Novice

23.06.2010 SLO MX 2010 - V petek v Slovenj Gradec
V petek 25. junija se bo v Mislinjski Dobravi pri Slovenj Gradcu začela druga polovica državnega prvenstva DP SLO MX v motokrosu. Na četrti dirki bodo po dvomesečnem premoru motorje zagnali dirkači razredov podmladka do 50 kubičnih centimetrov, člani do 85 in 125 kubičnih centimetrov ter open in veterani.
Pri podmladku do 50 kubičnih centimetrov kar več kot polovica predstavnikov iz kluba MK Fire Group, vendar pa zaenkrat še niso bili kos vodilnemu Maksu Mausserju (TRK Tajfun), ki je po dveh dirkah podmladka še nepremagan. Še najbliže je na drugem mestu Matevž Robek, ki je na obeh odpeljanih dirkah zasedel drugo mesto.
Med člani do 85 kubičnih centimetrov je po polovici državnega prvenstva že jasno, da Tim Gajser (AMD Feroda) drvi naslovu prvaka naproti. Njegova prednost po treh dirkah znaša že kar 42 točk. Gajser, ki je pred kratkim zmagal tudi na dirki evropskega prvenstva, je v domačem prvenstvu zaenkrat nepremagljiv že dve sezoni. Miran Kovačič (AMD Trebnje) in Jernej Mozetič (A.B.C. Sport Klub), ki ju na drugem in tretjem mestu loči le točka, se bosta borila za drugo mesto.
Člani razreda do 125 kubičnih centimetrov so letos neverjetno izenačeni, le vodila tekmovalca sta si privozila nekoliko večjo prednost pred zasledovalci. Vodilni Aljoša Molnar (AMD Feroda) in Deni Ušaj (GAS Vrtejba) imata s prvih treh dirk popolnoma enak izkupiček točk. Tretji Rok Virant (AMD Šentvid) je trenutno uvrščen 25 točk za njima, preostali tekmovalci pa sledijo z minimalnimi razlikami. Zato prvenstvo v najštevilčnejšem razredu državnega prvenstva pred drugo polovico ostaja popolnoma odprto.
Podobno stanje je v odprtem razredu, kjer smo na treh dirkah na najvišji stopnički videli tri različne tekmovalce. Po uvodni zmagi Matevža Irta (Sitar Racing) se je v drugo veselil Sašo Kragelj (Geodrill RT), nazadnje pa je slavil Jernej Irt (Sitar Racing). V petek bo v ospredju dvoboj Kraglja in Matevža Irta. Irt je trenutno v vodstvu in ima le šest točk prednosti pred tretje uvrščenim Kragljem, ki ga do vrha na drugem mestu v seštevku zaenkrat ovira še Borut Koščak (AMD Šentvid).
Svojo priložnost za četrto zmago letos bo v razredu veteranov iskal Bogomir Gajser (AMD Feroda), čigar prednost pred drugo uvrščenim Igorjem Pancarjem (AMD Šentvid) znaša dvanajst točk. Gajserju je letos ob sicer prepričljivih predstavah spodletelo le v eni vožnji, vseeno pa bo moral biti za ubranitev naslova na preostalih dirkah še kako previden, saj tudi njegovi konkurenti še niso rekli zadnje besede.
Prve vožnje se bodo začele ob enajsti uri, finalne deset minut pred drugo uro popoldne.
Andreja Prel
Več informacij na na SLO MX 2010