zmagovalca, Deni Ušaj (GAS Vrtejba) na prvi in Aljoša Molnar (AMD Feroda) na drugi dirki. V skupnem seštevku prvenstva pred tretjo dirko vodi Ušaj, Molnar pa za prvim mestom zaostaja devet točk. Vse bliže prvi zmagi v tem razredu je tudi Peter Tadič (MTD Racing), ki se je ob povratku po poškodbi že zavihtel na drugo mesto.
V odprtem razredu je po dveh dirkah v vodstvu Matevž Irt (AMD Sitar Racing) pred Tonijem Mulcem (AMD Slov. Gradec), med tem ko zmagovalec zadnje dirke državnega prvenstva Sašo Kragelj (Geodrill RT) z odpeljano dirko manj v skupnem seštevku še lovi vodilno trojico. Semiška proga je bila že večkrat zelo selektivna, kar obeta razburljivo tretjo dirko te sezone.
Vodilni tekmovalec pri veteranih Bogomir Gajser (AMD Feroda) ima letos težjo nalogo, saj so mu konkurenti prišli bliže. Igor Pancar (AMD Šentvid) je na zadnji dirki v prvi vožnji poskrbel za Gajserjev prvi poraz. Njegovo vodstvo je po dveh preizkušnjah skopnelo na le šest točk.
Prve vožnje se bodo začele ob enajsti uri, finalne deset minut pred drugo uro popoldne. S tretjo dirko se bo v torek zaključila prva polovica prvenstva, po kateri dirkače državnega prvenstva čakata dva tekmovanj prosta meseca. 
Andreja Prel
Več informacij na na SLO MX 2010