Novice

24.05.2010 Slovenske stopničke v Bolgariji
V Trojanu v Bolgariji so motokrosisti pretekli vikend odpeljali dirko za svetovno prvenstvo MX3 in evropsko prvenstvo EMX2. Tekmovanja so se udeležili štirje slovenski predstavniki in bili več kot uspešni. V kvalifikacijah MX3 je Matevž Irt postavil četrti čas, Sašo Kragelj šesti. V kvalifikacijski dirki EMX2 je bil Jernej Irt (AMD Sitar racing) odličen drugi, Peter Tadič (MTD racing) pa sedemnajsti.
Kljub močnemu dežju pred tekmovanjem se je dirka v nedeljo odvijala v sončnem vremenu. V dirki za svetovno prvenstvo je bil najuspešnejši Slovenec Matevž Irt (AMD Sitar racing), ki je po drugem in tretjem mestu končal na skupnem tretjem mestu. Sašo Kragelj (Geodrill racing) je bil obakrat sedmi in je skupno dirko zaključil kot osmi. Zmagal je Italijan Alex Salvini, v seštevku prvenstva še vedno vodi Španec Alvaro Campano, Matevž Irt je tretji, Kragelj pa 16.
V dirki za evropsko prvenstvo EMX2 je bil Jernej Irt drugi. V prvi vožnji je zmagal, v drugi je po težavah končal šele enajsti, vseeno pa je to zadostovalo za stopničke. Zmagal je Italijan Andrea Cervellin. Peter Tadič je po dvanajstem in petnajstem mestu osvojil končno petnajsto mesto. V skupnem seštevku še vedno vodi Jernej Irt.
Naslednja dirka bo prihodnji vikend v Grčiji, vse bliže pa je tudi 11. julij, ko bodo motokrosisti svetovnega in evropskega prvenstva tekmovali v Orehovi vasi.
Tekst in foto: Andreja Prel

Matevž Irt

Sašo Kragelj

Jernej Irt (levo)