Novice

07.05.2010 V Škednju 160 motokrosistov
V Škednju se je na dirkališču AMD Slovenske Konjice v nedeljo 6. junija 2010 odvijala tretja od osmih dirk za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu. 160 tekmovalcev se je v devetih kategorijah pod žgočim soncem borilo s konkurenco in prahom ter vročino.
V najmočnejši kategoriji Open R1 smo videli odličen dvoboj med Theom Urbasom (AMD Slovenske Konjice) in Kristijanom Tadičem (MTD racing). Kljub odličnim štartom Urbasa je bil Tadič tokrat boljši tekmec in obe vožnji zmagal. Po tekmi je dejal: » Že na treningu sem s petimi sekundami prednosti osvojil pool position in s tem štartal zadovoljivo. V prvi vožnji sem nekaj časa rabil, da sem prehitel Urbasa in mu potem ušel. V drugi vožnji pa sem povedel že v prvem krogu, vendar imel nekaj težav z linijami in otrdelimi rokami, vendar vseeno uspel obraniti vodstvo.« Na tretje mesto se je uvrstil Aleksander Žafran (Geodrill racing).
Dejan Zver (MD Motomirči MX Monster) je kljub drugemu mestu v prvi vožnji uspel najhitreje odpeljati drugo vožnjo in zmagati v kategoriji 125 R1. »Vesel sem nove zmage, še posebej ker moja poškodba še ni 100 procentno rehabilitirana. Vseeno sem zbral dovolj moči za dober rezultat«, je Zver izjavil na koncu. Drugo mesto je zasedel Borut Bele (Tajfun šport) in na tretjem je bil Miha Urbas (AMD Slovenske Konjice).
Rezultati
MX pokal
Matjaž Košir