Novice

14.06.2010 Enduro dirka v Ajdovščina popolnoma uspela
Končno se je zgodila prva dirka na Slovenskih tleh! Skoraj pol leta skrbnih priprav je bilo potrebnih, da je Jaki Selesu in njegovi ekipi uspelo pridobiti vse potrebno za zahtevno izpeljavo enduro dirke na 60 kilometrov dolgi trasi proge, čez drn in strn - na kateri je potekala dirka. Okolica Ajdovščine je dva dni gostila enduriste iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Madžarske … in tudi kakšen Slovak se je našel med njimi. Ob odlični organizaciji ne preseneča dejstvo, da je bilo število dirkačev izjemno veliko, saj jih je bilo skupaj precej več kot dvesto!
Oba speciala sta bila lepo prevozna, tako »špaget« na bližnjem travniku, kot »motokros special« v drugem delu proge. 60 kilometrov dolga trasa proge je vodila čez gozdove, po makadamskih poteh in po brezpotjih. Hill-climb (vzpon v dolžini cca. 300 metrov po poseki) je nekaterim povzročal težave, a vendar je večina z največjim užitkom zagrizla v težaven teren, posejan s koreninami, kamenjem in grmički. Ker so bili vsi specialni testi in zanimive točke (kot je bil Hill-climb) dobro označeni, je bilo tudi navijačev in gledalcev ob progi veliko.
Oba dneva endura Ajdovščina sta bila zaznamovana tudi z vročino. A je ekipa gasilcev pod vodstvom organizatorja Selesa poskrbela, da se ni preveč kadilo. Kar se tiče organizacije, so bili pozitivno presenečeni prav vsi – od tekmovalcev do delegatov iz domovine in tujine, ki so svoje priznanje organizatorjem tudi javno podali.
Ob vseh pohvalah lahko pričakujemo, da se bo »Enduro Ajdovščina« zgodil tudi v naslednjih enduro sezonah!
Tekst in foto: Staša Tajana
Rezultati DP Slovenije