Novice

02.06.2010 Logatec v nedeljo gosti supermoto
Blagomix racing park pri Logatcu bo 6. junija gostil tretjo dirko državnega prvenstva Slovenije in četrto dirko mednarodnega prvenstva Alpe Adria, se točke svojega prvenstva pa se bodo potegovali tudi Hrvaški vozniki.
Prvo ime prireditve bo vsekakor Uroš Nastran, član AMD Sitar racing, ki je letos slavil na uvodni dirki evropskega supermoto prvenstva, kjer trenutno vodi, vodilni pa je tudi v prvenstvu Slovenije razreda Open, saj je letos v vseh štirih vožnjah še nepremagan. Z dvema drugima in dvema tretjima mestoma mu je pred tretjo dirko najbližji Rok Mihelčič (MK Fire Group), trenutno tretji pa je Jan Habat (HMC team). Slednji je vodi v mladinski konkurenci, ter tudi v razvrstitvi Alpe Adria, a se bo moral v Logatcu zelo potruditi, če bo želel vodstvo ubraniti, saj Nastran, ki je v Logatcu že nekaj dirk nepremagljiv, zaostaja le sedem točk, Mihelčič pa še dodatne tri.
V razredu Amater prvo trojico loči le 12 točk, po dveh dirkah pa vodi Boštjan Kranjc pred klubskim sotekmovalcem Anžetom Blejcem (AMD Radovljica), tretji pa je Žiga Pungartnik (AMD Trebnje) ki je sicer tri vožnje zmagal, v eni pa ostal brez uvrstitve.
Od 11:20 do 12:05 bodo vozniki odpeljali proste treninge, sledijo kvalifikacije od 12:10 do 12:55. Amaterji bodo prvo dirko začeli ob 14 uri, drugo pa ob 15 uri. Ob 14:30 se bodo v skupni vožnji prvič pomerili vozniki državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške, ter prvenstva Alpe Adria, štart druge vožnje pa bo zanje ob 15:30.