Novice

08.06.2010 Jerman zmagal še četrtič zapored
Četrta dirka za prvenstvo Alpe Adria se je tokrat odvijala v vročem vremenu na madžarskem Pannoniaringu. Spet je bil superioren Marko Jerman (MD Depala vas) v razredu Supersport in nanizal že četrto zaporedno zmago. Začetnih nekaj krogov sta povedla skupaj s Čehom Kalabom; Marko je tekmeca taktično spustil predse, nato pa se je odločno odpeljal naprej in narekoval tempo, ki ga Kalab in Slovak Černy nista dohajala. Žal je moral Boštjan Pintar (Inotherm racing) zaradi padca na prostem treningu v petek oditi predčasno domov, kajti motocikla ni bilo mogoče pripraviti za sobotne uradne treninge. Boštjan pri padcu ni utrpel kakšnih večjih poškodb in bo za naslednje dirke pripravljen.
V razredu 600 Superstock je bil vseskozi dobro na poti Luka Dečko (MK Bertec racing). Ko so zaradi olja na stezi v petem krogu prekinili dirko, je bil na četrtem mestu. V ponovnem štartu se je prebil v ospredje in še nekaj zavojev pred ciljem je držal tretje mesto. Žal se je v želji po ohranitvi odlične pozicije verjetno zgodila kakšna napaka in Luka je moral zaradi zdrsa v pesek.
Naslednja dirka za prvenstvo Alpe Adria bo 20. junija na Grobniku skupaj s svetovnim prvenstvom prikolic razreda Superside.
Janez Pintar

Marko Jerman

Luka Dečko

Luka Dečko