Novice

17.05.2010 Karting DP - Stare kralj dežja v Krškem
Tretjo dirko državnega prvenstva TKF v Krškem je v najmočnejšem razredu KZ2 dobil Urban Stare. Preostali dirki za DP sta na mokri progi dobila še Erik Sajovic in Urban Marolt.
V Krškem so tekmovalci v kartingu prvič letos vozili v dežju. Dirka je bila zato nepredvidljiva, tudi rezultati pa niso bili v skladu s pričakovanji in razpletom uvodnih dirk v Lignanu in Ljubečni. Zmagovalca teh dveh dirk sta se v Krškem pošteno opekla: Blaža Podlesnika je že v polfinalu odneslo s proge, Žana Humarja pa je na travo, po trčenju v gneči prvega kroga, odneslo v finalni dirki.
V razredu KZ2 je bil v Krškem zanesljivo najboljši Urban Stare. Ljubljančan je že na kvalifikacijah postavil za štiri desetinke najboljši čas. V polfinalu je uprizoril zelo napet in tesen dvoboj s tokrat zelo hitrim Martinom Mihičem, obema je bil dež očitno pisan na kožo, še bolj zanesljivo pa je Stare prednost držal v osemnajst krogov dolgi finalni dirki. Stare je odlično štartal in imel že po prvem krogu nekaj deset metrov naskoka. Njegova prednost je do cilja ostala enaka in Stare se je lahko veselil prve zmage letošnje sezone.
"Proga v Krškem je zelo tehnična. Sam sem odpeljal že precej dirk v dežju, resda še nobene v razredu KZ2, kar mi je očitno prineslo nekaj prednosti pred tekmeci. Dirka res ni bila lahka. V dežju je predvsem potrebno biti strpen in s stopalko za plin znati kontrolirati prenos moči na zadnji par koles. Počasi sem pripravljen slaviti tudi že na suhi progi, ne bi se pa branil, če bi letos še katera dirka potekala v dežju," je po zmagi povedal Stare. Na zmagovalnih stopničkah sta se mu pridružila Mihič in Jan Jemc. Slednji je finale začel šele s petega mesta, saj je v polfinalu zaradi prehitrega štarta dobil deset sekund pribitka. Drugouvrščenemu Mihiču je v finalo, za uteho, pripadel najhitrejši krog dirke.
Če v razredu KZ2 preobratov in presenečenj ni manjkalo, je dirka v razredih KF2 in KF3 potekala po predvidenem scenariju. Mladi Erik Sajovic je ponovno potrdil svoj talent in zanesljivo dobil dirko razreda KF3. Sajovic je imel kar 25 sekund prednosti. V razredu KF2 je na kvalifikacijah prvi čas postavil Jure Andrijanič, a je že polfinale prvi zaključil Urban Marolt. Ta je tudi v finalu potrdil vlogo favorita in slavil še tretjič v letošnji sezoni.
V Krškem so potekale dirke še v nekaterih pokalnih prvenstvih. V razredu ROK je dirko dobil Marko Prah pred Miho Povzekom, v razredu TAG125 pa je s krško progo suvereno opravil Blaž Božak.
Rezultati