Novice

10.05.2010 Zmagi Dečka in Jermana na Grobniku
V nestabilnem, deževnem vremenu so se v petek in soboto odvijali prosti treningi in kvalifikacije za letošnjo drugo dirko prvenstva Alpe Adria. Udeležba je tokrat nekoliko slabša kot na prvi dirki, kajti nekatere države, udeleženke prvenstva, na tej dirki niso razglasile svojega državnega prvenstva.
Slovenski vrhunski vozniki so že po tradiciji dokazali, da jim je Grobnik »domača proga« in so na kvalifikacijah kljub neugodnemu vremenu dosegli odlične čase. V razredu 600 Superstock je Luka Dečko (MK Bertec racing) s časom 1.31.789 osvojil drugi štartni položaj, Tomaž Koršič (AMD Domžale) sedmega in Tina Katrašnik (AMD Kranj) enajstega.
Tri vrhunske voznike imamo v razredu Supersport, Marka Jermana (MD Depala vas) , Boštjana Pintarja in Boštjana Skubica (oba Inotherm racing). Odličen kvalifikacijski čas je uspelo narediti Jermanu (1.30.297),tudi Pintar in Skubic sta bila na ogrevalnem treningu izredno hitra.
Nedeljsko vreme je bilo voznikom bolj naklonjeno in pričakovati je bilo zelo zanimive dvoboje v posameznih razredih. Po uvodnem ogrevanju s starti v razredih 125GP in 125 SP smo videli zanimiv troboj med našim Dečkom, Slovakom Černyjem in Italijanom Frescuro, ki je v začetku narekoval oster tempo, pri katerem je padel rekord steze za razred Superstock600 v času 1.31.156 (Černy). Ciljno črto je na veselje vseh Slovencev prvi prečkal Luka Dečko, pred Černyjem in Frescuro. Tomaž Koršič je dirko končal na sedmem, Tina Katrašnik pa je odlično opravila z moškimi kolegi in zasedla deveto mesto.
Z napetostjo smo pričakovali razred Supersport, kjer smo si obetali zanimive boje. Bliskovito je odstartal Jerman, sledili so Černy, Čeh Kalab in Pintar. Marko je že v prvem krogu stopnjeval prednost, medtem ko je Pintar na zagrebškem zavoju pri zaviranju kratko zletel s proge in se vrnil kot zadnji po zaključenem prvem krogu. Marko Jerman je diktiral oster tempo in dosegel najhitrejši čas 1.30.422, kar je rekord za razred Supersport. Tudi Skubic in Pintar sta vozila odlične kroge, toda Pintar dlje kot do šestega mesta ni uspel priti, Skubic pa je žal moral zaradi okvare odstopiti. Marko Jerman je premočno zmagal in s tem napovedal, da lahko s tako formo pride tudi do pravice za nastop na dirki za svetovno prvenstvo Supersport.
Naslednja dirka Alpe Adria prvenstva bo naslednji teden na GP progi v češkem Brnu. Zelo pomembna je za Jermana, ker bi se s solidnim časom lahko potegoval za nastop na svetovnem prvenstvu na isti progi.
Rezultati
Janez Pintar

Marko Jerman

Luka Dečko