Novice

02.06.2010 Kartisti MLM racinga brez predaha
Zadnja dva tedna sta bila za MLM Racing karting klub hudo naporna, saj so njihovi vozniki nastopili na dveh dirkah v tujini.
Najprej so se 23. maja odpravili na dirko srednje evropske cone (FIA CEZ), ki je bila na progi Pannoniaring na Madžarskem. V razredu Rotax Junior je Rok Grm v prvi vožnji osvojil peto mesto, na istem mestu pa je končal tudi svoj drugi nastop in po štirih odpeljanih vožnjah si deli tretje mesto. V razredu Rotax Senior sta nastopila Urban Lah in Matija Jurkovič. Urban je v obeh vožnjah osvojil tretje mesto, Matija pa je bil v prvi četrti, drugo pa je zaključil kot peti. Po polovici prvenstva je Urban skupno tretji, Matija pa četrti.
Precej več konkurentov pa jih je pričakalo na drugi letošnji dirki Rotax Euro challange v nemškem Wackersdorfu teden dni kasneje. Na merjenju časov za štartne pozicije je Lah 'zaspal' in zamudila priložnost za uvrstitev na boljše mesto, tudi Matija pa je imel še nekaj rezerve. V izločilnih dirkah razreda junior je bil Urban prepočasen in je svojo priložnost za nastop v finalu iskal v repesažu, v katerem pa se je kmalu po štartu zavrtel in izgubil vse možnosti za napredovanje. Tako je bil edini predstavnik ekipe na dirki Matija, ki se je kljub težavam s prazno gumo uvrstil v finale. V predfinalni dirki je nastopil zelo dobro in osvojil 16. mesto. Za finalno dirko so se pri ekipi odločili, da bodo uporabili gume za suho progo, saj se je le ta hitro sušila in odločitev se je izkazala za dobro in Matija se je prebil v ospredje. Žal pa mu je odpadel pokrov pogonske verige in sodniki so ga poklicali v servisni park, a je Matija spregledal opozorila voznikov. Le to je opazil šele v tretjem krgou, ko pa je bilo že prepozno in bi bil diskvalificiran. A svoj nastop je končal še pred prihodom v boks, saj se je znova ulil dež in Matija je pri polni hitrosti zletel v zaščitno ograjo in raztreščil svoj kart.
Takoj za tem pa so dirko prekinili, saj so se na istem mestu v zaščitne gume zaleteli še nekateri vozniki.